Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Tabără la Bâlea în Munții Făgăraș, 21-25 august 2023

În mijlocul verii mergem la Bâlea, să găsim răcoarea munților chiar în centrul țării! Dincolo de a fi ghid sunt tată şi, vrând-nevrând, mă învârt într-o lume înconjurată de copii şi de părinţi preocupaţi în a le găsi celor mici o serie de activităţi.

Pe alţii, însă, îi văd exagerat de grijulii pentru dieta copilului, pentru faptul că nu are pic de manualitate sau nu se descurcă singur mai deloc… Sunt probleme pe care noi, copiii anilor ’70-’90 nu le-am avut. Mâncam gogoşi cu două mâini, pâine cu cartofi şi carne, atunci când mai ajungeam cu pâinea acasă, cozonacul nu apuca să se răcească, dar…erau bucate „alergate“. Pentru că eram afară, la joacă, ore-ntregi.

Alergam, ne murdăream, aveam „marcaje“ în coate şi-n genunchi cât era vara de mare, aflam „secrete“ despre viaţă unii de la alţii, tot unii de la alţii învăţam cum să tragem cu praştia, cu arcul, cum să ne facem un cuţit din lemn şi câte şi mai câte… Şi aşa am crescut, având o copilărie plină de amintiri şi nefiind luaţi prin surprindere şi nepregătiţi în momentul în care a trebuit să fim pe cont propriu. Astăzi, lucrurile stau altfel.

Ca părinţi suntem, poate, mult prea protectivi, dornici de a le da copiilor noştri totul de-a gata, nerealizând că, de fapt, greşim. Dacă vrem să-i pregătim pentru “zbor”, ar trebui să ţinem cont că le-ar fi mult mai util să îi lăsăm un pic să se zbată singuri pentru a ieşi din „cocon“.

Pentru a le deschide curiozitatea, dar şi plăcerea jocului colectiv, pentru a le dezvolta manualitatea, creativitatea, pentru a le oferi o lecţie de geografie şi mişcare cât cuprinde, îi aştept pe copii voştri într-o tabără de 5 zile la munte.

Tabăra din Munții Făgăraș se adresează copiilor cu vârsta între 11-16 ani, dornici să petreacă timp de calitate în natură, practicând sporturi montane în compania unui ghid montan experimentat.

Program:

Ziua 1:

Ne întâlnim dimineața la ora 10-10,30, în zona Lacului Bâlea și ne luăm camera și paturile împrimire, urmând ca după prânz să facem cunostință și să expolrăm împrejurimile.

Ziua 2:

Drumeție la Lacul Capra și Vârful Capra și Vârful Iezerul Caprei, ambele de peste 2400m.

Ziua 3:

Drumeție la Lacul Călțun, de unde putem vedea Vârfurile Negoiu, Laița, Lăițel și Lespezi dar și noul refugiu Călțun.

Ziua 4:

Această zi este dedicată sporturilor nautice și relaxării pe malul lacului! Vom merge pe Lacul Vidraru și împreună cu instructorii de acolo mergem cu caiacele sau vaporașul să luăm prânzul pe malul lacului. Aici ne vom relaxa în hamace și avem câteva surprize pregătite pentru voi.

Ziua 5:

În jurul după-amiezii (ora 14) ne luăm la revedere, însă până atunci ne mai distrăm împreună în zona Lacului Bâlea sau Canionul Valea lui Stan.

  • Perioada 21-25 august 2023
  • Locuri limitate: 10 copii/grupă, principiul de ocupare este „primul venit, primul servit“
  • Tarif: 1980 lei/ persoană (include cazare, masa, echipament, transport local, bilete vaporaș/caiac Lac Vidraru)
  • Cazare: Cabana Refugiul Bâlea Tunel (https://www.facebook.com/refugiul.balea.tunel/photos_of?locale=ro_RO) , dotat cu sala de mese, toalete, dușuri și tot ce este necesar, iar priveliștea este una deosebită.

**Toate detaliile despre echipament le primiți după înscriere!**

Vă puteți înscrie copilul în cadrul taberei doar prin achitarea unui avans de 50% din tarif în contul nostru până la data de 1 iulie!

Restul sumei va fi achitat până la data de 18 august!

Pentru informații despre tabară: costuri, program, rută, transport, echipament necesar, precum și pentru înscrieri vă rugăm să ne scrieți la adresa: drumetiiinromania@gmail.com , www.sprevarf.ro sau la tel/whatsApp +4 0726 279 537 – Cristi Minculescu.

Povesti de anul trecut găsiți aici: Jurnal din tabără – 2022

Ne vedem prin munți #Sprevarf