La început de noiembrie vă propun să facem împreună o frumoasă tură alpină care se va desfasura în zona de creastă a muntilor Făgăraș pe Custura Sărății dar și pe al doilea cel mai înalt vârf al României, Negoiu, 2535m.
Perioada: 4-6 noiembrie
Locuri disponibile: 5.
Pret: 500 lei/persoană (450 de lei/persoană, dacă vii în cuplu)
Ghid montan atestat de Ministerul Turismului:
Cristi Minculescu, legitimatie nr. 6148
Ziua 1: vineri 4 noiembrie
Întâlnirea va avea loc vineri după amiază la ora 13 în comuna Porumbacu de Sus sau sus la carieră.
Vom lăsa masinile intr-o parcare în comună si urcăm cu o masină de teren cât mai aproape de intrarea în ruta turistică spre cabana Negoiu.
Apoi ne vom lua rucsacii și ne vom îndrepta către cabana Negoiu, 1540m.
Până la cabana, vom merge în jur de 1,5- 2 ore cu rucsacii în spate.
Gradul de dificultate al rutei este unul ușor- mediu urmand să urcăm circa 5-600m diferență de nivel cu rucsacii în spate.
In seara asta vom sta de povești și vă vom spune câte ceva despre expedițiile noastre montane din Alpi, Ararat si Himalaya
Ziua 2: sâmbătă 5 noiembrie
Ne vom trezi dimineața devreme, servim micul dejun și ne pregătim rucsacii pentru a urca în creasta muntilor Făgăraș.
Vom pleca apoi pe munte cu un bagaj ușor, aferent unei ture de o zi, iar restul echipamentelor le vom lăsa in camere. Vom avea de parcurs în jur de 1000m diferentă de nivel de la cabana până pe vârful Negoiu, 2535m.
Ruta noastră va trece prin zona Căldarea Sărății – Piatra Prânzului- Șaua Cleopatrei – vârful Negoiu.
La retur vom aborda ruta mai tehnică, Custura Sărății – vârful Serbota – cabana Negoiu.
Traseu cu pasaje expuse, dar bine asigurat cu cabluri metalice!
Durata: – circa 9-10 ore dus-întors până pe vârf si înapoi la locul de camping.
Gradul de dificultate al traseului propus este unul mediu, poteca fiind abruptă, stancoasă, dar bine marcată, și necesitand (atenție!) o bună pregătire fizică și abilitați de cățărare.
În zonele mai expuse, vom intinde balustrade de coardă pentru creșterea sigurantei rutei!
Ajunși pe al doilea cel mai îalt vârf din România, ne vom bucura de priveliști exceptionale către marile vârfuri ale crestei Făgărașilor. Vom admira în zare culmile Iezerului și ale Păpușii, munții Căpățânii, Lotrului, Parângului, Cindrelului și chiar creasta ascutită din Piatra Craiului.
La coborâre, vom petrece o seară agreabilă în inima munților Făgăraș, prilej de a depăna amintiri din munții urcați de noi si de voi!
Ziua 3: Duminică 6 noiembrie
Dimineața vom servi micul dejun și apoi ne vom îndrepta spre mașini, acolo unde vom ajunge dupa circa 2-3h.
Ne vom lua „rămas-bun” de la cei mai înalți munți ai României și crestele lor crenelate, cu gandul la următoarea excursie aici în munții Făgăraș.
Echipament necesar:
Aceasta este o tură alpină care se va derula în zona înaltă a munților Făgăraș la 2500m altitudine, așa încât trebuie să aveți la voi haine groase, deoarece temperatura pe munte poate fi scăzută, o geacă impermeabilă și rezistentă la vânt, pantaloni de trekking, bocanci cu talpă aderentă, o lanternă frontală, bețe de trekking, rucsac pentru tură de 2 zile, pălărie soare/sapcă/bandană, cremă de protectie solară, tricou sau bluză din polyester, hanorac, pelerină de ploaie.
Aveți nevoie de ham și cască de alpinism!
***Primii 2 înscriși beneficiază în mod gratuit de echipament: ham de alpinism complet echipat cu carabiniere si anouri și cască!
Ruta propusă către vârf poate suferi modificări în funcție de condițiile meteo, iar eventualele decizii și retrageri forțate din munți aparțin în exclusivitate ghizilor montani care vă însoțesc!
Tarif: 500 de lei/persoană. (450 lei/pers dacă veniți în cuplu)
Include:
– serviciile de ghidaj montan, urmând să aveți parte de un ghid montan atestat de Ministerul Turismului cu experiență în munți, care a mai parcurs rutele propuse.
– consiliere de specialitate efectuată de profesioniști pentru achiziționarea echipamentului montan necesar turei alpine
– echipamentul comun de alpinism: semicorzi pentru asigurare dacă sunt necesare în zonele expuse, carabiniere, anouri, stații radio etc.
****Tura nu include transport ( cu masina de teren de la Porumbacu pana la Carieră), nici alte mese sau servicii, decât cele precizate mai sus!
Nu este inclus prețul cazarii la cabana Negoiu (an rezervat locurile, trebuie doar sa ma anuntati).
Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient să dați “join” pe Facebook, ci trebuie să ne scrieți câte ceva despre experiența voastră montană și după o discuție cu ghizii montani care vă vor însoți, să ne confirmați participarea!
Informații despre costuri, rută, transport, echipament necesar și ghidaj montan, precum și pentru înscrieri vă rugăm să ne scrieți la adresele:
drumetiiinromania@gmail.com sau să ne sunați la telefon/WhatsApp:
+40726 279 537-Cristi
Ne vedem prin munți #Sprevarf