Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Sala de escalada in Ploiesti

sala de escalada in Ploiesti
Sala de escalada in Ploiesti

Dorința de a avea o sala de escalada în Ploiești este veche, dar de-abia în toamna anului 2010 s-a deschis public primul perete de escaladă din oraș. Inițiativa a fost a Clubului de Turism și Arte Escamonde Ploiești, iar acest perete a fost amenajat în incinta sălii de sport „Leonard Doroftei”. Din păcate acesta nu a rezistat prea mult, datorită lipsei de reacție și susținere din partea publicului. Așa că după mai puțin de un an, a fost demontat.

Dar cum Cătălin Munteanu, motorul acestui proiect, nu a vrut să renunțe la idee, a început construcția unui alt perete de escaladă, de data aceasta chiar în propria curte, din cartierul Albert. Acest nou perete a prins contur și câțiva pasionați de escaladă au început să se strângă aici. La sfârșitul anului 2012 Cătălin a plecat pentru câțiva ani din țară, așa că și acest panou a fost demontat.

În 2016, când Cătălin s-a reîntors în Ploiești, a fost turnată fundația actualei săli de escaladă. Timp de câțiva ani s-a muncit aici cu drag și spor, iar acum avem o suprafață de escaladă de aproape 150 metri pătrați, cu trasee de toate dificultățile.

Totul este foarte personalizat și prietenos, iar toți cei care vin aici sunt impresionați de stilul de amenajare al acestei micuțe săli. În prezent vrem să amenajăm cât mai multe trasee de escaladă și bouldering, pentru ca orice cățărător să găsească mereu noi provocări. Viitorul însă ne va rezerva multe, pentru că sala se va dezvolta în permanență. Mereu idei noi, mereu planuri îndrăznețe.

Iata unde puteți afla mai multe