Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Muntii Rila si impunatorul varf Musala de 2925 m

In plina vara va propunem o ascensiune a varfului Musala 2925m, M-tii Rila din Bulgaria, cel mai inalt pisc din Balcani in cadrul unei excursii de 3 zile, dedicata celor care doresc sa se antreneze alaturi de noi pe un varf care are aproape 3000m!

Perioada: 10-12 iunie 2022
Ghid montan atestat de Ministerul Turismului:
Cristi Minculescu, legitimație 6148
Locuri limitate: 8.
Pret: 300 eur/persoană

Traseul nostru nu este unul tehnic, are doar cateva portiuni expuse, acolo unde ghizii va vor asigura cu coarda in caz de nevoie. Traseul necesita o buna conditie fizica a turistilor, acestia urmand sa urce cateva pante destul de abrupte catre varful Musala, Acoperisul Balcanilor!

Nu trebuie sa fii un super-alpinist ca sa vii cu noi in tura, dar trebuie sa stai bine cu pregatirea fizica, adica sa rezisti sa mergi, pana la 8-10 ore pe zi. 

Ziua 1, vineri 10 iunie
Vom pleca dimineata devreme din Bucuresti catre Borovets, iar durata rutei va fi de cca. 7-9 ore.

Cazare la hote/ pensiune in camere duble in statiunea Borovets. In aceasta seara va avea loc o sedinta tehnica in care veti afla amanunte despre tura de a doua zi si vom stabili impreuna ce fel de echipament luam cu noi pe munte, pe ce traseu vom urca, veti afla date despre cum va fi vremea si despre ceea ce ne propunem sa facem pe creste!

Ziua 2, Ziua vârfului, sambata 11 iunie
Ne trezim dimineata, ne bem cafeaua, iar apoi plecam catre varf, avand la noi un ruscac cu echipamentul necesar pe munte. Vom lua telecabina la prima ora si ne vom indrepta catre cabana Musala.

Urcarea pe munte este de tip combinata: telegondola (Yastrebets 2,369 m) cu tura de trekking, total cca 2 ore de ascensiune pe munte pana la cabana Musala. De aici, vom ajunge dupa circa 1, 5h -2 h la Refugiul Everest, Ledenoto Ezero, cota 2700m.
Realizam apoi ascensiunea pe vf. Musala 2925m, cel mai înalt varf din Balcani, pe care vom ajunge in circa 1h – 1h 1/2 din momentul plecarii de la acest refugiu, urmand o creasta ascutita dotata cu cabluri de asigurare sau poteca de vara.
Facem cateva poze pentru a imortaliza momentul pe cel mai inalt varf din Balcani 2925m si apoi coboram catre cabana, iar apoi mai departe in statiunea Borovets, unde ne vom face comozi la hotelul nostru si ne pregatim de o seara agreabila!
Vom iesi in oras si vom putea degusta din bucatele bulgaresti pregatite cu grija la unul din restaurantele din statiune!

Despre tura din munti:
Durata tura circuit Yastrabets 2369m – cabana Musala – Refugiul Everest – varful Musala – retur cabana – statiunea Borovets: cca. 8-9 ore. 

Dificultate: medie cu cateva pasaje expuse care necesita sa nu aveti teama de inaltime!

Ziua 3, duminica 12 iunie
Dimineata ne vom pregati bagajele si ne reintoarcem acasa pe ruta Borovets-Bucuresti: durata cca. 6-9 ore.

Tarif: 300 eur/ persoana.
Include 2 nopti de cazare in statiunea Borovets la hotel in camere duble.

-mic dejun la hotel
– serviciile de ghidaj montan, urmând sa aveti la dispozitie 1 sau 2 ghizi montani autorizati, cu experienta in munti inalti: Alpi, Anzi, Caucaz si Himalaya!
– include biletul de telecabina catre – Yastrabets, cota 2369m.

Nu aveti incluse alte servicii care nu au fost specificate in program.
– nu este inclus transportul (urmand sa va grupati pe masinile personale).
Costul carburantului se va imparti la participanti (circa 50-70 de euro de pers cu tot cu taxe de drum)!

****Atentie!
Aceasta este o tura alpina de vara derulata la peste 2900m altitudine, astfel incat nu trebuie sa uitati sa aveti la voi haine mai groase, o geaca impermeabila si rezistenta la vant, bluza de corp din material sintetic, pantaloni, bocanci de vara, o lanterna frontala, bete de trekking, rucsac pentru tura de 1 zi.

Tura propusa poate suferi modificari in functie de starea vremii, iar deciziile din cadrul ascensiunii privind traseul urmat si eventualele retrageri fortate apartin NUMAI ghizilor montani profesionisti care va insotesc.

*****Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne scrieti cate ceva despre experienta voastra montana si dupa o discutie cu ghizii montani care va vor insoti, sa ne confirmati participarea!

Inscrierea in cadrul excursiei este valabila doar dupa achitarea avansului!!!

Informatii si inscrieri la adresa:
drumetiiinromania@gmail.com sau la numerele de telefon/WhatsApp:
0726 279 537-Cristi

Ne vedem prin munti! #Sprevarf