Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Batrana si Varful Omu pe rachete

La inceput de primavera, va propun un traseu pentru impatimitii de varfuri dar si pentru cei ce indragesc calatoria #Sprevarf


Traseul ales porneste din Padina 1509m, urca in Saua Strunga 1909m si ne vom indrepta catre Refugiul Batrana 2150m, loc unde o sa si inoptam si vom facem poze cu asfintitul.
A doua zi continuam traseul catre Varful Ocolit si Vf Omu. Ajunsi pe varf facem pozele si bem un ceai in timp ce admiram piscurile invecoinate.


Perioada de desfasurare: 19-20 martie
Locuri disponibile: 6
Ghid montan atestat de Ministerul Turismulu:
Cristian Minculescu, legitimatie nr. 6148.

Altitudine maxima 2507m cu o diferenta de nivel de aproximativ 1000m.
Intalnirea noastra va fi sambata 19 martie, la ora 11.00, zona Cabanei Padina (sau jos in Sinaia in parcarea Peny- amanunte pe care le vom discuta ulterior).
Traseul nu este unul usor , si dureaza circa 9-11 ore (in prima zi) si aproximativ 8 ore a doua zi, in functie de starea vremii si a zapezii, dar si a pregatirii fizice si tehnice a participantilor.


Aceasta este o tura alpina care se va efectua in conditii de iarna, asa ca trebuie sa aveti la voi bocanci cu talpa rigida, parazapezi, geaca impermeabila si rezistenta la vant, pantaloni grosi sau suprapantaloni, doua perechi de manusi, caciula sau cagula, ochelari de soare, un termos pentru ceai, lanterna frontala, bete de trekking, trusa de prim-ajutor. Pentru cazare (la refugiu/ cort/bivoac) va recomandam sa aveti la voi sac de dormit de cel putin -10 si saltea sau izopren. Pentru ceai si mancare la refugiu cana de “tabla” si primus( probabil unu sau doua la tot grupul) si mancare pentru toata durata turei.
Aceasta tura necesita echipament specific de alpinism de iarna: rachete de zapada, coltari, piolet, ham echipat si casca! Puteti inchiria echipament și de la noi)

Cost tura: 450lei/persoana.


Veti beneficia de echipamentul comun de alpinism care va fi utilizat in cadrul turei: corzi de alpinism, carabiniere, anouri, ghidajul si asistenta pe traseu, oferita de ghid montan autorizat si cheltuielile organizatorice.
Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne confirmati participarea prin mesaj privat si sa achitati taxa de rezervare/participare!
Ne rezervam dreptul de a reconfigura traseul ori de a anula tura in caz de vreme/conditii nefavorabile sau riscante. Rezervarea unui loc se face pe baza de plata. In caz de anulare a evenimentului de catre organizatori, suma incasata se returneaza. In caz de anulare a unui loc deja platit, contravaloarea se returneaza doar daca se gaseste inlocuitor.
Toate informatiile necesare despre cazare si ghidaj, precum si inscrieri la adresa:
drumetiiinromania@gmail.com sau
sau la telefon: 0726 279 537 -Cristi