Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Vârfurile Skala și Mytikas 2917m, din Olimp și distracție la Marea Egee

Hai la mare, dar tot #Sprevarf !!! În luna iunie urcăm iar pe renumitul Munte Olimp, din frumoasa Grecie și vom combina o tura alpină pe doua vârfuri înalte, cu distracția pe plajele de la Marea Egee!

 • Perioada: 22-25 iunie 2023
 • Locuri disponibile: 4
 • Preț: 295 euro/ persoană (cuplurile au reducere la 280 eur/persoană)
 • Ghid montan atestat de Ministerul Turismului: Cristi Minculescu, legitimație nr. 6148.

Aceasta este una dintre turele dedicate iubitorilor de munte care își doresc să urce 2 vârfuri de peste 2800m, dar și să se relaxeze la țărmul mării!

Vom urca astfel pe cel mai înalt vârf din Grecia: Mytikas, 2917m, dar și Vârful Skala 2866m(posibil și Vârful Skolio), și în plus, vom ajunge pe litoralul Mării Egee, acolo unde vom petrece 3 nopți și ne vom putea distra 2 zile pe plaja, așa încât să putem admira de la malul mării, chiar de pe plajă, creasta muntelui Olimp.

Program:

Ziua 1, joi 22 iunie:

Vom pleca dimineață devreme în jurul orei 5 din Bucureşti către Grecia, și în jur de ora 16-17 ajungem cu mașinile la cabana Prionia, locul de unde vom începe tura noastră.

Ne luam echipamentul și un rucsac ușor și urcăm la Refugiul Spilios Agapitos – „A”. (cabană unde este recomandat să aveți sac de dormit de vară).

Ruta nu este grea, dar vom avea de urcat circa 3 ore cu o diferență de nivel de circa 800m până la cota 2100m unde se află Refugiul A.

În această seară, după ce ne vom caza și vom servi cina, vom face o scurtă sedință tehnică despre tura de a doua zi.

Cazare Refugiul Spilios Agapitos, cota 2100m în cameră comună.

Ziua 2: vineri 23 iunie:

Ne trezim dimineață devreme și servim micul dejun, apoi plecăm pe munte pe ruta: refugiul Spilios Agapitos-Vf Skala 2866m – Vf.Mytikas 2917m – retur refugiu – Prionia – Paralia Katerini- Marea Egee.

Vom urca spre Vârful Skala 2866, iar apoi direct către Mytikas – cota 2917m, lăcaşul zeilor olimpieni, cel mai înalt vârf din Grecia.

Vom avea de urcat circa 3h si jumatate – 4 ore până pe vârf, urmand să depașim câteva zone mai expuse, care necesită cunoștințe de cățărare elementară către vârful Mytikas.

Traseul nu este unul greu, dar necesită să nu aveți teamă de înalțime și să aveți cunostințe elementare de mers pe un munte similar cu potecile din Piatra Craiului din țara noastră.

Dacă vă simțiți nesiguri, voi folosi coarda de alpinism pentru asigurarea voastră în zonle expuse.

În anumite locuri de pe munte vom putea admira Marea Egee și țărmurile sale!

Ne vom consemna victoria în „cartea vârfului”, situată chiar pe Mytikas, facem o scurtă sedintță foto și admirăm peisajul uimitor către țărmurile mării. De aici urmează coborârea la cabana noastră și apoi cu mașinile până la Paralia Katerini.

În aceeaşi seară ne vom îndrepta către hotel, unde ne vom caza .

Apoi, vom ieși la o plimbare prin stațiune, prilej de a servi masa la una din tavernele de pe malul mării!

Durata circuit până pe vârf și înapoi la masini: circa 8-10 ore.

(Refugiul „A” – Vârful Mytikas – retur la refugiul A – Paralia.

Dificultate: medie.

Traseu cu câteva pasaje expuse și care necesită să nu aveți teamă de înalțime. Vom avea de urcat circa 900m și de coborât circa 1600m până la mașini.

Cazare la hotel in camere duble sau triple.

Ziua 3: sâmbătă 24 iunie:

Aceasta este prima zi de relaxare pe care o vom petrece pe țărmul Marii Egee, urmând să facem plajă și să ne distrăm, să ne dăm cu caiacul, să înotăm în apele verzi ale mării sau să jucăm volei de plajă! Sau putem să facem o croazieră pe mare!

Seara ne vom plimba prin stațiune și vom servi o cina într-una din tavernele locale, urmand să încercăm unul dintre celebrele preparate ale bucătariei grecesti!

Vom petrece noaptea la același hotel în zona Mării Egee!

Ziua 4: duminica 25 iunie:

În această zi, ne trezim dimineața să admirăm răsăritul soarelui de la țărmul Mării Egee! Apoi plecăm spre Romania, urmând să trecem prin Bulgaria în drumul nostru spre casă!

Sosim pe seară în Bucureşti.

Preț excursie: 295 euro/persoană(cuplurile au reducere 280 eur /persoană)

****Servicii incluse:

 • 1 noapte de cazare la Refugiul Spilios Agapitos în condiții de cabană
 • 2 nopți de cazare la hotel în zona tărmului Mării Egee și mic dejun
 •  servicii de ghidaj montan – veți avea la dispoziție 1 ghid montan atestat de Ministerul Turismului cu experiență în, care a parcurs de mai multe ori ruta precizată!

Servicii neincluse:

 • transportul ****ne vom grupa pe masinile personale, iar costul estimat al carburantului va fi calculat în funcție de numărul persoanelor din autoturism (inclusiv taxe de drum),sau putem închiria un microbus.
 • nu sunt incluse mesele (altele decât cele specificate)
 • băuturi alcoolice şi nealcoolice
 • bilete de intrare în Parcuri Naţionale, Muzee, sau croaziera, etc.
 • taxa de stațiune.

Echipament necesar:

 • bocanci de vară cu talpă aderentă, bluză de corp, geacă impermeabilă Gore Tex, pelerină ploaie, pantaloni rezistenți la vânt, bețe trekking, polar/fleece, tricou de schimb din poliester, frontală, mănuși, cremă de protecție solară, șapcă, medicamente, rucsac (30-40l), bidon apă (2litri).
 • nu uitați de costumele de baie!
 • ruta noastră necesită cască și ham de alpinism

****(Daca aveți nevoie de echipament tehnic puteți închiria de la mine cu suma de 100 de lei: cască de alpinism și ham echipat cu anouri și carabiniere).

Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient să dați “join” pe Facebook, ci trebuie să îmi scrieți câte ceva despre experiența voastră montană și după o discuție, să confirmați participarea! Înscrierea în tură se face prin achitarea unui avans de 50% sau integral până în data de 5 iunie 2023!!!

Dacă vă veți retrage din tură după achitarea avansului, va trebui să vă găsiți un înlocuitor.

Informații și înscrieri doar la adresa: drumetiiinromania@gmail.com, www.sprevarf.ro sau la telefon/WhatsApp: +40726 279 537-Cristi

Ne vedem prin munți #Sprevarf