Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Ziua Națională pe Vârful Ciucaș! #Sprevarf

cristi minculescu ghid montan

În afară de mersul pe munte e clar că ne mai place și fasolea cu ciolan, dar și papanașii! Ăsta este motivul pentru care anul acesta am ales ca destinație de 1 decembrie Vârful Ciucaș și apoi să ne orim la o porție de papanași la Cabană! (bine și aglomerația de prin alte zone a atârnat destul de greu 😉  )

Dacă stai bine cu comnditia fizica și vrei să sărbătorim împreună Ziua

Națională, haide cu noi #Sprevarf în Ciucaș. Aici iarna oferă peisaje excepționale!

Nu trebuie să fii un super-alpinist ca să mergi cu mine în ture, dar trebuie să stai bine cu pregatirea fizică, adică să reziști să mergi, prin zăpadă și vânt, până la 6-8 ore.

Ne vom întâlni vineri dimineață, 1 decembrie, la ora 8;30, în dreptul intersecției DN 1A cu drumul către cabana Muntele Roșu și în funcție de starea drumului, continuăm cu mașinile sau pe jos până la parcarea cabanei mai sus-mentionată.

Ajunși la cabană vom aborda ruta Cabana Muntele Roșu(1280m)- Cabana Ciucaș(1595m)- Vârful Ciucaș(1954m)- Cabana Ciucaș- masini. Acest traseu ne va oferi, (în caz de vreme bună) o priveliște foarte frumoasă și spectaculoasă asupra Munților Ciucaș dar și asupra munților Penteleu, Buzăului, asupra Bucegilor și Baiului.

Ne vom putea răsfăța cu un super papanaș la Cabana Ciucaș  , că doar e sărbătoare!

Durată traseu: 6-8 ore

Dificultate: medie, vom avea de urcat cam 700 m diferență de nivel și apoi de coborât.

Aceasta este o tură care se va derula la aproape 2000m altitudine! Este necesar să aveți la voi bocanci de iarnă cu talpă rigidă, haine groase, o geacă impermeabilă Gore-Tex, rezistentă la vânt, bluză de corp din polyester, pantaloni groși sau suprapantaloni, parazăpezi, mănuși, căciulă sau cagulă, lanternă frontală, termos pentru ceai, bețe de trekking, rucsac pentru tură de 2 zile, trusă de prim-ajutor. De data asta aveți nevoie și de echipament tehnic de iarnă: colțari, cască de alpinism și piolet sau chiar rachete de zăpadă.(stabilim atunci aproape în funcție de vreme).

Locuri limitate: 8.

Pret: 260 lei-  include ghidaj montan autorizat și asistență pe traseu, ceai la Cabana Ciucaș, echipament comun folosit în timpul turei, alte cheltuieli organizatorice.

Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient să dați “join” pe Facebook, ci trebuie să îmi scrieți câte ceva despre experiența voastră montană și după o scurtă discuție, să confirmați participarea!

****Înscrierea în cadrul turei se va face doar după achitarea unui avans de 50% din tarif (sau integral) în contul nostru. Dacă vă veți retrage din tură, după data de 20 noiembrie, va trebui să vă găsiți înlocuitor, pentru a vă putea returna avansul.

Informații și înscrieri doar la adresa: drumetiiinromania@gmail.com sau la telefon/whatsApp: +40726 279 537 – Cristi

Ne vedem prin munți #Sprevarf