Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Jurnal din Himalaya – Ziua 14 – Ne-am bucurat de… Revelion, am „călătorit în timp“ și ne-am relaxat

Jurnal din Himalaya

Cu urcări, coborâri, iar urcări, iar coborâri, cu povești, cu trăiri unice și cu gândul la ce urmează s-a dus și cea de-a doua săptămână a expediției în Himalaya. Mă încearcă tot felul de sentimente. Am și emoția urcării pe Island Peak, dar mă cam sâcâie și dorul de casă.

Astăzi a fost zi de relaxare, însă m-am trezit tot pe la ora 06.00. E frig în cameră și sunt băgat cu totul în sacul de dormit. Mai lenevesc în sac până la ora 08.00 când avem micul dejun. În cabană e frig și alegem sa mâncăm afară, la soare. Munții se văd frumos în jurul nostru.  Este senin, după masă ne bucurăm de soare, vântul suflă destul de ușor. Atmosfera excelentă pentru leneveală.

Fără să vrem, ne-am nimerit și la Revelionul budiștilor. Aflăm că în Nepal, noul an începe cu prima zi a lunii Baisshakh, care cade, de obicei, în perioada13-15 aprilie a calendarului gregorian. Aflu, totodată, că am „călătorit“ și în timp, pentru că în calendarul nepalez suntem în anul 2079. În rest, alte petreceri sau gălăgia specifică unui astfel de moment au lipsit din peisaj. Au fost doar urările de „La mulți ani!“ .

Aducem echipamentul „la control” și după ce punem parte din el pe noi, urcăm pe „dealul“ din spatele „casei”. După cum v-am spus ieri, suntem la altitudinea de 4730, iar „dealul“ despre care vorbeam este, de fapt, un munte de 5300m. Noi urcăm doar jumătate din distanță pentru exerciții  cu blocatorul și exersarea rapelului. Ne mișcăm bine și în două ore ne întoarcem la cazare.

In jurul casei

De acum avem zi liberă!!!

Pe la 16.00, constat că m-am cam plictisit de stat și mă hotărăsc  să urc pe celălalt  „deal“ cam 150-200m să văd ce este și după el. Îl conving destul de repede pe Alex sa meargă cu mine.

Observăm urmele ghețarului topit, parcă ar fi fost pieptănat, și un mic râuleț din aceeași sursă. Facem câteva poze și revenim în curtea interioară la soare.

Stăm de povești în sala de la etaj și pe la 18.00 ne ia frigul și coborâm în sala de mese unde deja avem căldură în sobe (se arde balega de iac).

Revelion in Himalaya

Mănânc supa de roșii, despre care am aflat și de la urmăritorii fideli ai acestui jurnal că este foarte bună, iar, de data asta, îi adaug și orez. Este gustoasă și o consum cu plăcere!  

Iau in  continuare  pastile pentru stomac și sper să fiu ok mâine noapte, când începem urcarea spre 6200.

Până atunci, mâine, pe la 13.00, vom pleca în tabăra de bază Island Peak, situată la 5050m.

Profităm de momentele de relaxare, vrem să ne băgăm la somn mai devreme și…povestea continuă!

Namaste!