Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Vârfuri în FĂGĂRAȘ! Moldoveanu, Dara(2500m) și Hârtopul Darei(2506m) Dormim la 2500m!!!

Este deja toamnă  peste tot prin Carpati, iar vremea in Făgăraș se anuntă minunată! Asadar, vă propun o ascensiune pe vârfurile Dara – 2501m si Hârtopul Darei -2506 m, două din cele șase vârfuri de peste 2500m ale Făgărașilor, în prima zi și Vârful Moldoveanu în a doua zi!!!

Perioada: 30 septembrie-2 octombrie
Locuri disponibile: 5
Tura se ține cu minim 4 persoane.
Ghid montan  atestat de Ministerul Turismului Cristi Minculescu
Tarif: 600 lei/persoana

Ne vom intalni in parcarea manastirii Brancoveanu din Sambata de Sus!
Intalnirea va fi vineri 30 septembrie ora 10!
Până la cabana Valea Sambetei, altit.1401m, vom café circa 1,5 h, traseul fiind unul usor. Aici facem o scurtă pauză de hidratare și apoi vom porni  catre creastă, urcând prin Fereastra Mare a Sâmbetei, iar apoi ne vom indrepta către vârfurile Urlea, 2473m, Dara 2501m si Hartopul Darei 2506m.

Traseul pe care vom urca noi este unul foarte spectaculos, cu vedere panoramică spre vârfurile Moldoveanu, cel mai inalt din România, Urlea sau Cheia Bândei si spre crestele impresionante ale Făgărașilor.
Durată traseu: cca 4-5 ore, cu o diferentă de nivel de cca 1100m, dificultate medie.
Ajunși pe cele două vârfuri ne instalăm tabăra de corturi si ne pregătim cina la primus si apoi stăm la povesti! 

Veți avea ocazia să aflați câteva lucruri interesante despre ce expediții am făcut noi anul acesta in munții  inalți din Asia, Africa si Europa. 
În plus, vă vom spune ce planuri avem pentru anul viitor, când pregătim o tură în munții Himalaya la Everest Base Camp, Alpi, Dolomiți, dar si alte ture frumoase.Sâmbătă 1 octombrie
Dimineața servim micul dejun și cafeaua în vârf de munte, așa incât la ora 8 să plecăm spre Vârful Moldoveanu, cel mai inalt vârf din România.

Vom aborda traseul de creastă către Vf Moldoveanu, pe o parte din ruta de urcare, urmând să ajungem  la Refugiul Vistea Mare unde ne vom instala tabăra. In această zi avem de mers cca 6-7 ore. Dificultate medie.

Duminică 2 octombrie,
ne trezim de dimineață pentru a prinde cele mai bune poze cu răsăritul de pe Moldoveanu, iar după micul dejun, alegem ce traseu urmăm până la masini. Putem merge inapoi către cabana Sâmbăta sau coborâm spre orasul Victoria. (decidem acolo)
Indiferent de traseul ales in jurul orei 18-19 ajungem la mașini și ne luăm la revedere de la inălțimile Făgărașilor!

Atenție! Aceasta este o tură alpină care se va efectua cel mai probabil in condiții de toamnă, așa că trebuie să aveți la voi haine mai groase, bocanci cu talpa aderentă, o geaca impermeabilă Gore tex și rezistentă la vânt, pantaloni groși sau suprapantaloni, bluză de corp din polyester, manuși, căciulă sau cagula, ochelari de soare polarizați, apă,  lanternă frontală, bete de trekking, trusă de prim ajutor.

Trebuie să aveti si cort, sac de dormit (ideal cu confortul sub 0 grade), saltea sau izopren, primus și mâncare. Cortul se imparte la doua persoane și pot aduce eu pentru cine nu are!!!

Tarif: 600 lei/persoană
Tariful nu include masa sau transportul!


Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient să dați “join” pe Facebook, ci trebuie să ne scrieți câte ceva despre experiența voastră montană și după o discuție cu ghizii montani care vă vor insoți, să ne confirmați participarea, achitand un avans si/sau integral suma de 600 lei!

Informații despre costuri si ghidaj, precum si inscrieri la adresa: drumetiiinromania@gmail.com   sau la telefon/Whats App: +40726 279 537 –Cristi

Ne vedem prin munți #Sprevarf