Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Drumetie pe Varful Papusa 6-7 noiembrie

Cabana Cuca este una dintre cabanele tipice de munte de pe la noi, insa are un super-cabanier, care face diferenta: Nea Romica!  Aici nu mergi daca ai pretentii foarte mari de cazare, aici mergi daca vrei sa urci pe munte si sa intalnesti oameni frumosi!


La inceput de noiembrie speram sa avem zapada in zonele inalte ale muntilor, asa ca va propunem sa ne insotiti pe creste! Ne-am gandit ca ne-ar sta bine pe vârful Papusa la altitudinea de 2391m (din masivul Iezer-Papusa).


Perioada: 6-7 noiembrie 2021
Locuri disponibile: 7.
Pret 250/pers.


Altitudine maxima 2391m cu o diferenta de nivel de peste 1200m.

Iezer Papusa


Intalnirea noastra va fi sambata 6 noiembrie, la ora 11.30, la cabana Voina din masivul Iezer-Papusa. 


De la cabana Voina, unde vom lasa masinile in parcare, ne indreptam spre Cabana Cuca, 1175 m altitudine, unde vom ajunge dupa circa o ora de urcus lejer. Nea Romica cabanierul ne asteapta cu un ceai cald si dupa ce ne cazam vom face o urcare in zona cabanei. Vom face un mic atelier alpin unde veti invata ce e ala un rapel, un opt sau cateva notiuni despre mersul cu coltari pe poteci cu zapada si gheata si despre cum sa abordam o panta inzapezita si sa diminuam riscul unei alunecari necontrolate cu ajutorul pioletului, asta daca vom avea zapada. (aduc eu corzi, hamuri si restul echipamentului).Pe seara povestim despre echipamentul de iarna si ce ar trebui sa nu ne lipseasca din rucsac, mai ales pe timp de iarna!


Duminica dimineata, o sa ne pregatim singuri micul dejun, iar apoi in jurul orei  8 dimineata vom pleca spre varful Papusa.
Traseul  este unul usor- mediu, insa fara  portiuni tehnice, iar noi vom aborda ruta prin Saua Gradisteanu. Vom avea de urcat si coborat in jur de 1200m diferenta de nivel, asa ca va trebui sa ne pregatim pentru un traseu de circa 7-9 ore, in functie de starea vremii, dar si a pregatirii fizice si tehnice a participantilor.
Ajunsi in creasta Papusii vom admira peisaje extraordinare: Fagarasii, situati atat de aproape, dar si Pietra Craiului, Muntii Bucegi, Muntii Baiului, Muntii Ciucas si vecinul Iezer.


Dupa tura de creasta, ne vom intoarce la cabana, ne vom face bagajele si vom cobori catre masini in parcarea de langa cabana Voina, acolo unde vom ajunge dupa circa o ora de coborat.
Aici ne vom lua la revedere si ne indreptam spre casele noastre, pastrand in mintea noastra amintiri si clipe frumoase de pe crestele din Iezer-Papusa.

Atentie! Aceasta este o tura alpina care se va efectua (cel mai probabil) in conditii de iarna, asa ca trebuie sa aveti la voi bocanci cu talpa aderenta, parazapezi, geaca impermeabila si rezistenta la vant, pantaloni grosi sau suprapantaloni, doua perechi de manusi, caciula sau cagula, ochelari de soare, un termos pentru ceai, o lanterna frontala, bete de trekking, trusa de prim-ajutor. Pentru cazare va recomandam sa aveti la voi sac de dormit usor.


In ceasta tura (este posibil sa) avem nevoie de echipament specific de alpinism de iarna: coltari si piolet! (se pot inchiria de la noi-50 lei setul)


Cost: 250lei/persoana.


Veti beneficia de echipamentul comun de alpinism care va fi utilizat in cadrul turei: corzi de alpinism, carabiniere, anouri, ghidajul si asistenta pe traseu, cazare cabana Cuca si celelalte costuri organizatorice.
Pentru micul dejun ne vom ingriji sa ne aducem cu noi tot ceea ce dorim sa mancam fiecare, iar pentru pranz va trebui sa ne preparam cate un sandvis deoarece vom fi in tura sus pe munte.

Cabana este dotata cu aragaz si plita, avem vesela, cani si tot ce ne trebuie, dar va trebui sa ne gospodarim singuri, iar toaleta este situata afara, in imediata proximitate a cabanei.

Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne confirmati participarea prin mesaj privat si sa achitati taxa de rezervare/participare(50% sau integral) pana in data de 1 noiembrie! In caz de anulare a evenimentului primiti integral avansul, iar in caz de retragere dupa data de 1 noiembrie trebuie sa gasiti inlocuitor!


Toate informatiile necesare despre cazare, masa si ghidaj, precum si inscrieri la adresa:


drumetiiinromania@gmail.com
sau la telefon/WhatsApp: +40726 279 537 – Cristi Minculescu.

Ne vedem prin munti! #Sprevarf