In perioada 10-11 septembrie 2022 ne propunem sa parcurgem creasta nordica a Pietrei Craiului intr-o frumoasa tura de toamna, unul dintre cele mai frumoase trasee din Crai.
Ne vom catara împreună pe rute frumoase, vom învăța să ne asigurăm cu coarda și să efectuăm un amaraj, să depășim în siguranță pasaje expuse și să ne filam partenerii cu echipamentul de alpinism din dotare!
Trebuie doar să vrei, să ai o bună condiție fizică și să nu îți fie teamă de înălțime!!!
Atentie! Tura necesita o buna pregatire fizica a participantilor.
Perioada: 10-11 septembrie
Locuri limitate: 5
Pret:450 lei/persoana
Ghid montan atestat de Ministerul Turismului:
Cristi Minculescu, legitimație nr. 6148.
Ne intalnim la ora 8.00 in data de 10 septembrie la Fantana lui Botorog si cu bagajul in spate urcam pana la Cabana Curmatura 1470m.
Aici facem o scurta pauza pentru un ceai si apoi plecam spre varful Turnul 1923m. De aici urmam creasta pana la varful si Refugiul Ascutit 2150m.
Durata: 7-9 h
Dificultate: medie, cu câteva pasaje expuse, care necesita o buna conditie fizica.
Odata ajunsi in creasta, in zona refugiului Varful Ascutit, acolo unde vom innopta la cort, vom putea admira in lumina apusului de soare sau in lumina rasaritului, Bucegii, dar si Iezerul si Fagarasul.
Cazare la cort in creasta!
A doua zi ne trezim dimineata devreme, ne bem cafeaua si continuam traseul de creasta.
Trecem prin zone mai expuse, dar spectaculoase, ajungem la Timbale, varful Sbirii, zona Caldarii Ocolite si mai apoi punem piciorul pe varful La Om sau Piscul Baciului 2238m.
Dupa ce vom face poze si filme coboram cateva sute de metri pana la refugiul Grind. De aici, ne vom indrepta spre Prapastiile Zarnestilor si Fantana lui Botorog.
Durata: 8-10 ore pana la masini
Grad de dificultate: mediu cu pasaje expuse, care necesita sa nu aveti teama de inaltime, in caz de nevoie vom folosi coarda pentru asigurare in zonele mai expuse din creasta nordica a muntelui.
*****Aceasta tura se desfasoara in creasta Pietrei Craiului la altitudini de peste 2000m. Pentru a lua parte la aceasta tura trebuie sa poti sa mergi pana la 10 ore. In aceasta tura, deciziile de schimbare a programului afisat sau de retragere (in functie de starea vremii sau de conditia fizica a participantilor) apartin doar ghizilor care va vor insoti.
Traseul este unul mai tehnic pe anumite pasaje, de creasta, care impune sa nu aveti rau de inaltime si o conditie fizica buna!!!
Echipament:
-trebuie sa aveti la voi o geaca impermeabila, pantaloni de trekking, bocanci, bluza de corp din poliester, lanterna frontala, bete de trekking, rucsac pentru tura de 2 zile, recipient pentru apa sau ceai.
Pentru campare este nevoie de sac de dormit usor si de salteluta de neopren sau Thermarest!
Este recomandat ca fiecare sa aiba cort personal, dar daca aveti nevoie noi va putem pune la dispozitie corturi!
*****Tura necesita echipament specific de alpinism:
– ham de alpinism, casca, carabiniere si anouri. (puteti inchiria de la noi)
Veti beneficia de serviciile unui ghid montan atestat de Ministerul Turismului
– echipament comun de alpinism: semicorzi, anouri, carabiniere.
-organizare tura, suport pe traseu si fotografii.
Nu este inclusa taxa de Parc:
– 5 lei/ persoana.
– nu este inclus transportul.
Daca vreti sa participati, nu este suficient sa dati “join” evenimentului de pe Facebook, ci trebuie sa sunati sau sa ne scrieti si sa ne spuneti cate ceva despre experienta voastra montana!
Informatii despre costuri, cazare si ghidaj, dar si pentru înscrieri doar la adresele:
drumetiiinromania@gmail.com sau la telefon/WhatsApp:
0726 279 537- Cristi Minculescu
Ne vedem prin munti #Sprevarf