Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Malaiesti și Varful Omu din Bucegi 27-28 noiembrie

Dacă doresti sa vii cu noi in expeditii în Alpi, Anzi, Caucaz sau Himalaya, trebuie sa te pregatesti alaturi de ghizii nostri montani pentru astfel de munți! Iti propunem o tura de inceput de iarna in inima muntilor Bucegi unde vei avea ocazia sa exersezi alaturi de noi!

Perioada: 27 – 28 noiembrie
Locuri limitate: 8.
Pretul: 300lei/persoana

Ghizi montani autorizati de Ministerul Turismului, cu experienta in munti inalti:
Cristi Minculescu, legitimatie nr. 6148
Mitza Matei, legitimatie nr. 6415.

Intalnirea va fi sambata dimineata, 27 noiembrie la ora 9.00 in parcarea Penny Rasnov.
Vom pleca impreuna spre Cabana Malaiesti. Ajunsi la cabana dupa circa 2-3 h de urcus sustinut, ne cazam in camerele noastre, lasam bagajele si daca mai aveti energie, vom urca in creasta Padinei Crucii la apusul soarelui in asa fel incat sa ne bucuram de imagini spectaculoase!Apoi vom sta de povesti la cabana la gura sobei la un pahar de vin fiert si vom avea ocazia sa discutam despre planurile noastre alpine din anul 2022: 


Expeditii in muntii Alpi, Dolomiti, Caucaz, Anzi si Himalaya! Poate va dam ceva idei si ne veti insoti in aceste expeditii montane tentante!

Duminica 28 noiembrie:
Servim micul dejun devreme si ne pregatim echipamentul pentru a pleca pe munte catre Hornul Mare al Malaiestilor si varful Omu, 2505m.

Durata traseu:
7-8 ore in functie de starea zapezii, dar si de condiția fizică a participanților!
Dificultate: mediu, cu cateva pasaje expuse, acolo unde vom folosi echipament tehnic!Vom aborda diferite tehnici de mers legati in coarda si de abordat pante inzapezite.
Daca avem timp, exersam efectuarea unor amaraje pentru a va asigura partenerul la traversarea unor zone expuse!


Ruta noastra este medie ca dificultate dar are cateva pasaje expuse in care vom exersa folosirea corzii de alpinism pentru asigurarea in abrupt.Odata ajunsi la varf, la cota 2505m servim un ceai cald la Statia Meteo de pe Omu, facem fotografii peisajelor din jurul nostru si apoi incepem coborarea la cabana. Vom ajunge in circa 2-3h de mers!


Ne intoarcem la cabana, ne preluam bagajele si apoi coboram pe valea Glajariei inapoi la masini!
Vom ajunge la masini dupa circa 2h de coborat.

*****Despre echipament:
Aceasta este o tura care se va derula la peste 2500m altitudine! Este necesar sa aveti la voi bocanci de iarna cu talpa rigida, haine groase, o geaca impermeabila Gore-Tex, rezistenta la vant, bluza de corp din polyester, pantaloni grosi sau suprapantaloni, manusi, caciula sau cagula, o lanterna frontala, termos pentru ceai, bete de trekking, rucsac pentru tura de 2 zile, trusa de prim-ajutor.


*****Aceasta tura necesita echipament tehnic specific:
– coltari, ham, anou, 2 carabiniere cu filet, coborator, casca alpinism, piolet si bocanci de iarna.***Daca doriti si aveti nevoie, puteti inchiria de la noi echipament tehnic de alpinism:
– ham de alpinism dotat cu anou si 2 carabiniere cu filet, casca, piolet si coltari – 90 lei setul complet.****Tarif tura: 300 lei/ persoană.
– include serviciile de ghidaj montan si instructaj, urmând sa aveti la dispozitie 2 sau 3 ghizi montani autorizati, cu experienta in munti inalti: Alpi, Caucaz si Himalaya cu ascensiuni reusite pe varfuri precum Mont Blanc, Elbrus, Aconcagua sau Island Peak!

**** Veti beneficia si de echipamentul comun de alpinism care va fi utilizat in cadrul turei:
– corzi de alpinism, carabiniere, anouri etc.Tariful nu include cazarea la Cabana Malaiesti (40 de lei)
– micul dejun
– transportul

****La cabana se poate servi masa, locatia fiind dotata cu o sala de mese fain aranjata, cu dormitoare incalzite (recomandam totusi sac de dormit ), baia se afla in exteriorul cabanei

.****Atentie!
Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne scrieti cate ceva despre experienta voastra montana si dupa o discutie cu ghizii montani care va vor insoti, sa ne confirmati participarea!

****Inscrierea in cadrul turei se va face doar dupa achitarea unui avans de 50% din tarif (sau integral) in contul nostru.

***Daca va veti retrage din tura, dupa data de 24 noiembrie, va trebui sa va gasiti inlocuitor, pentru a va putea returna avansul.

Informatii si inscrieri doar la adresele:

vicentiu.matei@gmail.com
drumetiiinromania@gmail.com sau

la telefon:
+40726 279 537 – Cristi sau

0741 576 088 – Mitza.