Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Mălăiești și Vârful Omu la final de toamnă!

Când am chef de o tură frumoasă și de atmosfera cabanelor clasice de munte, merg la Mălăiești. Îți propun să mă însoțesti într-o tură de început de iarnă sau poate sfârșit de toamnă, în inima munților Bucegi!

  • Perioada: 11-12 noiembrie 2023
  • Locuri limitate: 6.
  • Prețul: 300lei/persoană

Ghid montan autorizat de Ministerul Turismului, cu experiență în munți: Cristi Minculescu, legitimație nr. 6148

Întâlnirea va fi sâmbătă dimineața, 11 noiembrie la ora 9.00 în parcarea Penny Râsnov.

Vom pleca împreună spre Cabana Mălăiești. Ajunși la cabană după circa 2-3 ore de urcuș, ne cazăm iar apoi, lăsăm bagajele și dacă mai aveți energie, vom urca în creasta Padinei Crucii la apusul soarelui în așa fel încât să ne bucurăm de imagini spectaculoase!

Seara vom sta de povești la cabană la gura sobei cu un pahar de vin fiert și vom avea ocazia să discutăm despre planurile noastre alpine din anul 2024:  expediții în munții Alpi, Dolomiți, Caucaz și Himalaya! Poate vă dau ceva idei și mă veți însoți în aceste expediții montane tentante!

Duminică 12 noiembrie:

Servim micul dejun devreme și ne pregătim echipamentul pentru a pleca pe munte către Hornul Mare al Malaieștilor și vârful Omu, 2507m.

  • Durata traseu: 7-8 ore în funcție de starea vremii, dar și de condiția fizică a participanților!
  • Dificultate: mediu, cu câteva pasaje expuse sau abrupte, acolo unde vom folosi echipament specific!

Odată ajunși la vârf, la cota 2507m servim un ceai cald la Statia Meteo de pe Omu, facem fotografii peisajelor din jurul nostru și apoi începem coborarea spre cabană. Vom ajunge în circa 2-3 ore de mers!

Ne întoarcem la cabana, ne preluăm bagajele și apoi coborâm pe valea Glăjăriei înapoi la mașini, unde vom ajunge dupa circa 2ore.

*****Despre echipament:

Aceasta este o tură care se va derula la peste 2500m altitudine! Este necesar să aveți la voi bocanci buni, haine groase, o geacă impermeabila Gore-Tex, rezistentă la vânt, bluză de corp din polyester sau merinos, pantaloni groși sau suprapantaloni, mănuși, căciulă sau cagulă, o lanternă frontală, termos pentru ceai, bețe de trekking, rucsac, trusă de prim-ajutor.

***Dacă doriți și este nevoie, puteți închiria de la mine echipament tehnic de alpinism:

– ham de alpinism dotat cu anou și 2 carabiniere cu filet, cască, piolet și colțari – 120 lei setul complet sau 35 lei piesa separat.

****Tarif tura: 300 lei/ persoană.

  • include serviciile de ghidaj montan și instructaj, urmând să aveți la dispoziție un ghid montan autorizat, cu experienta in munti!
  • poze și filmări video
  • alte cheltuieli organizatorice.

Tariful nu include cazarea la Cabana Malaiesti (rezervarea este făcută), micul dejun, transportul.

****La cabană se poate servi masa, locația fiind dotată cu o sală de mese fain aranjată, cu dormitoare încalzite (recomandăm totuși sac de dormit ușor), baia se află în exteriorul cabanei.

****Atenție!

Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient să dați “join” pe Facebook, ci trebuie să îmi scrieți câte ceva despre experiența voastră montană și după o discutâție scurtă, să confirmați participarea!

****Înscrierea în cadrul turei se va face doar după achitarea unui avans de 50% din tarif (sau integral).

***Dacă vă veți retrage din tură, după data de 5 noiembrie, va trebui să vă găsiți înlocuitor, pentru a vă putea returna avansul.

Informații și înscrieri doar la adresa: drumetiiinromania@gmail.com sau la telefon/whatsApp: +40726 279 537 – Cristi Ne vedem prin munți #Sprevarf www.sprevarf.ro