Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Vârful Piatra Mare, tură de o zi!

piatra mare

Se apropie Paștele, așa că vă propun o tură relaxantă de o zi, cu floricele, aer curat și magaruși, prin Canionul 7 Scări până la Cabana și apoi Vârful Piatra Mare- 1844m. Tură dedicate familiilor cu copii!!!

Ne vedem dimineața la Dâmbul Morii (la ora 8.30) și pornim spre Canionul 7 Scări. Canionul a fost reabilitat de câțiva ani și acum este foarte sigur, rămânând la fel de frumos și spectaculos, iar până la Cabana Piatra Mare (1630m) nu facem mai mult de 3-4 ore. La cabană facem o scurtă pauză și apoi o pornim #Sprevarf, unde ajungem după încă o ora de mers. Aici facem poza de vârf și admirăm în voie peisajele ce se deschid privirii. După aproximativ 30 de minute o pornim la vale, spre casă pe un alt drum față de cel de urcare, însă trecem iar pe la cabană, unde putem să ne încălzim cu un ceai cald!

Cam ăsta e planul pe scurt.

  • Durata: aproximativ 8-9 ore dus/întors
  • Altitudine maxima 1844m cu o diferență de nivel de peste 1000m.
  • Cost 140 lei
  • Câți: grup restrâns (minim 3)

Echipament obligatoriu: bocanci cu talpă aderentă, haine groase, o geacă impermeabilă, rezistentă la vânt, bluză de corp din polyester, pantaloni groși sau suprapantaloni, mănuși, căciulă sau cagulă, ochelari, lanternă frontală, trusă de prim ajutor.

Echipament recomandat(în funcție de condițiile meteo): termos pentru ceai, coltari sau „gheruțe”, cască, bețe de trekking (echipamentul tehnic- coltari, ham și cască alpinism se poate închiria de la noi-50lei/zi).

Obligatoriu: voie bună și civilizație!

Veți beneficia de un ghid montan atestat, echipamentul comun de alpinism care va fi utilizat (în caz de nevoie) în cadrul turei: corzi de alpinism, carabiniere, anouri, ghidajul și asistența pe traseu, poze și filmări.

  • Cost suplimentar: (posibil)taxa de canion aproximativ 10 lei.

Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient să dati “join” pe Facebook, ci trebuie să îmi confirmați participarea prin mesaj privat și să achitați taxa de rezervare/participare! În caz de retragere cu mai putin de 14 zile, trebuie să găsești înlocuitor!

Informații și înscrieri doar la adresa: drumetiiinromania@gmail.com  sau la telefon: 0726 279 537-Cristi

Ne vedem prin munți! #Sprevarf