Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Jurnal din Olimp

Jurnal din Olimp – Ce-ar mai fi de spus despre Muntele „Zeilor“ și despre țara preferată de români pentru vacanțe

Mă pregătesc de drum, urmează o nouă tură în care voi îmbina muntele cu marea și despre care ați mai citit atât pe facebook, site-ul meu: https://sprevarf.ro/, iar, mai nou, și pe vacanta-ta.ro:

Este vorba despre tura de pe Olimp, unde vom ajunge pe cel mai înalt vârf al Greciei: Vârful Mytikas 2918. De data aceasta, îmi voi relua postura de ghid, alături de Mitză, iar ascensiunea și coborârea le vom face pe parcursul a două zile.

Știu, e o destinație cunoscută, înălțimea vârfului pare o „nimica toată“ pe lângă Island Peak, cu ai săi aproape 6200 m, dar, cu toate acestea, este un munte care îmi place. Seamănă cu Craiul nostru și este, de asemenea, un bun traseu de pregătire pentru cei care vor să ne însoțească în munți mai înalți și mai tehnici.

Voi ține și de această data un jurnal!

În primul rând, după experiența Himalaya, mi-am dat seama că dacă nu aș fi avut relatările de zi cu zi, multe informații și multe trăiri ar fi fost pierdute. În al doilea rând, „de vină“ sunteți voi, cei mi-ați oferit un feedback senzațional, cei care v-ați lăsat purtați pe poteci de munte prin cuvinte și imaginile surprinse de mine. Da, voi cei care m-ați încurajat să-mi dau frâu liber vorbelor, să îndrăznesc și chiar să public o carte… Aici încă nu știu cum stau treburile, nu m-am informat, dar, probabil, împreună cu soția mea, cea care mă ajută cu scrierile acestea, o voi face!

Și, totuși, ce voi avea de povestit din Grecia, o țară arhicunoscută nouă, românilor?! Pe lângă ce voi (re)întâlni și (re)trăi pe muntele legendar, mai avem și o zi de relaxare în zona Panteleimonas, la țărmul Mării Egee, de unde voi lua pulsul atmosferei elene. E o vacanță activă, una în care puteți veni cu toată familia, cine nu dorește/nu poate urca pe munte se va putea relaxa la plajă, iar cine vrea și mare, și soare, le poate avea pe amândouă!

Despre experința zilelor ce urmează, veți putea citi aici, pe facebook-ul meu, pe site-ul https://sprevarf.ro și pe https://www.observatorulph.ro/

Deocamdată, urmează un drum de câteva ore bune mașina și… #sprevarf!