Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Despre ture

Cu ajutorul site-ului nostru SpreVarf, ne dorim să devenim principala dumneavoastră sursă de informare fie că sunteți iubitori de drumeții, sau vechi alpiniști în căutare de parteneri de drum; vă stăm alături cu ajutorul ghidurilor de alpinism, resurslor practice, idei de noi de călătorie dar și cu serviciile noastre de calitate.


Iată obiectivele noastre:


1. Toți vom ajunge în siguranță acasă.
2. Toți vom avea o experiență de neuitat.
3. Toată lumea ajunge în vârf.

Nu vom pune al treilea obiectiv înaintea primelor două; totuși, prin instruire, atenție la detalii și cu ajutorul experienței dobânditite în toți acești ani, pentru toate traseele propuse vom asigura ca toți să ajungem pe vârful munților .


Suntem ghizi cu experiență ce vom da o mână de ajutor celor ce își doresc să atigă obiective care altfel ar putea să nu fie posibile. 


Alpiniștii și ghizii noștri sunt cele mai importante resurse; ne pregătim neobosit pentru a sprijini pe toți cei care urcă cu noi.

Vă invităm să ne contactați pentru a experimenta tururile noastre și spiritul de aventură .

Vă rugăm să utilizați meniul de mai sus pentru a naviga prin minunata cale a drumului SpreVarf!

Invitatie la drumetie

Drumetii pe munte

Drumeția  sau excursie, este o activitate în aer liber care constă în mersul pe jos, în medii naturale, de multe ori în zone muntoase sau alte zone pitorești. Adesea oamenii fac astfel de drumeții, pe trasee special concepute pentru acest gen de recreere, numite și trasee de drumeție. Popularitatea acestei activități a dat naștere numeroaselor organizații de drumeție la nivel mondial. Beneficiile diferitelor tipuri de drumeții asupra sănătății au fost confirmate în numeroase studii.

In cazul meu drumetiile sunt si ele de vara sau de iarna, si reprezinta excursii destul de usoare unde de multe ori poate participa toata familia.

Traseele sunt alese pentru a putea gestiona un grup destul de mare de participanti, de diferite varste si in general nu exista pericole majore in ceea ce priveste relieful.

Alpinism in Romania

Trasee de alpinism


Alpinismul este o activitate care are ca scop ascensiunea în munți, pe zăpadă, stâncă și gheață (ghețar). Termenul provine de la ascensiuni în munții Alpi (alpi+nism), fiind promovat în special de francezi, această activitate a apărut în masivul Mont Blanc, în anul 1786.
Primul club românesc care a avut ca obiectiv parcurgerea unor trasee dificile/tehnice în țară și care a organizat primele școli românești de cățărare pe stâncă, a fost Club Alpin Roman (CAR), înființat în 1934, club din care fac si eu parte.

Ture externe

În cadrul turelor externe, ținem cont mai ales de sezonul cu vremea cea mai buna pentru a merge pe munții din diferite tari si de pe diverse continente.

Turele externe sunt de obicei organizate pe munti cu inaltimi mai mari decat cele din tara noastra, si sunt si ele pentru mai multe categorii de turisti.

Avem ture la 3000m, pentru incepatori, ture la 4000m pentru turisti ceva mai experimentati si care urmeaza sa mearga in expeditii serioase la 5,6 si 7000m.

In general in truele externe incercam, sa facem un mixt (acolo unde este posibil) si sa combinam muntele cu marea sau orice alte obiective gasim in zona de desfasurare a turei(monumente, muzee, pesteri).

Deja obisnuite au devenit si turele pe Sfantul Munte Athos sau pe Insula Samotraki. Aici pe langa specificul locului urcam muntii direct de pe plaja.

Turele externe le gandim ,rezervam si afisam din timp, cu mai bine de jumatate de an inainte, si aici ca si la turele interne ofer consultanta in ceea ce priveste echipamentul necesar.