Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Expediție pe Kilimanjaro și safari în renumitul crater Ngorongoro

 

Expediție pe Kilimanjaro și safari în renumitul crater Ngorongoro

De Kilimanjaro a auzit aproape toată lumea de când a urcat diva “Surprizelor”. Atunci toți au zis că e un “deal un pic mai înalt” și că oricine poate, că nu e mare scofală. În realitate Mount Kilimanjaro (“Muntele Alb”) cu vârful Uhuru Peak de 5.895 m, este cel mai înalt vârf din Africa, și  face parte atât din Circuitul 7 Summits, cât și din Circuitul 7 Volcanos. Între noi fie vorba este și cel mai înalt (proeminet) vulcan din lume, iar ca să ajungi în vârful lui ai nevoie de ceva antrenament dar și de multă determinare!

 

În toiul verii, în perioada cu cea mai bună vreme de urcat pe Kilimanjaro dăm startul expediției noastre. Perioada aleasă este 20-31 iulie 2023.
Am ales ruta Machame, zisă si Whiskey, considerată cea mai frumoasă și cu rata cea mai mare de reușită pe Kilimanjaro, în plus este și o rută de tip circuit. Cazarea se face în corturi, iar porterii ne vor căra majoritatea bagajelor, în timp ce noi vom avea doar bagaj usor în spate.  Pe tot parcursul expediției veți fi însoțiți de 1 ghid montan român dar și de câțiva ghizi locali, bucătar și porteri.


Ziua 1: 20 iulie
Plecăm din București sau din orice alt colț al lumii cu destinația Kilimanjaro Airport (Tanzania).
Ziua 2: 21 iulie
Sosire în Tanzania

Aventura noastră în Kilimanjaro începe în momentul în care aterizați pe Aeroportul Internațional Kilimanjaro. Veți fi întâmpinați de ghidul nostru partener la aeroport și veți fi transferați la Moshi (1 ora) la hotelului nostru.
Tot azi vom avea și ședința tehnică cu ghizii locali care ne vor însoți pe toată durata urcării pe munte și care vă vor oferi informațiile esențiale pentru călătoria dumneavoastră pe acoperișul Africii.

Ziua 2:  22 iulie  Machame Gate (1490m) – Machame Camp (2980m)

După micul dejun la hotel, vom pleca spre Machame Village. După înregistrarea la biroul Parcului, începem ascensiunea prin  pădurea tropicală. Vom avea pauză de prânz la jumătatea drumului și după-amiaza vom ajunge în zona campingului Machame la 2980m.
Durata 7 ore

Cazare la cort!
Ziua 3: 23 iulie Tabăra Machame (2980m) – Tabăra Shira (3840m)

Ne trezim devreme și după micul dejun începem urcusul spre golul alpin unde ajungem pe o creastă stâncoasă chiar pe platoul Shira și campingul Shira la 3 840 m.
Durata 6 ore
Cazare la cort!
Ziua 4: 24 iulie   Shira (la 3840m)- Lava Tower (la 4630m) -tabăra Barranco (la 3950m)

Traseul se transformă acum într-un peisaj semi-deșertic și stâncos și ajungem la punctul numit „Lava Tower” sau „turnul de lavă” unde se ajunge la o altitudine de 4630m după aproximativ 5 ore. Aceasta este cu siguranță cea mai grea zi de până acum. În mod normal, în jurul acestui punct, pentru prima dată, unii turisti vor începe să simtă simptomele altitudinii: lipsă de aer și dureri de cap. După prânz coborâm din nou aproape 700m până în zona campingului Barranco. Coborârea la tabăra Barranco durează aproximativ 2 ore și oferă oportunități grozave de a face câteva fotografii frumoase ale Breach Vest și Breach Wall. Tabăra este situată într-o vale sub Great Barranco Wall, ceea ce ar trebui să vă ofere un apus memorabil în timp ce așteptați pregătirea cinei. Coborârea în tabără ne va ajuta și la o aclimatizare mai usoară.
Durata 7 ore
Cazare la cort!

Ziua 5: 25 iulie  Tabăra Barranco (3950m) – Tabăra Barafu (4550m)

După ce ați petrecut noaptea sub Marele Zid Barranco (o priveliște foarte impunătoare) astăzi ajungem chiar sub ghețarul Heim și vedem cu adevărat cât de frumos este Kilimanjaro. Traseul coboară apoi prin Valea Karanga și apoi se unește cu traseul Mweka. Acesta este traseul preferat de coborâre de pe vârf. Facem stânga în sus și după încă o oră și ceva, ajungem la Tabăra Barafu Hut. (Barafu înseamnă „gheață”)
Vârful este acum la doar 1345 m deasupra noastră și  de aici vom face ascensiunea finală #Sprevarf .
Pregătim echipamentul, îmbrăcămintea groasă, termosul și bateriile în lanterne. Astăzi stingerea este devreme (în jurul orei 19) și încearcăm să ne odihnim bine.

Durata 7 ore

Cazare la cort!

Ziua 6: 26 iulie  Ziua Vârfului!!!  Tabăra Barafu (4550m) – Vârful Uhuru (5895m) – Mweka (3100m)

Ne trezim în jurul orei 12 noaptea și încercăm să mâncăm ceva ușor înainte să părăsim tabăra. Vom urca spre Stella Point pe marginea craterului, traseu fără zone tehnice. Pentru mulți, această urcare de 6 ore până la punctul Stella este cea mai dificilă din punct de vedere mental, fizic și al lipsei oxigenului. La Stella Point (5685m) ne oprim pentru o scurtă pauza și vom fi răsplătiti cu cel mai magnific răsărit pe care îl veti vedea vreodată (dacă vremea o permite). De la Stella Point, veți întâlni în mod normal zăpadă pe tot drumul până la Vârful Uhuru 5895m, că doar suntem pe ghetar. Ne vom bucura de reusita noastră, vom face poze și va fi o zi de ținut minte pentru tot restul vieții.

Coborârea spre Barafu durează aproximativ 3 ore. Facem o scurtă pauză și adunăm restul echipamentului, iar apoi continuăm coborarea până în tabăra Mweka unde ajungem după-amiază.
Durata totală, aproximativ 12-15 ore

Ziua 7: 27 iulie Tabăra Mweka (3100m) – Poarta Mweka (1980m)

După micul dejun, vom avea o mare petrecere cu dans și cântece alaturi de ghizii și porterii nostri. Este și momentul să înmânăm tipsurile ghizilor, bucătarilor și porterilor. După petrecere coborâm timp de 3 ore până la Poarta Mweka unde primim certificate oficiale care atestă reusita noastră. În satul Mweka vom servi un prânz cald, apoi plecăm înapoi la Moshi la hotel.
Durata 3 ore

Cazare la hotel

Ziua 8: 28 iulie  Moshi- Parcul Național Tarangire- Safari

După micul dejun, mergem spre Parcul Național Tarangire.
Parcul Național Tarangire este cunoscut pentru populația sa mare de elefanți și baobabii gigantici. Lacul Burunge este sursa permanentă de apă în întregul parc. Vă puteți aștepta să vedeți aici lei, hiene, leoparzi, șacali, gheparzi, bivoli, girafe, gnu, zebre. Prânzul va fi servit în interiorul parcului, iar cazarea este la camping aproape de lacul Manyara.

Ziua 9: 29 iulie  Safari- Tarangire- Craterul Ngorongoro- Moshi

Servim micul dejun devreme, apoi plecăm spre Craterul Ngorongoro, unde coborâm peste 600 de metri. Craterul Ngorongoro este menționat de mulți drept a 8-a minune a lumii. Craterul adună un număr mare de animale sălbatice, care include turme de gnu, bivoli, zebre, hipopotami, elefanți africani și rarul rinocer negru.

O altă parte interesantă a acestui sanctuar al vieții sălbatice este populația densă de prădători, cum ar fi leii, gheparzii, hienele, șacalii și leopardul. După-amiaza târziu, plecăm înapoi la Moshi pentru cină și cazare.
ziua 10: 30 iulie 
Moshi- BucureștiDupă micul dejun este timpul să pregătim bagajele și să prindem zborul spre țară!
ziua 11: 31 iulie 
București
În funcție de zbor și legături ajungem la București și apoi acasă!

Perioada: 20-31 iulie 2023

Tarif: 2700 $/persoană. Tura se tine cu grup minim de 4 persoane


Servicii incluse:
✓Cort de munte de calitate

✓ Ghizi montani cu experiență

✓Toate taxele Parcului

✓Taxe de salvare

✓Toate mesele în timp ce sunteți pe Munte

✓ Ghizi, porteri și bucătari

✓Cort de masă

✓Porții mari de alimente proaspete, sănătoase și nutritive

✓Apă de băut, purificată

✓Tratamentul corect și etic al hamalilor

✓ Transport la și de la aeroportul internațional Kilimanjaro.

✓Ghid profesionist de safari

✓Transport cu vehicul 4×4 la safari

Servicii neincluse:

× Viza Tanzania

× Bacsis pentru ghizi și porteri (200 $ pe munte) cât și pentru personalul din safari (50$)

× Cheltuieli personale (de exemplu, spălătorie, telefon, băuturi etc.)

× Mesele care nu sunt enumerate mai sus

× Biletul de avion – ruta București- Kilimanjaro
x Asigurare medicală


Echipament necesar:
– bagaj mare 50-60l
-pelerină de ploaie
– bocanci de trekking + bocanci de iarnă
– parazăpezi
– sapcă/ pălărie de soare
– căciulă sau cagulă
– geacă impermeabilă Gore Tex
– geacă de puf
– mănuși
– pantaloni de trekking
– windstopper și bluză de corp din polyester
– ochelari de soare polarizați
– cremă de soare
– termos
– se recomandă sac de dormit de iarnă cu temperatura de confort la -15 grade
– lanternă / frontală + baterii
– rucsac de tură de o zi 30- 35l
Acte necesare:
–  pașaport valabil
–  dovadă vaccine febră galbenă
– în zonă moneda agreată este dolarul american ($). Este recomandat să aveți la voi CASH
****Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient să dați “join” pe Facebook, ci trebuie să ne scrieți câte ceva despre experiența voastră montană și după o discuție cu ghizii montani care vă vor însoți, să ne confirmați participarea!
****Vă puteți înscrie în tură doar prin achitarea unui avans de 50% din tarif în contul nostru până la data de 15 iunie! Dacă vă retrageți din expediție după data de 1 iulie, va trebui să vă găsiți un înlocuitor pentru recuperarea avansului!
****Pentru alte informații despre costuri, rută, transport, echipament necesar și ghidaj montan, precum și pentru înscrieri vă rugăm să ne scrieți la adresa:
drumetiiinromania@gmail.com  sau să ne sunați la telefon/whatsApp:


0726 279 537 – CristiNe vedem prin munți #Sprevarf