Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Varful Mytikas 2917m si Vf Skala 2866m si plajă la Marea Egee -1-5 iunie 2022

Varful Mytikas

In luna iunie urcam pe Olimp Varful Mytikas, in frumoasa Grecie si vom combina o tura alpina pe doua varfuri  inalte, cu plaja la Marea Egee!

Perioada: 1- 5 iunie
Locuri disponibile: 10.
Pret: 320 euro/ persoana
Ghizi montani atestati de Ministerul Turismului:
Cristi Minculescu, legitimație nr. 6148
Mitză Matei, legitimație nr. 6415.

Aceasta este una dintre turele dedicate iubitorilor de munte care isi doresc sa urce 2 varfuri din Grecia, dar si sa se relaxeze la tarmul marii in Grecia!
Vom urca astfel pe cel mai înalt vârf din Grecia: Mytikas, 2917m, dar si varful Skala 2866m, si in plus, vom ajunge pe litoralul Mării Egee, acolo unde vom petrece 3 nopti si ne vom putea delecta 2 zile de plaja, asa incat sa putem admira de la malul marii, chiar de pe plaja, creasta muntelui Olimp.

Program:
Ziua 1:
Sambata miercuri 1 iunie:

Vom pleca dimineata devreme din catre Grecia, unde vom ajunge in jur de ora 16-17.
In jurul orelor 5.00 ne intalnim la iesirea din Bucureşti catre vama Giurgiu si plecam spre Litochoro, micuta asezare de la poalele mutelui Olimp. De aici, urcam cu masinile la cabana Prionia, locul de unde vom incepe tura noastra.
Ne luam echipamentul si un rucsac usor si urcăm la Refugiul Spilios Agapitos – „A”. (cabană unde este necesar sac de dormit).

Nu va speriati, ruta nu este grea, asa incat vom avea de urcat circa 3 ore o diferenta de nivel de circa 800m pana la cota 2100m unde se afla Refugiul A. In aceasta seara, dupa ce ne vom caza si vom servi cina, vom face o scurta sedinta tehnica despre tura de a doua zi.

Ziua 2:
Joi 2 iunie:
Ne vom trezi dimineata devreme si vom servi micul dejun. Apoi vom pleca pe munte pe ruta: refugiul Spilion Agapitos-Vf Skala 2866m – Vf.Mytikas 2917m – retur refugiu – Prionia – Paralia Katerini.
Vom urca spre vârful Skala 2866, iar apoi direct catre Mytikas – cota 2917m, lăcaşul zeilor olimpieni, cel mai înalt vârf al munţilor Olimp.
Vom avea de urcat circa 3h si jumatate – 4 ore pana pe varf, urmand sa depasim cateva zone mai expuse, care necesita cunostinte de catarare elementara catre varful Mytikas.


Traseul nu este unul greu, dar necesita sa nu aveti teama de inaltime si sa aveti cunostinte elementare de mers pe un munte similar cu potecile din Piatra Craiului din tara noastra.
Daca va simtiti nesiguri, ghizii vostri vor folosi coarda pentru asigurarea voastra.
In anumite locuri de pe munte vom putea admira Marea Egee si tarmurile sale!

Ne vom consemna victoria în „cartea vârfului”, situata chiar pe Mytikas, facem o scurta sedinta foto si admiram peisajul uimitor catre tarmurile marii. Vom cobori inapoi la cabana noastra si apoi la masini la Prionia. In aceeaşi seară ne vom indrepta catre campingul nostru, unde ne vom caza pe ţărmul Mării Egee. Apoi, vom iesi la o plimbare prin statiunea Paralia Katerini, prilej de a servi masa la una din tavernele de pe malul marii!

Durata circuit pana pe varf si inapoi la masini: circa 8-10 ore.
(Refugiul „A” – Vârful Mytikas – retur la refugiul A – Prionia
(parcarea unde sunt lăsate maşinile).
Dificultate: medie.
Traseu cu cateva pasaje expuse. Vom avea de urcat circa 900m si de coborat circa 1600m pana la masini.

***Ruta aceasta necesita o buna conditie fizica.
Cazare la camping in casute de 3-4 locuri in zona tarmului marii Egee.

Ziua 3:
Vineri 3 iunie:
Aceasta este prima zi de relaxare pe care o vom petrece pe tarmul Marii Egee, urmand sa facem plaja si sa ne distram, sa ne dam cu caiacul, sa inotam in apele verzi ale marii sau sa jucam volei de plaja!

Seara ne vom plimba prin statiune si vom servi o cina intr-una din tavernele locale, urmand sa incercam unul dintre celebrele preparate ale bucatariei grecesti!
Vom petrece noaptea la acelasi camping la casute in zona marii Egee!


Ziua 4:
Sambata 4 iunie:
Aceasta va fi o noua zi de plaja si relaxare la tarmul Marii Egee! Vom inchiria caiace si vom face o excursie pe mare sau ne plimbam cu vaporasul pe apele cele turcoaz ale Mediteranei!

Va fi o zi in care ne bucuram pur si simplu de Mediterana și apele sale verzi!
In aceasta seara va avea loc cina festiva la una dintre tavernele situate in statiune, pe malul Marii Egee!
Cazare la camping in casute de 3-4 locuri in zona mării Egee.

Ziua 5:
Duminica 5 iunie:
În această zi, ne trezim dimineata sa admiram răsăritul soarelui de la țărmul Mării Egee! Apoi plecăm devreme spre Romania, urmand sa trecem prin Bulgaria in drumul nostru spre casa!
Sosim pe seara în Bucureşti.

Pret excursie:
320 euro/persoană
****Servicii incluse:
-1 noapte de cazare la Refugiul Spilios Agapitos in conditii de cabană
-3 nopti de cazare in camping la casute de 3-4 locuri în zona tarmului mării Egee
– servicii de ghidaj montan – veti avea la dispozitie 2 ghizi montani atestati de Ministerul Turismului cu experienta in munti inalti: Alpi, Anzi, Caucaz si Himalaya!

Atentie! ****
Campingul nostru este unul modern, curat si dotat cu spatii de relaxare, se afla situat chiar pe malul marii Egee, are dusuri, electricitate, wi- fi, beach bar si restaurant.

****
Servicii neincluse:
– transportul
*** ne vom grupa pe masinile personale, iar costul estimat al carburantului va fi de circa 80-100 de euro de persoana (inclusiv taxe de drum).
– nu sunt incluse mesele

****Atentie! 
Echipament necesar:
– bocanci de vara, bluza de corp, parazapezi, geaca impermeabila Gore Tex, pelerina ploaie, pantaloni rezistenti la vant, bete trekking, polar/fleece, tricou de schimb din poliester, frontala, manusi, crema de protectie solara, sapca/batic/palarie, medicamente, rucsac ( ­30-40l), bidon apa (2litri).
– nu uitati de costumele de baie!
– ruta noastra necesita casca si ham de alpinism echipat (primele 3 persoane inscrise primesc gratuit de la noi casca si ham)

****Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne scrieti cate ceva despre experienta voastra montana si dupa o discutie cu ghizii montani care va vor insoti, sa ne confirmati participarea!

****Va puteti inscrie in tura doar prin achitarea unii avans de 50% din tarif in contul nostru pana la data de 1 aprilie! Restul sumei va fi achitat pana la data de 25 mai

****Pentru alte informatii despre costuri, rută, transport, echipament necesar și ghidaj montan, precum și pentru înscrieri va rugam sa ne scrieti la adresa:


drumetiiinromania@gmail.com  sau la telefon/whatsApp::

0726 279 537- Cristi
Ne vedem prin munti  #Sprevarf