Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Traseu Jepii Mici, traseul meu de suflet

Pana nu demult un traseu in Jepii Mici a fost considerat unul dintre cele mai grele trasee marcate din Bucegi. Cu toate acestea cu atentie si cu o buna pregatire traseul pe Jepii Mici poate sa va aduca multe si frumoase satisfactii, dar si imagini de neuitat.


Va propun o tura de o zi pe Jepii Mici, la faimoasele Babe si Sfinx si o scurta incursiune pe versantul prahovean pentru a admira Crucea Eroilor de pe Caraiman, iar retragerea o facem pe Jepii Mari sau Poteca Schiel, cum este cunoscuta!

Intalnirea are loc la Telecabina Busteni (875m) de unde pornim pe traseul Jepii Mici pana la Cabana Caraiman(2025m). Dupa aproximativ 3,5 ore ajungem la cabana si putem admira Valea Jepilor. De aici urmam Brana Caraimanului spre Crucea Eroilor (2291m) urmand sa trecem de Varful Caraiman (2384m) spre Cabana Babele (2206m), Babe si Sfinx .Intoarcerea o facem pe poteca Jepii Mari.
Durata traseului aproximativ 10-12 ore cu pauze pentru poze si gustari.


Dificultate traseu:


Mediu/greu prin durata si portiunile expuse, recomandat turistilor bine pregatiti fizic si fara rau de inaltime.
Locuri disponibile: 6 (tura se tine cu minimum 3 turisti)


Pret: 155 lei/persoana
Punct de intalnire: sambata 18.06.2022 dimineata la Telecabina Busteni sau Parcarea Peny Busteni(ora 8   )
Detalii tehnice:


Echipament recomandat: bocanci cu talpa aderenta, pantaloni si geaca impermeabila si rezistenta la vant, polar, frontala (cu baterii)
Se recomanda: bete trekking, ochelari de soare, crema de protectie solara, apa si mancare (dulciuri) si aparat foto.
Tura nu include transport!


Atentie!
Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne scrieti cate ceva despre experienta voastra montana si dupa o discutie cu ghizii montani care va vor insoti, sa ne confirmati participarea, achitand avans  sau integral
Pentru a obtine alte informatii despre tura, rută, transport, echipament necesar și ghidaj montan, precum și pentru înscrieri va rugam sa ne scrieti la adresa:
drumetiiinroamnia@gmail.com  sau
 telefon/Whatsapp: 0726 279 537 –Cristi

Ne vedem prin munti!  #Sprevarf