Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Pelerinaj pe Sfantul Munte Athos si urcare pe Varful Athon 2033m, 29aprilie 2022

Pelerinaj Athos

La sfarsit de aprilie, mergem pe Sfantul Munte Athos. In perioada 29aprilie-3 mai, va propun o tura ghidata in Grecia, pe Sfantul Munte. Este o calatorie care cuprinde atat vizite la manastirile Athonite cat si urcarea pe Varful Athon 2033m.


Sfantul Muntelui Athos este un munte, incarcat de istorie in leaganul monahismului crestin. Calatoria pe Muntele Athos este un program dedicat doar barbatilor!!!


In aceasta tura vom avea ocazia sa vizitam locuri incarcate de spiritualitate. Imbracamintea si comportamentul participantilor in aceasta calatorie trebuie sa fie adecvate unei astfel de zone de spiritualitate si incarcatura religioasa.


Sfântul Munte al Athonului (care mai este numit pe bună dreptate Grădina Maicii Domnului) este o peninsulă legată de pământul Greciei în partea dinspre miazăzi, având celelalte trei părți scăldate de Marea Egee. Lungimea Sfântului Munte este de 60 km, iar lățimea variază între 12 și 18 km. Altitudinea vârfului Athonului este de 2030 de metri . Suprafața peninsulei este de 389 km2.


***Atentie!!! Pentru intrarea in Grecia sunt necesare teste Covid sau vaccin cu 14 zile de la a doua doza!!! Si carte de identitate valabilă sau paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară. ***


Perioada: 29 aprilie-3 mai 2022
Locuri disponibile: 8

Cost 425 eur/pers


Servicii incluse :
Transport Bucuresti-Ouranopolis dus / intors
Transport in Sf Munte ( vapoare, microbuz )
Cazare si Mesele in Muntele Athos in Manastirile Athonite in regim manastiresc (doua mese pe zi, dimineata si seara)

Diamonitirion ( permis de acces in Sf Munte -25 eur-se ridica personal in ziua intrarii in Sfantul Munte)
Ghidajul pe Muntele Athos este asigurat de un ghid teolog si un ghid montan autorizat.
Asistenta si ghidaj pe Varful Athon si Chilia Panaghia si pe toata durata calatoriei.
Transportul cu microbus 8+1 si/sau turism (in functie de numarul participantilor)
Servicii neincluse:
– transportul pana/din Bucuresti
– mesele pe munte (altele decat cele specificate)
– orice alte servicii solicitate nespecificate in program.
– pomelnice (optional, dupa posibilitati)
– masa în ziua de 29 aprilie si 3 mai, aprox 15 euro (pe continent).

Program:


29 aprilie
Plecare din Bucuresti dimineata(ora 2-3) catre Ouranopolis pe traseul Giurgiu- Ruse- Sofia- Kulata-Ouranopolis. Ajungem la Ouranopolis in jur de ora 11 -13 in functie de trafic. Cazare hotel si timp liber, baie in Marea Egee


30 aprilie
Mic dejun
Ridicare diamonitirion (se ridica personal de fiecare participant), plecare cu vaporul spre Manastirea Xenofont – deplasare cu jepp la Mănăstirea Vatoped – chilia românească Colciu – Mănăstirea Pantokrator – Mănăstirea Iviron – Schitul Românesc Lacu ( cazare și program liturgic)


1 mai
Mic dejun
Deplasare cu jeep la Mănăstirea Filotheu- chilia românească Sf Treime – Mănăstirea Karakalu- aghiasma Sf Atanasie – Schitul românesc Prodromu ( cazare și program liturgic)

2 mai
Mic dejun
Plecare spre Varful Athon 2033m – Chilia Panaguda 1500 m – Vf Athon 2033 m- Biserica Schimbarea la Fata- coborare la Schitul Sf Ana (cazare).


***Optional se poate cobora direct spre Manastirea Sfanta Ana si vizitarea chiliilor catorva pusnici.***

3 mai
Mic dejun
Drumetie la Manastirea Sf Pavel (darurile magilor)– plecare spre Ouranopolis cu vaporul si timp liber 2 ore (masa, baie in Egee). Plecare spre Romania pe traseul Ouranopolis–Kulata–Ruse- Giurgiu-Bucuresti. Ajungem in Bucuresti pe 4 mai, in jurul orei 4-5 AM


Programul poate suferii mici modificari in functie de situatiile din teren!
Aceasta este o tura alpina, pe munte la 2000m asa incat trebuie sa aveti: rucsac pentru doua zile, bocanci sau adidasi cu talpa aderenta, un rand de haine de schimb, frontala(cu baterii), pelerina de ploaie. În general îmbrăcămintea potrivită într-o mănăstire din România este potrivită și pe Sf. Munte. Adoptați o ținută sobră, de culori în general închise și care să nu lase părți ale trupului la vedere.
Se recomanda: bete trekking, ochelari de soare, apa si mancare (dulciuri, batoane enrgizante- carnea si produsele din carne sunt interzise).


Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne confirmati participarea prin mesaj privat si achitand integral suma de 425 euro pana in data de 1 aprilie!!! In caz de retragere, trebuie sa gasesti inlocuitor! Numar minim de participanti 6.

Informatii si inscrieri doar la adresa:
drumetiiinromania@gmail.com sau la telefon:
0726 279 537-Cristi
Ne vedem prin munti! #Sprevarf