Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Pelerinaj la Sfântul Munte Athos cu urcare pe Vf Athon ( 2033m) și Salonic 10-15 octombrie

In luna octombrie intre 10 si 15, vă propunem o minunată tură pe cel mai înalt vârf din Sfântul Munte Athos, Vf Athon 2033m, totodată te vei bucura duhovnicește de doua zile de pelerinaj la mănăstirile din Sfântul Munte iar la final ne vom îmbogății cultural în minunatul oraș Salonic.
🔴Preț :450 euro
***Locuri disponibile: 8

♦️Servicii incluse:
Cazare si Mesele in Muntele Athos in Manastirile Athonite in regim manastiresc (doua mese pe zi, dimineata si seara)
Ghidajul pe Muntele Athos este asigurat de un ghid teolog si un ghid montan autorizat.
Asistenta si ghidaj pe Varful Athon si Chilia Panaghia si pe toata durata calatoriei.
Transport cu microbuz cu AC, Bucuresti-Ouranopolis dus / intors

1 noapte cazare hotel * cu mic dejun

Vapoare

Transport în Sf Munte cu microbuz cu AC

Ghid montan și ghid teolog

♦️Servicii neincluse :

Diamonitirion 25 e
Pomelnice (optional, dupa posibilitati)

Asigurare de călătorie ( opțional)

10 octombrie
05:00 Plecare din Bucuresti pe traseul Giurgiu – Ruse – Sofia – Mănăstirea Rila ( cea mai mare mănăstirea din Bulgaria, patrimoniu UNESCO) – Kulata – Ouranopolis
Cazare hotel *

11 octombrie
Mic dejun
Ridicare diamonitirion și plecare spre Sfântul Munte Athos cu vaporul la 9:45- Mănăstirea Hilandar ( mănăstire sârbească, icoana Maicii Domnului Trihirusa și strugurii Sf Simeon) – Mănăstirea Zografou ( steagul de lupta a lui Ștefan cel Mare ) – Mănăstirea Vatoped ( 7 icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului) – Schitul Sfântul Andrei Saray ( cazare și program liturgic )

12 octombrie
Sfânta Liturghie și masă
Biserica Protaton ( Maica Domnului Axion Estin) – Chilia Tipicarion ( Maica Domnului Hrănitoarea cu lapte ) – Mănăstirea Cutlumuș ( Marea Lavra a Țării Românești ) – chilia Părintelui Gavril ( stam de vorba cu ucenicul Sf Paisie Aghioritul) – agheasma Sf Atanasie Athonitul– Schitul Românesc Prodromu ( cazare și program liturgic )

13 octombrie
Sfânta Liturghie și masă
Urcare pe Vf Athon ( 2033 m ) – Panaghia ( 1500m ) – coborâre la Schitul Sfânta Ana ( cazare )

14 octombrie
Plecare cu vaporul rapid spre Ouranopolis
Plecare spre Salonic si Tur Pietonal aprox 2 ore : Catedrala Sf Dimitrie izvorâtorul de mir (moastele Sf Dimitrie izvoratorul de mir) – orașul antic – piata Aristotelis (centrul orasului) – Mănăstirea Sfânta Teodora – Catedrala Sfânta Sofia – Marea Egee – baile turcești – Catedrala Sf Grigorie Palama – Arcul lui Galeriu

Plecare spre România pe traseul Salonic – Kulata – Sofia – Ruse – Giurgiu – București
Ajungem acasă pe 15 octombrie in jur de ora 2-4 dimineața

Programul pelerinajului poate suferi mici modificări în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri iar obiectivele afișate vor fi atinse in conditiile in care manastirile vor fi deschise in acea zi pentru inchinare


Aceasta este o traseu, pe munte la 2000m asa incat trebuie sa aveti: rucsac pentru doua zile, bocanci sau adidasi cu talpa aderenta, un rand de haine de schimb, frontala(cu baterii), pelerina de ploaie. În general îmbrăcămintea potrivită într-o mănăstire din România este potrivită și pe Sf. Munte. Adoptați o ținută sobră, de culori în general închise și care să nu lase părți ale trupului la vedere.


Se recomanda: bete trekking, ochelari de soare, apa si mancare (dulciuri, batoane enrgizante- carnea si produsele din carne sunt interzise).
Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne confirmati participarea prin mesaj privat si achitand integral suma de 425 euro pana in data de 1 octombrie!!! In caz de retragere, trebuie sa gasesti inlocuitor!
***Numar minim de participanti 6.
Informatii si inscrieri doar la adresa:
drumetiiinromania@gmail.com sau la telefon:
0726 279 537-Cristi
Ne vedem prin munti! #Sprevarf