Drumetii in Romania

Apariții în presă

Cristi Minculescu, ghid montan, ale cărui drumuri duc doar #SpreVârf

Dacă e rost de recomandări fără „perdea“, atunci nu voi ezita să vorbesc de bine de Cristi Minculescu.

Nu, nu celebrul rocker, ci prahoveanul pentru care „scena“ este muntele, iar tonul muzicii îi este dat de sunetul naturii. Orice drumeţie ghidată de Cristi este una în care te simţi în siguranţă, una în care vei descoperi un tip extrem de serios atunci când e vorba de respectat nişte reguli, dar şi o persoană jovială atunci când vine şi momentul relaxării.

Cristi este din Câmpina, are 42 de ani, iar de vreo patru ani a ales să iasă „din rând“. A lăsat vânzările şi-o funcţie de conducere pentru a-şi urma marea pasiune, cea de a fi ghid montan.

Încă din vremea copilăriei, când urca muntele împreună cu părinţii lui, prahoveanul a simţit atracţia pentru astfel de drumeţii şi încă de pe-atunci i s-a conturat gândul de a fi cabanier. Cum însă nu este făcut ca să stea într-un loc, ci să „bată“ noi şi noi poteci, în cele din urmă a ales calea ghidajului.

Restul articolului aici…

Câmpineanul Cristi Minculescu vrea să ajungă tot mai sus spre vârf, până la 7.000 de metri

https://oglindadeazi.ro/interviuri/campineanul-cristi-minculescu-vrea-sa-ajunga-tot-mai-sus-spre-varf-pana-la-7-000-de-metri/

Chiar dacă mulți turiști merg singuri pe munte, considerând că „e ușor și funny“, mai ales vara, din ce în ce mai mulți aleg să plătească serviciile unui ghid montan, în primul rând pentru siguranță. „E ceva destul de nou, dar lumea a început să caute un ghid.

Eu facturez serviciul de ghidaj, dar pot intermedia și cazarea. Au fost situații în care cabanierul a văzut că nu am venit până la o anumită oră și a trimis Salvamontul după mine. Turiștii erau foarte uimiți că m-a sunat cabanierul să vadă unde sunt.

Cei care aleg un ghid sunt oameni care lucrează în timpul săptămânii și nu au chef să-și bată capul. Vor să fie relaxați total. Am persoane cu responsabilități care pe munte sunt ca niște copii ascultători.

După fiecare tură vreau să cred că fiecare pleacă cu ceva în plus față de ce știa. Avem turiști care nu știau să-și lege colțarii și după 2 ani au ajuns pe Mont Blanc. Au venit cu șampanie și ne-au cinstit“, detaliază el.

Restul articolului aici …

Cum a ajuns prahoveanul Cristi Minculescu de la director de vânzări la ghid montan autorizat. „Visez la Himalaya și la o expediție adevărată”

https://www.observatorulph.ro/exclusiv/115248-cum-a-ajuns-prahoveanul-cristi-minculescu-de-la-director-de-vanzari-la-ghid-montan-autorizat-visez-la-himalaya-si-la-o-expeditie-adevarata-foto

Reguli pentru călătorii sigure

Și celor pe care-i ghidează, Cristi încearcă să le inducă unul dintre crezurile lui legate de munte: că mult mai importantă este călătoria, una în care primează siguranța, și, mai puțin atingerea vârfului, ignorând semnele trimise de natură. De aici, are și sloganul „#sprevarf“.

„Regula mea principală este «siguranța înainte de toate», chiar dacă acest lucru impune să fiu «băiat rău». Prefer să ne retragem la timp sau să mai facem o asigurare în plus pentru că-mi doresc ca turiștii să ajungă sănătoși acasă. Există și situații în care pe unii dintre ei îi refuz pentru anumite ture pentru a le da timp să fie pregătiți fizic și/sau tehnic pentru traseele ulterioare“, ne-a mărturisit Cristi.

Articolul pe larg aici …..