Pe creasta Craiului până la Vârful Ascutit
După atelier merge o tura pe creasta Pietrei Craiului până la Vâful Ascuțit!
În data de 11 februarie vă propun să mă însoțiți într-o tură de winter hiking și climbing cu durata de o zi în zona crestei Nordice a Pietrei Craiului, o zonă unde predomină stâncile calcaroase cu forme impresionante! Urcăm în creasta Nordică a Craiului pe la Vf Turnu 1923m, cu plecare de la Fantana lui Botorog.
Tura este dedicată turiștilor care sunt dornici să aprofundeze tehnicile de mers pe munte pe timp de iarnă cu colțari și pioleți și legați în coardă pe zonele expuse.
Pentru a participa la această tură trebuie să știi să folosești colțarii și pioletul și să stai bine cu pregătirea fizică, adică să reziști să mergi, prin vânt și ninsoare, pe zăpadă mare și gheață mai multe ore.
- Locuri limitate: 4.
- Tarif: 500 de lei/persoană.
- Ghid montan atestat de Ministerul Turismului: Cristi Minculescu.
În cadrul turei veți afla amănunte elementare despre echipamentul adecvat unei ture în condiții de iarnă! Veți învăța cum să vă pregătiți de ascensiuni și ce ar trebui să știți despre o rută alpină pentru a o parcurge în siguranță pe timp de iarnă, pe gheață și zăpadă, utilizând echipamentul tehnic din dotare!
Întâlnirea va fi dimineață, la ora 8 în Zărnești, lângă Poșta centrală. Vom aborda traseul Fântâna lui Botorog 820 m – Poiana Zănoaga 1300m – Cabana Curmătura, 1470m, Vârful Turnu 1923m și ieșirea în creastă până la Vârful Ascuțit.
Traseul până la cabană durează circa 2,5 – 3 h și este ușor, cu câteva pante abrupte de urcat la începutul rutei.
De aici, după o scurtă pauză urcăm în Șaua Crăpăturii, iar apoi vom aborda și depăși în sigurantă diverse obstacole stâncoase acoperite de zăpadă și gheață întâlnite în acești munți, până pe Vârfulf Turnu 1923m și apoi zona de creastă, până la Vârfulf Ascuțit.
Dacă vă veți simți în nesigurantă, vom folosi coarda de alpinism în pasajele mai expuse.
Dificultatea rutei propuse este una medie spre grea, avem de depășit câteva porțiuni tehnice, dar bine asigurate cu cabluri metalice, acest traseu necesită să aveti o bună pregătire fizică și tehnică și să nu aveți rău de înălțime.
Vom putea vorbi pe larg despre expeditiile noastre externe de pe vârfurile din Alpi, Dolomitii italieni, din Muntenegru sau Slovenia, despre Jebel Toubkal din muntii Atlas, Everest Base Camp din Himalaya, Nepal, vulcanul Damavand sau Ararat și Kilimanjaro din Africa, dar și mai apropiatele Musala sau Olimp și Athos.
Durata totală a circuitului este de circa 10 ore dus-întors.
Atenție!
Aceasta este o tură alpină desfăsurată la 2000m altitudine, care se va derula cel mai probabil în condiții de temperaturi scăzute și pe zăpadă și gheată, poate chiar viscol.
****Doar ghizii dumneavoastră vor stabili la fața locului traseul și eventualele retrageri forțate de pe munte, ca urmare a condițiilor meteo dificile sau modificarea rutei păstrând caracterul alpin al turei.
****Dacă veti avea nevoie de echipament tehnic: colțari, pioleți, ham echipat și cască de alpinism veți putea închiria de la noi, acest echipament fiind obligatoriu!!!
Nu trebuie să omiteți să aveți la voi bocanci de iarnă, haine groase, o geacă impermeabilă Gore-Tex, rezistentă la vânt, bluză de corp din polyester, pantaloni groși sau suprapantaloni, parazăpezi, mănuși, căciulă sau cagulă, lanternă frontală, termos pentru ceai, bețe de trekking, rucsac pentru tură, trusă de prim-ajutor.
Înscrierea în tură se face prin achitarea unui avans sau integral până în data de 1 februarie!!!
Dacă vă veți retrage din tură după achitarea avansului, va trebui să vă găsiți un înlocuitor.
Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient să dați “join” pe Facebook, ci trebuie să îmi scrieți câte ceva despre experiența voastră montană și după o discuție, să confirmați participarea!
Informații și înscrieri doar la adresa: drumetiiinromania@gmail.com sau la telefon/WhatsApp: +40726 279 537-Cristi
Ne vedem prin munți #Sprevarf