Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Olimpul zeilor! Mytikas 2917m si Skala 2866m dar si plaja la Marea Egee

Muntele Olimp

In luna iunie urcam pe Muntele Olimp, in frumoasa Grecie si vom combina o tura alpina pe doua varfuri inalte, cu plaja la Marea Egee!


Perioada: 24-27 iunie
Locuri disponibile: 10.
Pret: 295 euro/ persoana (cuplurile au reducere 280 eur/persoana)
Ghid montan atestat de Ministerul Turismului:
Cristi Minculescu, legitimație nr. 6148.


Aceasta este una dintre turele dedicate iubitorilor de munte care isi doresc sa urce 2 varfuri din Grecia, dar si sa se relaxeze la tarmul marii in Grecia!
Vom urca astfel pe cel mai înalt vârf din Grecia: Mytikas, 2917m, dar si varful Skala 2866m, si in plus, vom ajunge pe litoralul Mării Egee, acolo unde vom petrece 3 nopti si ne vom putea delecta 2 zile pe plaja, asa incat sa putem admira de la malul marii, chiar de pe plaja, creasta Muntelui Olimp.

Pe Varful Olimp


Program:


Ziua 1, vineri 24 iunie:


Vom pleca dimineata devreme in jurul orei 5 din Bucureşti catre Grecia, unde vom ajunge in jur de ora 16-17.
In jurul orelor 5.00 ne intalnim la iesirea din Bucureşti catre vama Giurgiu si plecam spre Litochoro, micuta asezare de la poalele muntelui Olimp.
De aici, urcam cu masinile la cabana Prionia, locul de unde vom incepe tura noastra.
Ne luam echipamentul si un rucsac usor si urcăm la Refugiul Spilios Agapitos – „A”. (cabană unde este necesar sac de dormit).
Ruta nu este grea, dar vom avea de urcat circa 3 ore o diferenta de nivel de circa 800m pana la cota 2100m unde se afla Refugiul A.
In aceasta seara, dupa ce ne vom caza si vom servi cina, vom face o scurta sedinta tehnica despre tura de a doua zi.
Cazare Refugiul cabana A, Spilios Agapitos, cota 2100m

Ziua 2: sambata 25 iunie:

Mytikas


Ne trezim dimineata devreme si servim micul dejun, apoi plecam pe munte pe ruta: refugiul Spilios Agapitos-Vf Skala 2866m – Vf.Mytikas 2917m – retur refugiu – Prionia – marea Egee.
Vom urca spre vârful Skala 2866, iar apoi direct catre Mytikas – cota 2917m, lăcaşul zeilor olimpieni, cel mai înalt vârf din Grecia.
Vom avea de urcat circa 3h si jumatate – 4 ore pana pe varf, urmand sa depasim cateva zone mai expuse, care necesita cunostinte de catarare elementara catre varful Mytikas.
Traseul nu este unul greu, dar necesita sa nu aveti teama de inaltime si sa aveti cunostinte elementare de mers pe un munte similar cu potecile din Piatra Craiului din tara noastra.
Daca va simtiti nesiguri, ghizii vostri vor folosi coarda pentru asigurarea voastra.
In anumite locuri de pe munte vom putea admira Marea Egee si tarmurile sale!
Ne vom consemna victoria în „cartea vârfului”, situata chiar pe Mytikas, facem o scurta sedinta foto si admiram peisajul uimitor catre tarmurile marii. Vom cobori inapoi la cabana noastra si apoi la masini la Paralia Katerini.
In aceeaşi seară ne vom indrepta catre hotel, unde ne vom caza .
Apoi, vom iesi la o plimbare prin statiune, prilej de a servi masa la una din tavernele de pe malul marii!
Durata circuit pana pe varf si inapoi la masini: circa 8-10 ore.
(Refugiul „A” – Vârful Mytikas – retur la refugiul A – Paralia.
Dificultate: medie.
Traseu cu cateva pasaje expuse si care necesita sa nu aveti teama de inaltime. Vom avea de urcat circa 900m si de coborat circa 1600m pana la masini.
***Ruta aceasta necesita o buna conditie fizica.
Cazare la hotel


Ziua 3: duminica 26 iunie:

Varful Skala


Aceasta este prima zi de relaxare pe care o vom petrece pe tarmul Marii Egee, urmand sa facem plaja si sa ne distram, sa ne dam cu caiacul, sa inotam in apele verzi ale marii sau sa jucam volei de plaja! Putem sa facem o plimbare pentru a vizita castelul din Panteleimonas, ridicat cu multe secole in urma, un punct de belvedere extraordinar cu priveliste exceptionala asupra marii Egee sau sa facem o croaziera pe mare!
Seara ne vom plimba prin statiune si vom servi o cina intr-una din tavernele locale, urmand sa incercam unul dintre celebrele preparate ale bucatariei grecesti!
Vom petrece noaptea la acelasi hotel in zona marii Egee!


Ziua 4: luni 27 iunie:


În această zi, ne trezim dimineata sa admiram răsăritul soarelui de la țărmul Mării Egee! Apoi plecăm devreme spre Romania, urmand sa trecem prin Bulgaria in drumul nostru spre casa!
Sosim pe seara în Bucureşti.
Pret excursie:


295 euro/persoană(cuplurile au reducere 280eur /persoana)


**Servicii incluse:
-1 noapte de cazare la Refugiul Spilios Agapitos in conditii de cabană
-2 nopti de cazare la hotel în zona tarmului mării Egee

servicii de ghidaj montan – veti avea la dispozitie 1 ghid montan atestat de Ministerul Turismului cu experienta in munti inalti: Alpi, Anzi, Caucaz si Himalaya, care a parcurs de mai multe ori ruta precizata!
Servicii neincluse:

transportul **ne vom grupa pe masinile personale, iar costul estimat al carburantului va fi calculat in functie de numarul persoanelor din autoturism (inclusiv taxe de drum),sau putem inchiria un microbus.

nu sunt incluse mesele

băuturi alcoolice şi nealcoolice

bilete de intrare în Parcuri Naţionale, Muzee, etc.

taxa de statiune.
**Atentie!
Echipament necesar:

bocanci de vara cu talpa aderenta, bluza de corp, geaca impermeabila Gore Tex, pelerina ploaie, pantaloni rezistenti la vant, bete trekking, polar/fleece, tricou de schimb din poliester, frontala, manusi, crema de protectie solara, sapca/batic/palarie, medicamente, rucsac ( 30-40l), bidon apa (2litri).

nu uitati de costumele de baie!

ruta noastra necesita casca si ham de alpinism
**(Daca aveti nevoie de echipament tehnic puteti inchiria de la noi cu suma de 100 de lei: casca de alpinism si ham echipat cu anouri si carabiniere).
**Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne scrieti cate ceva despre experienta voastra montana si dupa o discutie cu ghizii montani care va vor insoti, sa ne confirmati participarea!
***Dupa inscriere daca renuntati la tura cu mai putin de 14 zile până in ziua turei, trebuie sa gasiti inlocuitor!!!
**Va puteti inscrie in tura doar prin achitarea unii avans de 50% din tarif in contul nostru pana la data de 15 mai! Restul sumei va fi achitat pana la data de 15 iunie.
**Pentru alte informatii despre costuri, rută, transport, echipament necesar și ghidaj montan, precum și pentru înscrieri va rugam sa ne scrieti la adresele:
drumetiiinromania@gmail.com sau sa ne sunați la telefon/whatsApp:
0726 279 537-Cristi

Ne vedem prin munti #Sprevarf