Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Tură pe Vârful Moldoveanu și Viștea Mare, 7-8 octombrie 2023

cristi minculescu ghid montan moldoveanu

Ascensiunea pe cel mai înalt vârf al țării ***Vârful Moldoveanu 2544m*** este o provocare și o plăcere pentru orice montaniard. Tura o facem cu cortul de data asta, pe 7-8 octombrie.

Ne vedem pe 7 octombrie, dimineața și mergem pe Valea Rea la stâna și de aici mai sus la refugiul din creastă.

Tura este dedicată celor dornici să se inițieze sau să aprofundeze tehnici de mers pe munte și dormitul la cort sau refugiu, la peste 2000 m altitudine, să afle noutăți despre echipamentul montan, dar şi despre supraviețuirea în sălbăticie în condiții de vreme potrivnică.

Nu trebuie să fii super alpinist ca să vii cu noi în tură, dar trebuie să fii pregătit să reziști să mergi până la 8-10 ore.

Seara, vom povesti despre expedițiile derulate până acum pe vârfurile din Olimp, Rila, Alpi, Dolomiti, Everest Base Camp din Himalaya, Nepal, Kilimanjaro sau turele din Maroc, s.a…

Pe 8 dimineața la prima oră plecăm #Sprevarf și facem poze cu primele raze de soare. Trecem întâi pe la fratele puțin mai mic, Vârful Viștea Mare 2527m, și apoi duă ce trecem de Spintecătură mergem să facem

“poza de Vârf”. Urmează apoi să coborâm pe același traseu sau în funcție de vreme și condiția fizică a participanților, putem face un circuit pe la Lacul Galbena și apoi Stâna lui Burnei. Asta o vom stabili la fața locului!

Dificultate traseu: medie-greu, necesită o bună condiție fizică.

Locuri limitate, grup mic

Costuri: 400 lei/persoană

În această tură veți avea parte de cazarea la refugiu, stână sau cort (dupa preferințe. Cort puteți închiria și de la mine)

  • serviciile de ghidaj montan, urmând să aveți la dispoziție un ghid montan care a mai parcurs rutele prezentate, ghid autorizat de Ministerul Turismului, Cristi Minculescu, legitimație nr. 6148.
  • echipament comun de alpinism: corzi, carabiniere, anouri
  • filmari si poze
  • organizare eveniment.

***Atenție! Este necesar să aveți la voi sac de dormit(cu confortul la cel puțin -5 grade), dar și saltea sau izopren, primus și butelie(1 la 2-3 persoane), veselă, cană metalică.

Servicii neincluse:

  • mesele
  • transportul
  • orice alte servicii care nu au fost specificate în program.

Echipament obligatoriu: bocanci cu talpa aderentă, pantaloni și geacă impermeabilă și rezistentă la vânt, puf, polar, mănuși, căciulă, un rând de haine de schimb, frontală(cu baterii), ochelari de soare, trusă de prim ajutor.

Se recomanda: bete de trekking, cremă de protecție solară, aparat foto. Obligatoriu Voie bună!!!

Pentru a lua parte la acest eveniment trebuie să îmi confirmați participarea prin mesaj privat sau la telefon/whatsApp și să îmi spuneți câte ceva despre experiența dumneavoastră în munți, ulterior achitând avans sau integral suma până în data de 20 septembrie! În caz de retragere cu mai puțin de 7 zile, trebuie să găsiți înlocuitor!

Informații și înscrieri la adresa: drumetiiinromania@gmail.com sau la telefon/whatsApp: +40726 279 537-Cristi

Ne vedem prin munți! #Sprevarf

varful moldoveanu cristi minculescu