Tura de o zi pe Varful Papusa -2391m din masivul Iezer-Papusa
Va invit #Sprevarf in masivul Iezer-Papusa sa incepem “tura de miercuri” la inaltime! De data asta am ales Vf Papusa, cu ai sai 2391m.
Perioada: 21 sau 22 ianuarie ( in functie de vreme)
Locuri disponibile: 2
Ghid montan atestat de Ministerul Turismului
Cristi Minculescu legitimatie nr. 6148
Tarif 450 lei/persoana.
Intalnirea noastra va fi joi 21 ianuarie 2021, la ora 8.00, la cabana Voina din masivul Iezer-Papusa, coordonate GPS: 45.4389393N 25.0476801E.
La cabana Voina se ajunge destul de usor dupa un drum de circa 17 km, de la punctul in care parasim DN73, care leaga Brasovul de Campulung Muscel, la intersectia cu localitatea Leresti.
De la punctul de intalnire, cabana Voina, (966m altitudine) unde vom lasa masinile in parcare, ne luam in spate rucsacii nostri de munte si ne indreptam spre Cabana Cuca, 1175 m altit., unde vom ajunge dupa circa 1 h de urcus lejer.
De aici traseul nu este unul usor, insa nu are portiuni tehnice, iar noi vom aborda ruta prin Saua Gradisteanu. Vom avea de urcat si coborat inca 1200m diferenta de nivel, asa ca va trebui sa ne pregatim pentru un traseu de circa 7-9 ore, in functie de starea vremii, a zapezii, dar si a pregatirii fizice si tehnice a participantilor.
**** Dificultatea rutei propuse este una medie, insa necesita o buna pregatire fizica, adica sa fiti capabili sa urcati prin zapada, vant sau temperaturi scazute si sa coborati mai apoi spre masina aproximativ 1400m diferenta de nivel!
Ajunsi in creasta Papusii vom admira peisaje extraordinare:
Iezerul cu cusma sa de zapada, Fagarasii, situati atat de aproape de parca ii poti atinge cu mana, dar si custura zimtata a Crestei Sudice a Pietrei Craiului, care se asterne la picioarele noastre catre Est. Muntii Bucegi ne saluta si ei cu varfurile lor inzapezite din zarile Soarelui Rasare!
Veti avea ocazia sa aflati cateva lucruri interesante despre ce expeditii am facut noi varile trecute in munti inalti din Asia, Africa si Europa: varful Aconcagua din Anzii Cordilieri, Elbrus din Caucaz, Mont Blanc din Alpii Francezi, varful Grossglockner din Alpii Austrieci, despre Everest Base Camp din muntii Himalaya, despre traseele de via ferrata din Dolomitii italieni, sau despre varful Jebel Toubkal din Maroc.
In plus, va vom spune ce planuri avem pentru anul acesta, cand pregatim o tura in muntii Himalaya la peste 6000m altitudine, in Alpii italieni cu mai multe varfuri de peste 4000m, s. a.
Ajunsi la masini, ne vom lua la revedere si ne indreptam spre casele noastre, pastrand in mintea noastra amintiri si clipe frumoase de pe crestele din Papusa.
Atentie! Aceasta este o tura alpina care se va efectua in conditii de iarna, asa ca nu trebuie sa uitati sa aveti la voi haine groase, bocanci cu talpa rigida, o geaca impermeabila si rezistenta la vant, pantaloni grosi sau suprapantaloni, manusi, caciula sau cagula, crema si ochelari de soare sau de schi, un termos pentru ceai, lanterna frontala, bete de trekking, rucsac .
Aceasta tura necesita echipament specific de alpinism de iarna: coltari si piolet! (puteti inchiria si de la noi, pret 30lei piesa).
Informatii despre costuri, cazare si ghidaj, precum si inscrieri la adresa:
drumetiiinromania@gmail.com sau la telefon:
+40726 279 537-Cristi
Ne vedem prin munti! #Sprevarf