Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Vârful Gropșoarele (1883m) și Cabana Ciucaș – 25 februarie 2023

În Carpati, iarna oferă peisaje excepționale, iar crestele munților parcă te îndeamnă să le urci! De aceea m-am gândit să vă propun să mă însoțiți în Munții Ciucaș.

Tura este dedicată turiștilor care sunt dornici să se inițieze sau să aprofundeze tehnicile de mers pe munte și să afle noutăți despre echipamentul montan de iarnă.
Nu trebuie să fii un super-alpinist ca să vii cu noi în tură, dar trebuie să stai bine cu pregătirea fizică, adica sa reziști să mergi, prin zăpadă și vânt, până la 6-8 ore.

Ne vom întâlni sâmbătă dimineata, 25 februarie, la ora 9, în dreptul intersecției DN 1A cu drumul către cabana Muntele Rosu și în funcție de starea drumului, continuăm cu mașinile sau pe jos până la parcarea cabanei mai sus-menționate.

Ajunși la cabană vom aborda ruta Cabana Muntele Roșu (1280m) – Vf. Gropşoarele (1883 m) – Cabana Ciucaș (1595m) – Cabana Silva(1296m). Acest traseu ne va oferi, în caz de vreme bună, o priveliște foarte frumoasă și spectaculoasă asupra Munților Ciucaș, dar și asupra munților Penteleu, Buzaului, asupra Bucegilor și Baiului.

  • Durată traseu: 6-8 ore
  • Dificultate: medie, vom avea de urcat cam 600 m diferență de nivel și apoi de coborât.

Atenție! Aceasta este o tură alpină derulată iarna, astfel trebuie să  aveți la voi bocanci de iarnă cu talpă rigidă, parazăpezi, haine groase,  geacă impermeabilă Gore-Tex, rezistentă la vânt, bluză de corp din polyester, pantaloni groși sau suprapantaloni, DOUĂ PERECHI DE MĂNUȘI, căciulă sau cagulă, ochelari, LANTERNĂ FRONTALĂ, termos pentru ceai, colțari și piolet, rachete de zăpadă, bețe de trekking, trusă de prim-ajutor, dar și voie bună!!!

  • Locuri limitate: 8.
  • Preț: 200lei – include ghidaj montan autorizat, asistență pe traseu, alte cheltuieli organizatorice.

Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient să dați “join” pe Facebook, ci trebuie să îmi scrieți câte ceva despre experiența voastră montană și după o discuție, să confirmați participarea!

Înscrierea în tură se face prin achitarea unui avans de 50% sau integral până în data de 17 februarie 2023!!!

Dacă vă veți retrage din tură după achitarea avansului, va trebui să vă găsiți un înlocuitor.

Informații și înscrieri doar la adresa: drumetiiinromania@gmail.com sau la telefon/WhatsApp: +40726 279 537 – Cristi.

Ne vedem prin munți #Sprevarf