Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Lanturile si creasta sudica din Piatra Craiului  17-18 sept 2022

În septembrie zilele sunt inca destul de calduroase si destul de lungi pentru a aborda o tura mai dificila dar foarte frumoasa si spectaculoasa pe cel mai înalt vârf din Piatra Craiului, La Om sau Piscul Baciului, 2238m cu urcare pe La Lanturi si sa o continuam cu Creasta Sudica, pana in Saua Funduri.
A doua zi, ne bem cafeaua, servim micul dejun si pornim spre Pestera Stanciului, Marele Grohotis si Refugiul Spirlea. Ajungem la masini in Plaiul Foii in jurul pranzului.
Atentie! Tura alpina este organizata cu respectarea limitarilor prevazute de autoritati, a regulilor de igiena si distantare sociala precum si a numarului de turisti per ghid montan. Numarul de locuri este strict limitat!

Locuri disponibile: 4.
Pret: 500 lei / persoana
Ghid montan atestat de Ministerul Turismului:
Cristi Minculescu, legitimație nr. 6148.

Ne vom intalni sambata dimineata 17 septembri, la ora 7 in Zarnesti langa Posta Centrala.
Ne deplasam cu masina pana la Plaiul Foii, altitudine 850m, acolo de unde vom incepe tura noastra pe ruta: Refugiul Spirlea – La Zaplaz – Lanturi – Varful La Om, 2238m – Refugiul Saua Funduri 1880m


Durata traseu: 9-10 ore
Dificultate: medie, vom avea de urcat circa 1300m diferenta de nivel. Traseul prezinta portiuni expuse dar asigurate cu cabluri metalice in anumite pasaje.

****Atentie! Traseul propus necesita o buna conditie fizica si rezistenta!

Nu trebuie sa fii un alpinist experimentat ca sa ne insotesti, dar este recomandat sa ai o buna pregatire fizica!
Daca va fi necesar, va fi folosita coarda de alpinism pentru a asigura partenerii de ascensiune.
Atentie!
Este o tura alpina care se va derula la peste 2000m altitudine, asa ca nu trebuie sa uitati sa aveti la voi haine mai groase,  geaca impermeabila si rezistenta la vant, pantaloni trekking, bluza de corp, ochelari de soare, manusi de via ferrata, caciula sau sapca, bocanci,  lanterna frontala, bete de trekking, rucsac, bidon/termos pentru apa/ceai (2-3 l), dar si cort, sac de dormit si saltea sau izopren. 


Este necesara casca de alpinism (si recomandat ham echipat-se poate  inchiria de la noi).
Ruta aleasa poate suferi modificari in functie de starea vremii, iar deciziile din cadrul ascensiunii privind traseul urmat si eventualele retrageri fortate apartin DOAR ghidului montan, care va insoteste.

Veti beneficia de serviciile unui ghid montan atestat de Ministerul Turismului
– echipament comun de alpinism: semicorzi, anouri, carabiniere.
-organizare tura, suport pe traseu si fotografii.

Nu este inclusa taxa de Parc:
– 5 lei/ persoana.
– nu este inclus transportul.

****Va puteti inscrie in tura prin achitarea unui avans sau integrala a costului in contul nostru pana la data de 1 septembrie!
****Pentru alte informatii despre costuri, rută, echipament necesar și ghidaj montan, precum și pentru înscrieri va rugam sa ne scrieti la adresa:

drumetiiinromania@gmail.com sau sa ne sunați la telefon/WhatsApp:

0726 279 537.

Ne vedem prin munti ! #Sprevarf