Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Tura pe vârful Negoiu în munții Fagaraș

Varful Negoiu muntii Fagaras
Tura pe varful Negoiu

Tura pe vârful Negoiu din muntii Fagaras, 14-16 mai

“mai”e zapada sau nu “mai”e zapada?!


In luna mai va fi inca zapada sus pe creasta Fagarasilor asa ca va asteptam alaturi de noi sa urcam impreuna pe varful Negoiu, al doilea varf al tarii ca altitudine, cu cei 2535m ai sai. Ascensiunea va fi realizata dinspre sud cu plecare de la Piscu Negru si reprezinta un bun antrenament pentru cei care vor sa urce la vara prin Alpii sau Caucaz.
Perioada: 14-16 mai
Locuri disponibile – 8
Pret tura pe varful Negoiu: 350lei/persoana
Ghizi montani atestati de Ministerul Turismului:
Cristi Minculescu, legitimatie nr. 6148
Mitza Matei, legitimatie nr. 6415

Vineri seara 14 mai, in jurul orei 20 ne vom intalni in zona Piscu Negru Transfagarasan, Pensiunea Cota 1200.

Daca nu puteti ajunge de vineri, va asteptam sambata dimineata la prima ora. In jur de 8.30 vom pleca spre munte!
Vom merge impreuna la pensiunea noastra, acolo unde ne vom si caza. Vom lasa masinile in parcarea acesteia.


In aceasta seara vom purta o discutie amanuntita despre programul turei de a doua zi si despre echipamentul necesar si vom efectua impreuna instructajul tehnic.
Veti afla informatii despre ruta abordata, despre cum trebuie sa ne echipam pe traseu, despre durata turei sau conditiile meteo anunțate.

Sambata dimineata, 15 mai
La ora 7.30 ne vedem la micul dejun, apoi pregatim rucsacii si apoi plecam pe munte.
In tura pe varful Negoiu vom urca muntele de la cabana Piscu Negru prin Refugiul Caltun – Portita Caltunului – strunga Doamnei – varful Negoiu si retur la Piscu Negru.
In zona refugiului Caltun, altit. 2135m vom face o pauza de pranz.
De aici vom aborda traseul alpin spre varf prin Strunga Doamnei si in circa 3-4 ore, in functie de cat de bine veti sta cu pregatirea fizica, dar si de starea zapezii vom desfasura drapelul romanesc pe vf. Negoiu, 2535m.
Ne vom retrage catre pensiune pe aceeasi ruta!
Atenție! Ruta va fi lungă și trebuie să fiți intr-o condiție fizică bună!

Dificultate traseu: medie, ruta nu are portiuni tehnice, dar necesita o buna conditie fizica, avand de urcat sustinut in creasta masivului si de depasit uneori pasaje expuse, acolo unde ghizii montani care va insotesc va vor oferi asistenta necesara parcurgerii in siguranta deplina a pasajelor.
Durata dus-intors: 10-12 ore, functie de stare zapezii.
Sambata seara, dupa aceasta tura, vom sta de povesti la un pahar de vin fiert la pensiunea noastra si veti auzi cateva detalii interesante despre ceea ce ne propunem pentru aceasta vara!

La toamna, ne reîntoarcem în #Himalaya acolo unde vom urca un vârf de peste 6.000m și vrem să vă povestim ce avem în plan, iar in vara urcam pe Elbrus, cel mai inalt varf din Europa, dar si in Alpii italieni la peste 4000
Duminica, 16 mai
Dimineata vom servi micul dejun la prima ora si ne vom lua la revedere de la inaltimile Fagarasilor iar mai apoi ne vom indrepta spre case, pentru a ajunge inainte de ore 20!!!
Atentie! Tura noastra se va derula in zona inalta a muntilor Fagaras, asa incat nu trebuie sa uitati sa aveti la voi haine groase, o geaca impermeabila si rezistenta la vant, bluza de corp sintetica, pantaloni de trekking, caciula sau cagula, bocanci de iarna, manusi, o lanterna frontala, ochelari de soare, bete de trekking, rucsac pentru o tura de 1 zi.

**Este necesar echipament tehnic de iarna: ham, casca, coltari si piolet. Daca nu aveti, puteti inchiria de la noi cu 30 lei per bucata echipament sau 100 de lei integral.
Eventualele schimbari ale rutei sau retrageri fortate din cauza conditiilor meteo apartin in mod exclusiv ghizilor montani cu experienta care va insotesc!

La pensiunea noastra cazarea va fi facuta in camere duble sau triple.
Se poate servi masa, atat micul dejun cat si cina, pe care le veti achita dumneavoastra la cabana in functie de preferinte.

Tarif tura pe varful Negoiu: 350 de lei/ persoana
I tura pe varful Negoiu, veti avea incluse serviciile de ghidaj montan asigurate de 2 ghizi cu experienta in Alpi, Caucaz, Anzi si Himalaya.
*Cazarea la pensiune se achita separat (circa 65 de lei pe noapte in camere duble sau triple)

**Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne scrieti cate ceva despre experienta voastra montana si dupa o discutie cu ghizii montani care va vor insoti, sa ne confirmati participarea
**Va puteti inscrie in tura doar prin achitarea unii avans de 50% din tarif in contul nostru pana la data de 1 mai!

Informatii despre tura si inscrieri numai la adresele:
vicentiu.matei@gmail.com sau
drumetiiinromania@gmail.co sau la telefon:


0741 576 088- Mitza
0726 279 537-Cristi.


Ne vedem prin munti! #Sprevarf