Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Jurnal din Himalaya -Ziua 1 – Plecarea spre Kathmandu

A venit și ziua mult așteptată! Și, nu, nu e păcăleală! Am decolat, în această seară, de pe Aeroportul Otopeni și ne așteaptă un zbor lung până la Kathmandu, cu o escală în Turcia, pe aeroportul din Istanbul.

Pe 2 aprilie, urmează să ne întâlnim cu ghidul local, să ne însoţească la cazare, să ne bucurăm de atmosferă şi mâncare nepaleză, iar de luni, 4 aprilie, să începem expediţia propriu-zisă. Vom zbura la Lukla, punctul de start al traseului spre Everest Base Camp.

Vă daţi seama că mă încearcă emoţii aparte. Este un test pentru mine, pentru organismul meu. M-am pregătit din punct de vedere fizic, în bagaj am alimentele recomandate pentru astfel de expediţii, dar sunt conştient că suprizele pot apărea oriunde şi oricând, mai ales în privinţa aclimatizării. Vorbim, totuşi, de o altitudine de peste 6000 de metri. Sper să fie doar din categoria celor plăcute.

Urmează să descopăr o altă lume, să mă bucur de peisaje şi experienţe incredibile. Zilnic, o să vă ţin la curent cu locurile pe unde am ajuns, cu imagini şi poveşti pe care le aflu. Mă veţi putea însoţi în această expediţie pe canalul meu de Youtube, pe pagina de facebook, pe site-ul meu. Daţi căutare pe Google: #sprevârf şi veţi ajunge, inevitabil, şi la Cristi Minculescu.

Le mulţumesc partenerilor mei: Observatorul Prahovean, cotidianul care va fi cu mine la înălţime pe parcursul celor trei săptămâni, prezentându-vă, zilnic, imagini şi informaţii de pe „acoperişul lumii“ şi PicArt Print, cei care mă vor ajuta să transform călătoria în albume foto de excepție şi cadouri personalizate cu imagini din Himalaya.

Fiţi cu ochii pe mine şi să ne revedem cu bine #sprevârf !