Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Jurnal din Olimp – Ziua 4

Jurnal din Olimp – Ziua 4 – Oare zilele de vacanță au mai puține ore de trec atât de repede?! Cea mai bună bere „albastră“ este în Paralia Katerini

La 07.30 începem să ne foim. Ies afara cu Mitză și îi lăsăm pe ceilalți doi dormind. După duș, revenim la căsuță, vorbim pe terasă și cu Gabi, dar parcă ne lipsește ceva. Daaa! Cafeaua. La ora asta n-ai de unde s-o iei. Ce bun ar fi fost chiar și un tonomat.  

Știind că este ultima zi de vacanță, toți din grup sunt punctuali, iar la 08.30 pornesc mașina, cu destinația Paralia Katerini. Se anunțaseră 34 de grade, așa că vrem să fim cât mai devreme acolo.

Ieșim pe autostradă și vedem pe stânga Olimpul în toată splendoarea lui. În microbus e destul de liniște. Lumea încă moțăie.

Pe la 09.00 și un pic parchez mașina și o luăm ușor spre plajă. Încă e liniște pe străzi… Oare nu a început sezonul sau sunt obosiți încă?!

Pe strada principala ce duce la plajă, chiar pe faleză e biserica, “punctul 0” al stațiunii. Până să ajungem la lăcașul de cult și ponton, vedem pe dreapta o cafenea… Dăm buzna și ne luăm câte o plăcintă și cafea. Altfel se vede lumea acum 🙂

Plecăm ușor spre plajă. E aproape ora 10 și sunt deja 32 de grade.  Magazinele  abia încep să se deschidă, dar plaja e plină ochi. Ahaaa, deci aici erați cu toții…

În perioada asta, a începutului de iunie, sunt aproape numai pensionari. La tot pasul auzim vorbindu-se românește. 

Ne oprim la unul dintre locurile mai goale unde găsim șezlonguri și, foarte repede,  iau “pulsul” apei. Aici, știu ca apa este mică, aproape până la brâu, mult înspre larg. E bine că e nisip fin, marea e limpede, calmă și foarte caldă.

Înot un pic, dar încă mă ține glezna.

Colegii “debordează” de generozitate, invitându-mă la o bere. Îmi cumpăr una “albastră” și mă ascunde de soare sub o umbrelă. Începe să ardă.

Deși e cald și animat, parcă e mai bine la noi “la copac”, așa că pe la 13 ne hotărâm să mâncăm ceva și să ne întoarcem “acasă”.

Oprim la una dintre taverne unde ținem minte ca era un ospătar român. Este și anul asta aici și ne pregătește repede o masă pentru nouă persoane.

Băieții găsesc musacaua după care au tot plâns de câteva zile. Alții, printre care și eu, au optat pentru pește și fructe de mare. Iar berea Mythos este vedeta mesei și devin iar ținta miștourilor  Eu rămân pe berea “albastra” (cu 0% alcool)

Pe la 15.30 plecăm din agitația din Paralia Katerini.

Ajungem repede la căsuțe, ne schimbăm în ceva mai lejer și mergem iar “la copac”.

Toți sunt de părere că perioada de relaxare de după tura pe munte trebuie să continue. “Nu ai cum să nu stai măcar două zile la plajă, după așa o tură. E păcat să bați atâta drum fără să le combini muntele cu marea”, a fost părerea unanimă a grupului. Știam deja, dar e bine când ni se confirm alegerile bune pe care le facem pentru turiștii noștri.

Deja plaja e mult mai animata și la noi, semn că se apropie sezonul. Primesc o halbă de bere de la Gabi pentru că am condus bine și am ținut “post” în Paralia. Pe la ora 19.00 suntem hotărâți sa mergem în camping ca să prindem și noi apa caldă la dușuri și să ne spălăm mai bine pe cap 😂

Hai că e bine! Avem, în sfârșit, și apă caldă. Ne dușăm bine și revenim pentru masa de seară.  E ultima noapte și începe sa mă ia oboseala. Mâine, pe la 08.00 vrem să plecam spre țară și am de condus iar vreo 12 ore, așa că mă retrag mai repede la somn. Gașca a rămas la terasă sa mai încerce o carafă de vin și poate și un uzo.

Revin și eu, dar nu la terasă, ci în Grecia, în locurile despre care v-am povestit, pe 24 iunie. Combinăm și atunci efortul cu relaxarea, muntele cu marea, descătușarea energiilor negative și ne reîncărcăm bateriile pentru o nouă perioadă de lucru. Știți deja, pe site-ul meu: https://sprevarf.ro/ , dar și pe pagina mea de facebook: https://www.facebook.com/pemuntecucristim  găsiți toate detaliile.