Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Varful Gran Paradiso 4061m

Varful Gran Paradiso 4061m – comoara prinţului Victor Emmanuel, 2021

In perioada 10-13 iulie 2021 urcam in Paradisul Alpilor, mai exact Varful Gran Paradiso 4061m. Aceasta este o tura dedicata iubitorilor de munte si celor care doresc sa se obisnuiasca cu mersul pe ghetari, dar sa si atinga un patrumiar si in viitor sa incerce abordarea muntilor mai inalti. Nu trebuie sa fii un super alpinist pentru a lua parte la aceasta tura, dar trebuie sa poti sa mergi in conditii de iarna pana la 8 ore.

In aceasta tura deciziile de schimbare a programului afisat sau de retragere (in functie de starea vremii sau de conditia fizica a participantilor) apartin doar celor doi ghizi (romani) prezenti, care va vor insoti.Traseul nu este unul extrem de tehnic, dar se va desfasura pe ghetar si printre crevase, deci mersul legat in coarda, cu coltari si piolet este obligatoriu!!! Acolo unde este nevoie ghizii vor monta balustrade si/sau vor asigura turistii.
Parcul Național Gran-Paradiso este situat în Italia, în Valea Aosta și Piemont. El este întemeiat în anul 1922 fiind primul parc național din Italia. Parcul are suprafața de 70.318 ha. care este în cea mai mare parte compusă dintr-un relief muntos. La vest este mărginit pe distanță de 14 km de granița cu Franța (Parcul Național Vanoise).

Ziua 1:

Bucuresti, Milano (Bergamo), Valea Aosta, Pont 1900m (transport cu tren si autocar). De aici in jurul orei 15, dupa 2-3 ore de mers ajungem la refugiul Vittorio Emanuele 2 la 2735m. Cazare in camere cu 4-6 paturi si mic dejun.

Ziua 2:

Ziua Varfului- refugiul Vittorio Emanuele 2- 2735m, Varful Gran Paradiso 4061m, retur la refugiu. Cazare in camere cu 4-6 paturi si mic dejun.


Ziua 3:

(zi de rezerva) in funtie de starea vremii, urcam unul dintre varfurile din zona (varf intre 3400 si 3600m) sau Varful Gran Paradiso. Cazare in camere cu 4-6 paturi si mic dejun.
Ziua 4: refugiul Vittorio Emanuele 2 – 2735m, Pont, Valea Aosta, Milano, Bergamo, Bucuresti. Ajungem in Milano in jurul orei 15-16, si in functie de ora zboruluio avem timp de vizitat cateva obiective turistice din frumosul oras italian, sau de o delicioasa pizza.


Perioada 10-13 iulie 2021
Pret Tura Gran Paradiso: 730 euro/persoana.
Grup: minim 3 persoane – maxim 6 persoane.

Pretul include:
Transferuri aeroport- Milano-Pont si retur (tren si autocar), cazare refugiu -trei nopti, cu mic dejun inclus, doi ghizi romani cu experienta in munti inalti, minicurs alpinism, echipament comun de alpinism, corzi, anouri, carabiniere, cuie de gheata si scripeti, fotografii, alte cheltuieli organizatorice.


Pretul nu include:
Bilete de avion, transort auto, mesele nespecificate (pranz si cina), băuturi alcoolice şi nealcoolice, echipament individual (la cerere puteti inchria de la noi echipament individual – ham, coltari, piolet, casca cu 150lei sau 50lei piesa), sac de dormit, asigurare medicala, alte cheltuieli individuale.
Atentie! Aceasta este o tura care se desfasoara la peste 3500m pe ghetar si veti avea nevoie de echipament de iarna:
– bocanci de munte, bluza de corp, pantaloni rezistenti la vant, bete trekking, polar, tricou de schimb din poliester, frontala, manusi de iarna (doua perechi), crema de protectie solara, caciula/cagula, ochelari de soare/schi, trusa medicala, rucsac 20-30l pentru traseu, termos. Este obligatoriu echipamentul tehnic: coltari, piolet, ham de alpinism, 2 anouri, 2 carabinere cu filet, casca de alpinism.
Daca vreti sa participati, nu este suficient sa dati “join” evenimentului de pe Facebook, ci trebuie sa sunati sau sa ne scrieti si sa ne spuneti cate ceva despre experienta voastra montana si sa achitati un avans (50%) sau integral suma de 730 euro pana in data de 15 iunie!!!

***Dupa inscriere daca renuntati la tura cu mai putin de 20 zile, pana in ziua turei, trebuie sa gasiti inlocuitor!!!

Alte informatii despre costuri, cazare si ghidaj, dar si pentru înscrieri doar la adresele:

septembrie 2022