Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Vf Negoiu! Ziua Nationala in avans 27-29 noiembrie

Varful Negoiu

Va invitam cu noi pe crestele din Muntii Fagaras, sa sarbatorim in avans Ziua Nationala de 1 Decembrie pe creste de munte.


La sfarsit de noiembrie 27-29, va propun sa facem impreuna o frumoasa tura alpina care se va incheia in zona de creasta a muntilor Fagaras pe al doilea cel mai inalt varf al Romaniei, Negoiu, 2535m

Perioada: 27-29 noiembrie 2021
Locuri disponibile: 10.
Pret: 600 lei/persoană


– 2 Ghizi montani atestati de Ministerul Turismului:
Cristi Minculescu, legitimatie nr. 6148
Mitză Matei, legitimație nr. 6415


Ziua 1: sambata 27 noiembrie


Intalnirea va avea loc sambata dupa amiaza la ora 14 in comuna Porumbacu de Sus, acolo unde veti ajunge din DN1, drumul national Brasov – Sibiu.
Vom lasa masinile intr-o parcare in comuna si urcam cu o masina de teren cat mai aproape de intrarea in ruta turistica spre cabana Negoiu. (cariera de marmura)

Apoi ne vom lua rucsacii si ne vom indrepta catre cabana Negoiu, 1540m acolo unde ne vom si caza in camere de 6 paturi.
Pana la Cabana Negoiu, vom merge in jur de 1, 5 – 2 ore cu rucsacii in spate.
Gradul de dificultate al turei este unul usor – mediu urmand sa urcam circa 5-600m diferenta de nivel .

După ce ne cazam, vom sta de povesti si va vom spune cate ceva despre expeditiile noastre montane din Alpi, Dolomiti, Anzi, Caucaz si Himalaya.

Ziua 2: duminica 28 noiembrie- Ziua varfului!


Ne vom trezi dimineata devreme, servim micul dejun si ne pregatim rucsacii pentru a urca in creasta muntilor Fagaras.
Vom pleca apoi pe munte cu un bagaj usor, aferent unei ture de o zi. Vom avea de parcurs in jur de 1000m diferenta de nivel de la cabana pana pe varful Negoiu, 2535m.

Ruta noastra va trece prin zona Caldarea Saratii – Piatra Pranzului- Saua Cleopatrei – varful Negoiu.
La retur vom aborda acelasi traseu catre cabana Negoiu.
Durata: – circa 8-10 ore dus-intors pana pe varf si inapoi.

Gradul de dificultate al traseului propus este unul mediu-greu, (in funtie de starea zapezii) poteca fiind abrupta, stancoasa, dar bine marcata, si necesitand (atentie!) o buna pregatire fizica si abilitati de catarare, dar si cunoasterea mersului cu coltari si piolet.
In zonele mai expuse, vom intinde balustrade de coarda pentru cresterea sigurantei rutei!

Ajunsi pe al doilea cel mai ialt varf din Romania, ne vom bucura de privelisti exceptionale catre marile varfuri ale crestei Fagarasilor: Dara, Hartopul Darei, Negoiu sau Vistea. Vom admira in zare culmile Iezerului si ale Papusii, muntii Capatanii, Lotrului, Parangului, Cindrelului si chiar creasta ascutita din Piatra Craiului, dar mai ales vom ridica Drapelul National in cinstea zilei de 1 Decembrie.

La coborare, vom petrece o seara agreabila in inima muntilor Fagaras, prilej de a depana amintiri din muntii urcati de noi si de voi!

Ziua 3: luni 29 noiembrie


Dimineata vom servi micul dejun si apoi ne vom indrepta spre cariera, acolo unde vom ajunge dupa circa 2h si de unde vom fi preluati catre masinile noastre .

Ne vom lua „ramas-bun” de la cei mai inalti munti ai Romaniei si crestele lor crenelate, cu gandul la urmatoarea excursie aici in muntii Fagaras.

☆☆☆☆
Echipament necesar:
Aceasta este o tura alpina care se va derula in zona inalta a muntilor Fagaras la 2500m altitudine, asa incat trebuie sa aveti la voi haine groase, deoarece temperatura pe munte poate fi scazuta, o geaca impermeabila si rezistenta la vant, pantaloni de trekking, bocanci cu talpa rigida, o lanterna frontala, bete de trekking, rucsac pentru tura de 2 zile, caciula, cagula, manusi (doua perechi), crema de protectie solara, tricou sau bluza din polyester, hanorac, dar si echipament tehnic: coltari, piolet, casca si ham.

*****Primii 4 inscrisi beneficiaza in mod gratuit de echipament: ham de alpinism complet echipat cu carabiniere si anouri, coltari, piolet si casca!
La cabana Negoiu se poate servi masa si o gama variata de bauturi, alcoolice si nealcoolice.

Atentie!!!
Ruta propusa catre varf poate suferi modificari in functie de conditiile meteo, iar eventualele decizii si retrageri fortate din munți apartin in exclusivitate ghizilor montani cu experienta care va insotesc!☆☆☆☆

Tarif: 600 de lei/persoană.
Include:
– serviciile de ghidaj montan, urmand sa aveti parte de doi ghizi montani atestati de Ministerul Turismului cu experienta in munti inalti: Anzi, Alpi, Caucaz si Himalaya.
.-cazare in camere cu 6 paturi  in Cabana Negoiu- camerele sunt incalzite si cabana este foarte curata .
-transport din Porumbacu de Sus pana la Cariera si retur.
– consiliere de specialitate efectuata de profesionisti pentru achizitionarea echipamentului montan necesar turei alpine
– echipamentul comun de alpinism: semicorzi pentru asigurare daca sunt necesare in zonele expuse, carabiniere, anouri, statii radio etc.

Atentie! 
Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne scrieti cate ceva despre experienta voastra montana si dupa o discutie cu ghizii montani care va vor insoti, sa ne confirmati participarea, prin achitarea unui avans de 50%, pana in data de 15 noiembrie! In caz de retragere dupa data de 15(din orice motiv) noiembrie, impune gasirea unui inlocuitor pentru returnarea avansului!

Informatii despre costuri, rută, transport, echipament necesar și ghidaj montan, precum și pentru înscrieri va rugam sa ne scrieti la adresele:
drumetiiinromania@gmail.com sau
sa la telefon:

0726 279 537-Cristi.

Ne vedem prin munti! #Sprevarf