Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Vârful Omu prin Culmea Tigănești

Vârful Omu prin Culmea Tigănești 10-11 decembrie

În weekendul 10-11 decembrie vă propun o tură care trece pe la Cabana Mălăiesti, situată la altitudine de 1720m, în Valea Mălăiesti, cea mai frumoasă vale din Bucegi strajuită de Bucsoiu și Padina Crucii. Tura este dedicată celor dornici să se inițieze sau să aprofundeze tehnici de mers pe munte si dormitul la cort/refugiu, la peste 2000 m altitudine, să afle noutăți despre echipamentul montan, dar şi despre supraviețuirea în sălbăticie în condiții de vreme potrivnică.


Nu trebuie să fii alpinist ca să vii cu noi în tură, dar trebuie sa fii pregătit să reziști să mergi până la 8-10 ore cu rucsacul in spate.

Ne întâlnim in Râsnov, iar după ce parcăm masinile ne pregatim de drumul ce ne va duce la cea mai frumoasa si mai veche cabana din Bucegi- CABANA MALAIESTI. Incepem să urcăm urmand un traseu destul de usor si după aproximativ 3 ore ajungem în Căldarea Mălăiesti la Cabană. Aici facem o scurtă pauză și vom putea să servim masa.


Ne continuăm drumul și vom urca către Crucea de pe Padina Crucii, Lacul Tiganesti si Refugiul Tiganesti (2178m), loc de unde vom putea să admiram Masivul Piatra Craiului cu ale lui creste marețe. Cazare la cort sau refugiu.
Seara, vom povesti despre expedițiile derulate de ghizii noştri de pe vârfurile din Olimp, Rila,  Alpi, Dolomitii italieni,  Ararat, Everest Base Camp din Himalaya, Nepal sau turele din Maroc, s.a… 

Spre Varful Omu


Veți putea afla ce ne-am propus pentru acest sfârșit de an, având pregătite câteva surprize alpine pentru voi, cu ture alpine la bivuac, tabere de iarna cu lecții practice si multe altele.

A doua zi la ora 7:30 luăm micul dejun, apoi pregătim rucsacii şi la ora 8:00 plecăm spre Hornurile Tiganesti. Urmăm traseul pe sub Varful Scara 2422m, Curmatura Hornurilor (iesirea din Hornul mare al Malaiestiului) si Vf Omu 2507m. Facem pozele de vârf și luăm o mică pauză de hidratare.
Vom cobori la Malaiesti pe Hornul Mare si apoi continuăm traseul  către masini.

Atenție! Ghizii dumneavoastră vor stabili la fața locului traseul, în funcție de condițiile meteorologice de pe munte, dar și de pregătirea fizică și tehnică a participanților!

Dificultate traseu: mediu-greu, necesită o bună condiție fizică
Locuri limitate: 6.
Costuri:450 lei/persoană


În această tură veti avea parte de cazarea la corturi puse de noi la dispozitie si vor fi duse sus pe munte de participanti (se vor impărți – 2 persoane / 1 cort).
– serviciile de ghidaj montan, urmând să aveți la dispozitie 1 ghid montan care a parcurs rutele prezentate, ghid autorizat de Ministerul Turismului, cu experienta in munti.

***Atentie! Este necesar sa aveti la voi sac de dormit, dar si salteluta de neopren sau Thermarest pentru campare.
Este necesar sac de dormit cu temperatura de confort sub zero grade. (-10, noptile sunt reci in perioada respectivă la munte).

*Servicii neincluse:
– mesele
– transportul
– orice alte servicii solicitate de turisti si care nu au fost specificate in program.

Echipament obligatoriu: bocanci cu talpa aderenta, pantaloni si geaca impermeabila si rezistenta la vant, polar, un rand de haine de schimb, frontala(cu baterii), trusa de prim ajutor, ham, colțari, piolet și cască de alpinism.
Se recomanda: bete trekking, ochelari de soare, crema de protectie solara, apă și mancare (dulciuri), primus si tacamuri. Obligatoriu Voie buna!!!

Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne confirmati participarea prin mesaj privat si achitand avans sau integral suma pana in data de 1 decembrie! In caz de retragere cu mai putin de 7 zile, trebuie să găsești inlocuitor!

Informatii si inscrieri doar la adresa:
drumetiiinromania@gmail.com sau la telefon:
0726 279 537-Cristi

Ne vedem prin munti! #Sprevarf