Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Cu cortul pe munte – la hotel de mii de stele Varful Moldoveanu 25-27 iunie

Vara se apropie cu pasi repezi asa ca deja ne gandim la turele cu cortul pe munte! La finalul lunii iunie va propunem sa facem impreuna o frumoasa tura alpina care se va desfasura in zona de creasta a muntilor Fagaras pe cel mai inalt varf al Romaniei, Moldoveanu, 2544m.

cu cortul la munte


In excursia cu cortul pe munte – Varful Moldoveanu, vom pleca din apropierea orasului Victoria si vom urca pe valea Vistea mare, cea mai scurta cale de acces spre varful Moldoveanu dinspre nord.

Perioada: 25-27 iunie
Locuri disponibile: 8.
Pret: 300 lei / persoana


2 Ghizi montani atestati de Ministerul Turismului:
Cristi Minculescu, legitimație nr. 6148
Mitză Matei, legitimație nr. 6415.
☆☆☆☆

Cu cortul pe munte- Varful Moldoveanu

Ziua 1: vineri 25 iunie
Intalnirea va avea loc vineri la ora 13, in localitatea Ucea de Jos jud Bv, la bifurcatia DNA1 cu DJ105C.
Aici sunt prezentate coordonatele GPS:
45.7876675N 24.6731445E

Vom urca cu masinile cat este posibil pe valea Vistei, iar mai apoi ne vom lua rucsacii si echipamentul de camping si ne vom indrepta catre zona refugiului alpin Salvamont de pe valea mentionata, acolo unde vom campa intr-o poienita situata mai sus de acest refugiu.

Ne vom ingriji sa ne aducem apa proaspata de la izvorul situat in aceasta zona.
Turistii vor avea nevoie de cort personal in care vor dormi, saltea izopren si sac de dormit!
Daca nu detineti un cort, va putem pune noi la dispozitie in limita posibilitatilor

Vom ajunge in zona de campare pe seara si ne vom ingriji sa amenajam tabara si sa strangem cateva lemne pentru un foc de tabără!

Pana la punctul de campare, vom merge in jur de 2-3 ore, cu rucsacii in spate.
Gradul de dificultate al turei este unul mediu urmand sa urcam circa 600m diferenta de nivel cu rucsacii in spate.
După ce am montat corturile, vom sta de povesti in jurul unui foc de tabara si va vom spune cate ceva despre expeditiile noastre montane din Alpi, Anzi, Caucaz si Himalaya!

Ziua 2: sambata 26 iunie
Ne vom trezi dimineata devreme, servim micul dejun si ne pregatim rucsacii pentru a urca in creasta muntilor Fagaras. Ghizii vostri montani va vor pregati cafeaua de dimineata si o vor servi aburinda, in fata corturilor.
Vom pleca apoi pe munte, cu un bagaj usor, aferent unei ture de o zi, iar restul echipamentelor le vom lasa undeva în zona corturilor. 

Vom avea de parcurs in jur de 1000m diferenta de nivel de la locul camparii pana pe „Acoperisul Romaniei”, varful Moldoveanu, 2544m altitudine.


Durata: circa 8-10 ore dus-intors pana pe varf si inapoi la locul de camping.
Gradul de dificultate al traseului propus este unul mediu, poteca fiind abrupta, stancoasa, dar bine marcata, si necesitand o buna pregatire fizica. 
In zonele mai expuse, ghizii dumneavoastra vor intinde balustrade de coarda pentru cresterea sigurantei rutei!

Ajunsi pe varful cel mai inalt din Romania, ne vom bucura de privelisti exceptionale catre marile varfuri ale crestei Fagarasilor: Dara, Hartopul Darei, Negoiu sau Vistea.

Vom admira in zare culmile Iezerului si ale Papusii, muntii Capatanii, Lotrului, Parangului, Cindrelului si chiar creasta ascutita din Piatra Craiului.
La coborare vom mai bifa un varf de 2500m, Varful Vistea Mare. Este al treilea varf din Romania cu ai sai 2527m si este situat foarte aproape de Moldoveanu. La corturi  vom avea parte de o noua seara la foc de tabara, sub stelele cerului de vara, depanand amintiri si povesti frumoase din muntii pe unde am urcat! 

Duminica 27 iunie
Ne trezim dimineata devreme, servim micul dejun si apoi strangem tabara.
Vom recupera toate bagajele si ne indreptam spre masini, acolo unde ne vom lua „ramas-bun” de la cei mai inalti munti ai Romaniei.

Vom ajunge la punctul unde am lasat masinile dupa circa 3 ore de coborare.

Optional, pentru cei interesati putem vizita manastirea Constantin Brancoveanu de la Sambata de Sus, un lacas incarcat de istorie, dar si motiv sa incercam langosile locale!

☆☆☆☆
Echipament necesar:
Aceasta este o tura alpina care se va derula in zona inalta a muntilor Fagaras la 2500m altitudine, asa incat trebuie sa aveti la voi haine groase, deoarece temperatura pe munte poate fi scazuta, o geaca impermeabila si rezistenta la vant, pantaloni de trekking, bocanci cu talpa aderenta, o lanterna frontala, bete de trekking, rucsac pentru tura de 2 zile, palarie soare/sapca/bandana, crema de protectie solara, tricou sau bluza din polyester, hanorac, pelerina de ploaie.

Este recomandat sa aveti un primus de camping pentru prepararea alimentelor! 

Atentie!!!Turistii se vor ingriji sa isi aduca alimentele necesare meselor din timpul excursiei pe munte.

Pentru aceasta tura alpina avem 3 corturi pe care vi le putem pune la dispozitie, dar ideal ar fi sa aveti *cort personal* pentru a putea respecta conditiile de igiena si distantare in actualele conditii sanitare din Romania.

Este necesar sac de dormit si salteluta izopren sau Thermarest.

Atentie!!!
Ruta propusa catre varf poate suferi modificari in functie de conditiile meteo, iar eventualele decizii si retrageri fortate din munți apartin in exclusivitate ghizilor montani cu experienta care va insotesc!☆☆☆☆

Tarif tura ” cu cortul pe munte „: 300 de lei/persoana.

Include:
– optional cazarea intr-unul dintre cele 3 corturi puse la dispozitie de ghizii vostri montani (le veti imparti intre voi si le veti duce sus pe munte la locul de campare)
– serviciile de ghidaj montan, urmand sa aveti parte de cel putin 2 ghizi montani atestati de Ministerul Turismului cu experienta in munti inalti: Anzi, Alpi, Caucaz si Himalaya.
– echipamentul comun de alpinism: semicorzi pentru asigurare daca sunt necesare in zonele expuse, carabiniere, anouri, statii radio etc.
-fotografii si filmari pe traseu.
^^^^
Tura nu include transport si nici alte mese sau servicii, decat cele precizate mai sus!
In cazul in care va veti retrage din tura pana la data de 1 iunie, veti primi avansul inapoi, insa dupa aceasta data va trebui sa va gasiti un inlocuitor!!!

Atentie! 
Pentru a lua parte la tura cu cortul pe munte – Varful Moldoveanu, nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne scrieti cate ceva despre experienta voastra montana si dupa o discutie cu ghizii montani care va vor insoti, sa ne confirmati participarea!
****Inscrierea in tura devine activa achitand integral suma de 300 lei pana in data de 1 iunie!!!

Pentru a obtine informatii despre costuri, rută, transport, echipament necesar și ghidaj montan, precum și pentru înscrieri va rugam sa ne scrieti la adresele:


vicentiu.matei@gmail.com sau
drumetiiinromania@gmail.com  sau sa ne sunați la telefon:
0741 576 088-Mitza
0726 279 537-Cristi.

Ne vedem prin munti! #Sprevarf

Cu cortul pe munte