Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Tura pe Varful Moldoveanu 11-12 iunie 2022

Tura pe Vraful Moldoveanu

Ascensiune de vara pe cel mai inalt varf al tarii ***Varful Moldoveanu 2544m*** Tura o facem cu cortul pe data de 11-12 iunie. Ne vedem pe 11 iunie, dimineata si mergem pe Valea Rea la stana si de aici mai sus la refugiul din creasta.


Tura este dedicată celor dornici să se inițieze sau să aprofundeze tehnici de mers pe munte si dormitul la cort sau refugiu, la peste 2000 m altitudine, să afle noutăți despre echipamentul montan, dar şi despre supraviețuirea în sălbăticie în condiții de vreme potrivnică.
Nu trebuie să fii super alpinist ca să vii cu noi în tură, dar trebuie sa fii pregătit să reziști să mergi până la 8-10 ore.


Seara, vom povesti despre expedițiile derulate pana acum de ghizii noştri pe vârfurile din Olimp, Rila, Alpi, Dolomiti, Everest Base Camp din Himalaya, Nepal, Kilimanjaro și Elbrus din Caucaz, turele din Maroc, s.a…
Pe 12 dimineata la prima ora plecam #Sprevarf si facem poze cu primele raze de soare.


Dupa poza de varf coboram pe acelasi traseu sau in functie de vreme si conditia fizica a participantilor, putem face un circuit pe la lacul Galbena si apoi Stana lui Burnei.
Ghizii dumneavoastră vor stabili la fața locului traseul!


Dificultate traseu: medie-greu, necesită o bună condiție fizica.
Locuri limitate: 6.
Costuri:500 lei/persoana


In aceasta tura veti avea parte de cazarea la refugiu, stana sau cort
– serviciile de ghidaj montan, urmând sa aveti la dispozitie unul sau doi ghizi montani care au parcurs rutele prezentate, ghizi autorizati de Ministerul Turismului.
-echipament comun de alpinism: corzi, carabiniere, anouri
-filmari si poze
-organizare eveniment.


***Atentie! Este necesar sa aveti la voi sac de dormit(cu confortul la cel putin 0grade), dar si salteluta de neopren, primus si butelie(1 la 2-3 persoane), vesela, cana.


Servicii neincluse:
– mesele
– transportul
– orice alte servicii care nu au fost specificate in program.
Echipament obligatoriu: bocanci de iarna cu talpa aderenta, pantaloni si geaca impermeabila si rezistenta la vant, puf, polar, manusi, caciula, un rand de haine de schimb, frontala(cu baterii),  ochelari si crema de soare, trusa de prim ajutor.

SpreVârf până la nori


Se recomanda: bete trekking, crema de protectie solara, aparat foto. Obligatoriu Voie buna!!!


Pentru a lua parte la acest eveniment trebuie sa ne confirmati participarea prin mesaj privat sau la telefon si sa ne spuneti cate ceva despre experienta dumneavoastra in munti, ulterior achitand avans sau integral suma pana in data de 1 iunie! In caz de retragere cu mai putin de 7 zile, trebuie sa gasiti inlocuitor!
Informatii si inscrieri la adresa:


drumetiiinromania@gmail.com sau la telefon/whatsApp:
0726 279 537-Cristi
Ne vedem prin munti! #Sprevarf