Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Varful Piatra Mare si Canionul 7 Scari

Varful Piatra Mare

Varful Piatra Mare si Canionul 7 Scari in ajunul Pastelui pe 29 aprilie!


Se apropie Pastele, asa ca va propun o tura relaxanta de o zi, prin Canionul 7 Scari pana la Cabana si Varful Piatra Mare- 1844m.


Ne vedem dimineata la Dambul Morii (la ora 8.30) si pornim spre Canionul 7 Scari. Canionul a fost reabilitat de cativa ani si acum este foarte sigur, ramanand la fel de frumos si spectaculos, iar pana la Cabana Piatra

Mare (1630m) nu facem mai mult de 4 ore. La cabana facem o scurta pauza si apoi o pornim spre varf, unde ajungem dupa inca o ora de mers. Aici facem poza de varf si admiram in voie paisajele ce se deschid privirii. Dupa aproximativ 30 de minute o pornim spre casa pe un alt drum fata de cel de urcare, insa trecem iar pe la cabana, unde putem sa ne incalzim cu un ceai cald!
Cam asta e planul pe scurt.


Durata traseului Varful Piatra Mare: aproximativ 8-9 ore dus/intors
Altitudine maxima 1844m cu o diferenta de nivel de peste 1000m.
Cost 120 lei


Echipament obligatoriu traseu Varful Piatra Mare: bocanci cu talpa aderenta, parazapezi, haine groase, o geaca impermeabila Gore-Tex, rezistenta la vant, bluza de corp din polyester, pantaloni grosi sau suprapantaloni, MANUSI( inca este zapada), caciula sau cagula, ochelari, lanterna frontala, trusa de prim ajutor. Pentru ascensiunea pe Varful Piatra Mare, echipament recomandat: termos pentru ceai, coltari sau „gheruțe” si piolet, ham și casca, bete de trekking (echipamentul tehnic- coltari si piolet, ham și casca alpinism se poate inchiria de la noi-100lei/zi).


Obligatoriu: voie buna si civilizatie
Veti beneficia de unul sau doi ghizi montani atestati, echipamentul comun de alpinism care va fi utilizat (in caz de nevoie) in cadrul turei: corzi de alpinism, carabiniere, anouri, ghidajul si asistenta pe traseu, poze si filmari.


Cost suplimentar: (posibil)taxa de canion aproximativ 10 lei.
Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne confirmati participarea prin mesaj privat si sa achitati taxa de rezervare/participare! . In caz de retragere cu mai putin de 7 zile, trebuie sa gasesti inlocuitor!


Informatii si inscrieri doar la adresa:
drumetiiinromania@gmail.com sau
vicentiu.matei@gmail.com sau la telefon:
0741576088- Mitza
0726 279 537-Cristi


Ne vedem prin munti! #Sprevarf