Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Piatra Mică, tură de o zi #Sprevarf

piatra mica

Toamnă sau iarnă, încă nu știm cum o să fie vremea, dar ne trage ața sus în munți, așa că în data de 18 noiembrie dăm o fugă în Piatra Craiului, pe Piatra Mică! Este o tură numai bună să ne pregătim pentru Crai!

Vă propun o tură ghidată de o zi în Piatra Mică, cu plecare de la Fântâna lui Botorog(altitudine 820m), Cabana Curmătura(1470m), Șaua Crăpăturii, Vârful Piatra Mică(1816m), Cruce, Poiana Zanoaga sau un mic rapel dacă facem cale întoarsă și apoi din nou Fântâna lui Botorog.

Întâlnirea are loc în Zărnești în parcarea de la Poștă și de aici plecăm împreună către Fântâna lui Botorog. La Fântână ne echipăm și pornim la pas către Cabana Curmătura. Aici facem pauză de poze, ceai și renumita prăjitură de mere cu răvașe, iar după, plecăm spre Piatra Mică. Mai facem o scurtă pauză pentru poze și “furat priveliști” în Șaua Crăpăturii și apoi începem urcușul către Creasta Pietrei Mici, Vârf și Cruce.

  • Durata traseului: aproximativ 7-9 ore cu pauze pentru poze și gustări
  • Dificultate traseu: mediu+, cu porțiuni expuse, cu lanțuri și creastă
  • Diferentă de nivel aproximativ 1000m
  • Locuri disponibile: 6
  • Cost: 300 lei/persoană

Detalii tehnice:

Echipament obligatoriu: bocanci de iarnă cu talpă rigidă, haine groase, geacă impermeabila Gore-Tex, rezistentă la vânt, bluză de corp din polyester, pantaloni groși sau suprapantaloni, parazăpezi, mănuși, căciulă sau cagulă, ochelari, lanternă frontală, termos cu ceai, colțari și piolet, ham și carabiniere cu filet, cască, bețe de trekking, trusă de prim-ajutor.

Obligatoriu: voie bună și civilizație (montană).

***Cei care doresc pot închiria de la mine echipamentul tehnic (colțari, piolet, ham echipat și cascț contra sumei de doar 120lei, sau 35 lei piesa).

Veți beneficia de echipamentul comun de alpinism care va fi utilizat în cadrul turei: corzi de alpinism, carabiniere, anouri, ghidajul și asistența pe traseu.

Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient să dați “join” pe Facebook, ci trebuie să ne scrieți câte ceva despre experiența voastră montană și după o scurtă discuție, să confirmați participarea și să achitați taxa de rezervare/participare de 50% sau integral. Dacă anulezi participarea dupa data de 10 noiembrie, trebuie să găsești înlocuitor, dacă anulăm evenimentul din cauza condițiilor meteo, vă returnăm suma integral!!!

Informații și înscrieri doar la adresa: drumetiiinromania@gmail.com  sau la telefon/WhatsApp: +40726 279 537- Cristi Ne vedem prin munți! #Sprevarf