Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Tabere copii in munti -“Pitici voinici in Bucegi”, 1-5 august

Tabere pentru copii

In aceasta vara deschidem sezonul de tabere copii din grupa de varsta 8-13 ani.

Prin aceste tabere copii ne adresam celor care doresc sa isi educe micutul in spirit montan, sa cunoasca regulile de baza ale drumetiilor montane, sa invete alaturi de noi sa se orienteze pe munte, folosind harta si busola! Piticii vor invata sa monteze cortul in padure, sa faca focul, sa foloseasca echipamentul de drumetie, sa faca un rapel cu ajutorul corzii de alpinism, sau pur si simplu, copilul tau va putea sa cunoasca alti micuti de aceeasi varsta si sa petreaca ore cat mai placute in mijlocul naturii alaturi de ghizi montani si instructori calificati!
***Atentie!!! Accesul la telefoane se face intre orele 20-21,30!!! Vom avea grup de WhatsApp cu parintii unde vezi vedea zilnic poze de la activitatile desfasurate. ***

Locuri limitate: 10 (dedicat copiilor cu varsta intre 8 – 13 ani)
Perioada 1-5 august
Tarif: 1750 lei/ persoana.
Ghizi montani autorizați de Ministerul Turismului, cu experiența in munți:
Cristi Minculescu, legitimatie nr. 6148
Mitza Matei, legitimatie nr. 6415


Program detaliat: “Pitici voinici in Bucegi” – Tabere copii


Ziua 1, luni 1 august:
Intalnirea va fi dimineata la ora 11 in fata cabanei Salvamont din Padina, muntii Bucegi.
Copii isi iau la revedere de la parintii lor si intra in programul taberei. Astazi ne vom cunoaste si vom stabili impreuna programul zilelor de tabara.

Servim masa de pranz si apoi vom face o scurta excursie pentru a cunoaste zona in care ne aflam, o parte frumoasa a muntilor Bucegi.

Dupa amiaza, copiilor le va fi prezentat echipamentul de drumetie!
Seara – cina si jocuri de cabana
Vizionare de filme din muntii Himalaya, Alpi si Anzii Cordilieri
Cazarea la cabana Salvamont Padina.

Ziua 2, marti 2 august:
Dupa ce vom servi impreuna micul dejun ne pregatim de excursie in zona Saua Strunga, cota 1910m si apoi Coltii Tapului, muntele Bucsa.

Copii vor invata alaturi de ghizi cum se pot deplasa pe munte in conditii de siguranta, cum se foloseste echipamentul de drumetie, cum trebuie sa se echipeze prin munti si ce ar trebui sa contina rucsacul!
Pranzul va fi servit pe munte in timpul excursiei sub forma de “lunch box”!

Dupa amiaza vor invata sa se orienteze in padure, sa faca un foc pentru prepararea hranei, vor invata sa foloseasca coarda de alpinism si sa pregateasca un bivuac in natura, sau sa  monteze  corturile de drumetie!

****Copii vor avea parte de un mini-atelier de initiere in alpinism sub atenta indrumare a celor 2 ghizi montani cu experienta, care ii insotesc!
****Echipamentul copiilor dedicat sedintelor de alpinimsm va fi pus de noi la dispozitie!

Seara – cina si jocuri de cabana. Copii vor avea parte de un foc de tabara sub atenta indrumare a instructorilor care ii insotesc!
Vizionare de filme din expeditii din muntii Himalaya, Alpi si Anzii Cordilieri
Cazarea la cabana Salvamont Padina.

Ziua 3, miercuri 3 august:
Servim micul dejun si ne deplasam la telecabina Pestera pentru a urca pe platoul Bucegilor! Astazi vom face o excursie la stancile Babelor cu forme impresionante precum si la Sfinxul din Bucegi!
Dupa amiaza vom reveni impreuna cu copii la cabana Padina pe traseul turistic, durata 2-3 ore, traseu lejer, in coborare usoara!

****Dupa amiaza avem pregatite o serie de jocuri outdoor pentru micuti!

Seara – cina si jocuri de cabana! Avem pregatite cateva surprize pentru micuti!
Vizionare de filme din expeditii din muntii Himalaya, Alpi si Anzii Cordilieri
Cazarea la cabana Salvamont Padina.

Ziua 4, joi 4 august:
Servim micul dejun dimineata iar apoi vom merge in excursie la Cheile Tatarului, Cheile Zanoagei, zona 7 Izvoare din muntii Bucegi.
Copii vor servi pranzul pe munte in timpul excursiei sub forma de “lunch box”!

Dupa amiaza vom reveni impreuna cu toti copii la cabana Salvamont Padina. Avem pregatite o serie de jocuri outdoor pentru micuti!
Seara – cina si jocuri de cabana!
Vizionare de filme din expeditii din muntii Himalaya, Alpi si Anzii Cordilieri
Cazarea la cabana Salvamont Padina.

Vineri 5 august:
Servim micul dejun si ne pregatim de incheierea taberei. Aceasta este ultima zi impreuna, dar inainte vom vizita pestera Ialomicioarei, iar la final avem pregatite cateva surprize pentru cei mici!

****Pestera Ialomicioarei este situata in nordul judetului Dambovita, in inima Masivului Bucegi, la altitudinea de 1530m si are lungimea considerabila de circa 450 – 480 m, vizitabila doar pe o lungime de 400m cu galerii si sali spectaculoase, bine iluminata si dotata cu balustrade, un loc ideal pentru ca cei mici sa cunoasca natura inconjuratoare!

La pranz revenim la cabana Salvamont Padina, ne luam la revedere de la colegii de tabara si de la ghizii montani si ne pregatim de plecare spre casa, urmand ca micutii sa se intalneasca cu parintii!

Tarif: 1750 lei/ persoana
****Servicii incluse:
– servicii de organizare a taberei si de ghidaj montan si instruire, efectuate de 2 sau 3 ghizi montani cu experienta in munti. Ghizii le vor impartasi permanent din experienta lor copiilor participanti la tabara.

– include mesele ( 3 mese pe zi: mic dejun, pranz si cina).
– Acolo unde va fi necesar, copii vor beneficia de un “lunch box” pentru a avea hrană la pranz in timpul drumetiei!

– include cazarea la cabana in 2 camere de cate 6 locuri cu paturi suprapuse dotate cu lenjerie curata si cu acces la toaleta si dus
– include bilete la telecabina Pestera – Babele
– include bilete de acces in pestera Ialomicioarei
– include transport local in perioada excursiei

Servicii neincluse:
– pretul nu include transportul pana la tabara din muntii Bucegi
– nu include alte cheltuieli personale

****Echipament necesar:
Este necesar ca cei mici sa aiba la ei bocanci lejeri de vara, haine de vara, o jacheta impermeabila rezistenta la ploaie si vant, pelerina ploaie, pantaloni de drumetie,recipient pentru apa (bidon de plastic), rucsac pentru tura de 1 zi.

****Echipament personal obișnuit:
tricouri, bluza corp, polar/hanorac, ciorapi, căciulă etc.

***Echipamentul tehnic de alpinism, care va fi necesar pentru mini-cursul de alpinism va fi pus de noi la dispozitie: casca de alpinism, ham echipat si corzi!

****Va puteti inscrie copilul in cadrul taberei noastre doar prin achitarea unii avans de 50% din tarif in contul nostru pana la data de 15 iulie!
Restul sumei va fi achitat pana la data de 1 august!

****Pentru alte informatii despre tabere copii: costuri, program, rută, transport, echipament necesar, precum și pentru înscrieri va rugam sa ne scrieti la adresa:

drumetiiinromania@gmail.com
vicentiu.matei@gmail.com sau la tel/whatsApp
+4 0741 576 088 – Mitza Matei.
+4 0726 279 537 – Cristi Minculescu.
Ne vedem prin munti #Sprevarf