Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Vârful Bătrâna și Vârful Omu pe rachete. Perioada 4-5 martie

La început de primăvară, vă propun un să mă însoțiți pe un traseu pentru împătimiții de vârfuri dar și pentru cei ce îndrăgesc călătoria #Sprevarf.

Traseul ales de astă dată porneste din Padina 1509m, urcă în Saua Strunga 1909m și de aici ne vom îndrepta către Refugiul Bătrâna 2150m, loc unde o să și înoptăm și vom facem poze cu asfințitul dar și răsăritul.

A doua zi continuăm traseul către Vârful Ocolit și Vf Omu. Ajunși pe vârf facem pozele și bem un ceai în timp ce admirăm piscurile învecinate și apoi alegem traseul de coborâre.

  • Perioada de desfășurare: 4-5 martie 2023
  • Locuri disponibile: 6
  • Ghid montan atestat de Ministerul Turismulu:
  • Cristian Minculescu, legitimatie nr. 6148.
  • Altitudine maximă 2507m cu o diferență de nivel de aproximativ 1000m.

Întâlnirea noastră va fi sâmbătă 4 martie, la ora 10.00, zona Cabanei Padina (sau jos în Sinaia în parcarea Peny- amănunte pe care le vom discuta ulterior).

Traseul nu este unul ușor și durează circa 9-11 ore (în prima zi) și aproximativ 8 ore a doua zi, în funcție de starea vremii și a zăpezii, dar și a pregătirii fizice și tehnice a participanților.

Aceasta este o tură alpină care se va desfășura în condiții de iarnă, așa că trebuie să aveți la voi bocanci cu talpă rigidă, parazapezi, geacă impermeabilă și rezistentă la vânt, pantaloni groși sau suprapantaloni, doua perechi de mănuși, căciulă sau cagulă, ochelari de soare/schi, termos pentru ceai, lanternă frontală, bețe de trekking, trusă de prim-ajutor. Pentru cazare (la refugiu/ cort/ bivoac) vă recomand să aveți la voi sac de dormit de cel putin -10 și saltea sau izopren. Pentru ceai și mancare la refugiu cană de “tablă” și primus(unu sau două la tot grupul) și mâncare pentru toată durata turei.

Această tură necesită echipament specific pentru alpinism de iarnă: rachete de zăpadă, colțari, piolet, ham echipat și cască! Puteți închiria echipament și de la mine)
Cost tura: 450lei/persoană.

Veți beneficia de echipamentul comun de alpinism care va fi utilizat în cadrul turei: corzi de alpinism, carabiniere, anouri, ghidajul și asistența pe traseu, oferită de ghid montan autorizat și cheltuielile organizatorice.

Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient să dați “join” pe Facebook, ci trebuie să îmi scrieți câte ceva despre experiența voastră montană și după o scurtă discuție, să confirmați participarea!

**Înscrierea în cadrul turei se va face doar după achitarea unui avans de 50% din tarif (sau integral) în contul meu. Dacă vă veți retrage din tură, după data de 25 februarie 2023, va trebui să vă găsiți înlocuitor, pentru a vă putea returna avansul.

Informații și înscrieri doar la adresa: drumetiiinromania@gmail.com sau la telefon/whatsApp: +40726 279 537 – Cristi

Ne vedem prin munți #Sprevarf