Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Tabără în Bucegi Sprevarf – Toamna 24-28 octombrie

Experiența frumoasă și intensă pe care o vor trăi copiii care merg în tabără cu mine este pe cale să înceapă. În fiecare zi vor învăța, vor experimenta sau se vor juca, vor afla cum să-și gestioneze singuri propriile conflicte, vor căpăta un strop de independență și o doză zdravănă de sănătate. Vorbim de munte, de aer curat, de mișcare, de mâncare tradițională, bună și gustoasă si spunem NU telefonului sau tabletei. E clar, mă simt atât de bine printre copii, încât am devenit și eu unul dintre ei.

 În octombrie este iar vacanță, deci avem tabără în Bucegi, dedicată copiilor din grupa de vârstă 10-15 ani.Perioada: 24-28 octombrie
Tarif: 1750 lei/ persoana.(tura se ține cu minim 5 copii)
Ghid montan autorizat de Ministerul Turismului, cu experiență în munți:
Cristi Minculescu, legitimatie nr. 6148


Program detaliat:


Ziua 1, luni 24 octombrie:
Întâlnirea va fi dimineață la ora 11 in fața cabanei Salvamont din Padina, munții Bucegi.
Copii își iau la revedere de la parinții lor și intră în programul taberei. Astăzi ne

vom cunoaște și vom stabili împreună programul zilelor de tabără.
Servim masa de prânz și apoi vom face o scurtă excursie pentru a cunoaște zona în care ne aflăm, o parte frumoasă a munților Bucegi.
După amiază, copiilor le va fi prezentat echipamentul de drumeție!
Seara – cină și jocuri de cabana.
Vizionare de filme din munții Himalaya, Alpi, etc.
Cazarea la cabana Salvamont Padina.


Ziua 2, marti 25 octombrie:
După ce vom servi împreună micul dejun ne pregătim de excursie în zona Șaua Strunga, cota 1910m și apoi Colții Țapului, muntele Bucșa.
Copii vor învăța alături de ghizi cum se pot deplasa pe munte în condiți de siguranță, cum se folosește echipamentul de drumeție, cum trebuie să se echipeze prin munți și ce ar trebui să conțină rucsacul!
Prânzul va fi servit pe munte în timpul excursiei sub formă de “lunch box”!
După amiază vor învăța să se orienteze în pădure, să facă un foc pentru prepararea hranei, vor învăța să folosească coarda de alpinism și să pregătească un bivuac în natură, sau să monteze corturile de drumeție!
****Copii vor avea parte de un mini-atelier de inițiere în alpinism sub atenta îndrumare a  ghidului montan cu experiență, care îi însoțește!
****Echipamentul copiilor dedicat ședințelor de alpinism va fi pus de noi la dispoziție!
Seara – cină și jocuri de cabană. Copii vor avea parte de un foc de tabara sub atenta indrumare a instructorilor care ii insotesc!
Cazarea la cabana Salvamont Padina.


Ziua 3, miercuri 26 octombrie:

Servim micul dejun și ne deplasăm la telecabina Pestera pentru a urca pe platoul Bucegilor! Astăzi vom face o excursie la stâncile Babelor cu forme impresionante precum și la Sfinxul din Bucegi!
După amiază vom reveni împreună cu copii la cabana Padina pe traseul turistic, durata 2-3 ore, traseu lejer, în coborâre ușoară!
****După amiază avem pregătite o serie de jocuri outdoor pentru micuți!
Seara – cină si jocuri de cabană! Avem pregătite câteva surprize pentru micuți!
Cazare la cabana Salvamont Padina.


Ziua 4, joi 27 octombrie:
Servim micul dejun dimineața, iar apoi vom merge în excursie la Cheile Tătarului, Cheile Zănoagei, zona 7 Izvoare din munții Bucegi.
După amiază vom reveni împreună cu toți copii la cabana Salvamont Padina. Avem pregătite o serie de jocuri outdoor pentru micuți!
Copii vor avea parte de un foc de tabără sub atenta îndrumare a instructorilor care îi însoțesc!
Seara – cină și jocuri de cabană!
Cazare la cabana Salvamont Padina.


Vineri 28 octombrie:
Servim micul dejun și ne pregătim de încheierea taberei. Aceasta este ultima zi împreună, dar înainte vom vizita peștera Ialomicioarei, iar la final avem pregătite căteva surprize pentru cei mici!
****Peștera Ialomicioarei este situată în nordul judetului Dâmbovița, în inima Masivului Bucegi, la altitudinea de 1530m și are lungimea considerabilă de circa 450 – 480 m, vizitabilă doar pe o lungime de 400m cu galerii si săli spectaculoase, bine iluminată și dotată cu balustrade, un loc ideal pentru ca cei mici să cunoască natura inconjuratoare!
La prânz revenim la cabana Salvamont Padina, ne luăm la revedere de la colegii de tabără și de la ghizii montani și ne pregătim de plecare spre casă, urmand ca micutii să se întalnească cu părinții!


Tarif: 1750 lei/ persoană
****Servicii incluse:
– servicii de organizare a taberei și de ghidaj montan și instruire, efectuate de un ghid montan cu experiență în munți.
– include mesele ( 3 mese pe zi: mic dejun, prânz și cină).
– Acolo unde va fi necesar, copii vor beneficia de un “lunch box” pentru a avea hrană la prânz în timpul drumeției!
– include cazarea la cabană în cameră de locuri 8 paturi suprapuse dotate cu lenjerie curată și cu acces la toaletă și duș.
– include bilete la telecabina Pestera – Babele
– include bilete de acces în Pestera Ialomicioarei
– include transport local în perioada excursiei.

Servicii neincluse:
– prețul nu include transportul până la tabăra din muntii Bucegi
– nu include alte cheltuieli personale
****Echipament necesar:
Este necesar ca cei mici să aiba la ei bocanci lejeri, haine de schimb, o jachetă impermeabilă rezistentă la ploaie și vânt, pelerină ploaie, pantaloni de drumetie, recipient pentru apă (bidon de plastic), rucsac pentru tură de o zi.
****Echipament personal obișnuit: tricouri de “plastic” pentru drumeții, bluză corp, polar/hanorac, ciorapi, căciulă etc.
***Echipamentul tehnic de alpinism, care va fi necesar pentru mini-cursul de alpinism va fi pus de noi la dispozitie: cască de alpinism, ham echipat și corzi!
***Atenție!!! Accesul la telefoane se face între orele 20-21!!! Vom avea grup de WhatsApp cu părinții unde veți vedea zilnic poze de la activitățile desfășurate. ***
Locuri limitate:  8 ( grup restrâns, dedicat copiilor cu vârsta intre  10-15 ani)
****Vă puteți înscrie copilul în cadrul taberei noastre doar prin achitarea unui avans de 50% din tarif în contul nostru până la data de 1 octombrie!


Restul sumei va fi achitat până la data de 10 octombrie!
****Pentru alte informații despre tabără: costuri, program, rută, transport, echipament necesar, precum și pentru înscrieri vă rugăm să ne scrieți la adresa:
drumetiiinromania@gmail.com sau la tel/whatsApp
+4 0726 279 537 – Cristi Minculescu.


Ne vedem prin munti #Sprevarf