Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Varfuri in FĂGĂRAȘ! Moldoveanu, Dara(2500m) si Hârtopul Darei(2506m)

Este aproape toamna  peste tot prin Carpati, iar vremea in Fagaras se anunta minunata! Asadar, va propunem o ascensiune pe varfurile Dara – 2501m si Hartopul Darei -2506 m, doua din cele sase varfuri peste 2500m ale Fagarasilor, in prima zi si Varful Moldoveanu a doua zi!!!

Perioada: 10-12 septembrie
Locuri disponibile: 8
Tura se tine cu minim 4 persoane.
Ghid montan  atestat de Ministerul Turismului Cristi Minculescu
Tarif: 500 lei/persoana

Ne vom intalni in parcarea manastirii Brancoveanu din Sambata de Sus coordonate GPS: N45.69189 E24.79642.
Intalnirea va fi vineri 10 septembrie ora 10!

Ca sa ajungeti la locatie veti avea acces auto din DN1 dinspre Sambata de Jos. Dupa ce intregul grup va fi prezent vom mai urca spre munte cu masinile, pe drumul amenajat auto cca 40 min pana la Pensiunea Floarea Reginei, (sau mai sus) acolo unde lasam masinile.

De aici va incepe ruta noastra care va dura circa 1,5 h, traseul fiind unul usor pana la cabana Valea Sambetei, altit.1401m. Aici facem o scurta pauza de hidratare si apoi vom porni  catre creasta, urcand prin Fereastra Mare a Sambetei, iar de aici ne vom indrepta catre varful Urlea, 2473m si apoi catre varfurile Dara 2501m si Hartopul Darei 2506m.


Traseul pe care vom urca noi este unul foarte spectaculos, cu vedere panoramica catre varfurile Moldoveanu, cel mai inalt din Romania, Urlea sau Cheia Bandei si spre crestele impresionante ale Fagarasilor.

Durata traseu: cca 4-5 ore, cu o diferenta nivel cca 1100m, dificultate medie.

Traseul nu este tehnic dar are cateva portiuni mai expuse in zona varfului Urlea, insa necesita o buna pregatire fizica!!!


Ajunsi pe cele doua varfuri ne instalam tabara de corturi si ne pregatim cina la primus si apoi stam la povesti! 🙂

Veti avea ocazia sa aflati cateva lucruri interesante despre ce expeditii am facut noi anul acesta in muntii cei inalti din Asia, Africa si Europa 

In plus, va vom spune ce planuri avem pentru anul viitor, cand pregatim o tura in muntii Himalaya la peste 6000m altitudine, Alpi, Dolomiti si Caucaz, dar si alte ture frumoase.

Sambata 11 septembrie


Dimineata servim micul dejun si cafeaua in varf de munte, asa incat la ora 8 sa plecam spre Varful Moldoveanu, cel mai inalt varf din Romania.

Vom aborda traseul de creasta catre Vf Moldoveanu, pe o parte din ruta de urcare, urmand sa ajungem  la Refugiul Vistea Mare unde ne vom instala tabara. In aceasta zi avem de mers cca 6-7 ore. Dificultate medie.

Duminica 12 septembrie,

ne trezim de dimineata pentru a prinde cele mai bune poze cu rasaritul de pe Moldoveanu, iar dupa micul dejun, alegem ce traseu urmam pana la masini. Putem merge inapoi catre cabana Sambata sau coboram spre orasul Victoria. (decidem acolo)
Indiferent de traseul ales in jurul orei 18-19 ajungem la masini si ne luam la revedere de la inaltimile Fagarasilor!

Atentie! Aceasta este o tura alpina care se va efectua cel mai probabil in conditii de toamna, asa ca trebuie sa aveti la voi haine mai groase, bocanci cu talpa aderenta, o geaca impermeabila Gore tex si rezistenta la vant, pantaloni grosi sau suprapantaloni, bluza de corp din polyester, manusi, caciula sau cagula, ochelari de soare polarizati, apa,  lanterna frontala, bete de trekking, trusa de prim ajutor.


Trebuie sa aveti si cort, sac de dormit (ideal cu condortul sub 0 grade), saltea sau izopren, primus si macare si (optional ceva) bautura. Cortul se imparte la doua persoane si pot aduce eu pentru cine nu are!!!

Tarif: 500 lei/persoana
Tariful nu include masa sau transportul!
Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne scrieti cate ceva despre experienta voastra montana si dupa o discutie cu ghizii montani care va vor insoti, sa ne confirmati participarea, achitand un avans si/sau integral suma de 500 lei!

Informatii despre costuri si ghidaj, precum si inscrieri la adresa: drumetiiinromania@gmail.com  sau la telefon:
0726 279 537 -Cisti
Ne vedem prin munti #Sprevarf