Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Tura de o zi in creasta Pietrei Craiului 19 feb 2022

Piatra Crailui
Piatra Craiului

Vrei sa te pregătești cu noi pentru vârfuri din Alpi și Caucaz, Anzi si Himalaya?


In data de 19 februarie va propun o tura de winter hiking si climbing cu durata de o zi in zona crestei Nordice a Pietrei Craiului, o zona unde predomina stancile calcaroase cu forme impresionante! Urcam in creasta Nordica a Craiului pe Vf Turnu 1923m, cu plecare de la Fantana lui Botorog.


Tura este dedicata turistilor care sunt dornici sa aprofundeze tehnicile de mers pe munte pe timp de iarna cu coltari si pioleti si legati in coarda pe zonele expuse, sa afle noutati despre echipamentul montan, dar si despre supravietuirea in salbaticie in conditii de vreme potrivnica.
Pentru a putea sa iei parte la aceasta tura trebuie sa stii sa folosesti coltarii si pioletul si sa stai bine cu pregatirea fizica, adica sa rezisti sa mergi, prin vant si ninsoare, pe zapada mare si gheata, mai multe ore.

Locuri limitate: 6.
Tarif: 500 de lei/persoana.
Ghid montan atestat de Ministerul Turismului: Cristi Minculescu.


In cadrul turei veti afla amanunte elementare despre echipamentul adecvat unei ture in conditii de iarna! Vom invata impreuna cum sa ne pregatim de ascensiune si ce ar trebui sa stim despre o ruta alpina pentru a o parcurge in siguranta pe timp de iarna, pe gheata si zapada, utilizand echipamentul tehnic din dotare!

Intalnirea va fi sambata dimineata, la ora 8 in Zarnesti, langa Posta centrala. Vom aborda traseul Fantana lui Botorog 820 m – Poiana Zanoaga 1300m – Cabana Curmatura, 1470m altit, Vf Turnu 1923m si retur.
Traseul pana la cabana dureaza circa 2,5 – 3 h si este usor, cu cateva pante abrupte de urcat la inceputul rutei.
De aici, dupa o scurta pauza urcam in Saua Crapaturii, iar apoi vom aborda si depasi in siguranta diverse obstacole stancoase acoperite de zapada si gheata intalnite in acesti munti, pana pe Vf Turnu 1923m si apoi zona de creasta, pana la Vf Ascutit.
Daca va veti simti in nesiguranta, ghizii dumneavoastra va vor asigura cu coarda in pasajele mai expuse.
Desi dificultatea rutei propuse este una medie spre grea, avem de depasit cateva portiuni tehnice, dar foarte bine asigurate cu cabluri metalice. Acest traseu necesita sa aveti o buna pregatire fizica si tehnica.
Vom putea vorbi pe larg despre expeditiile noastre externe de pe varfurile Mont Blanc din Alpi, Grossglockner din Austria, Dolomitii italieni, varful Bobotov Kuk din Muntenegru sau Triglav din Slovenia, despre Jebel Toubkal din muntii Atlas, Everest Base Camp si Varful Island Peak 6120m din Himalaya, Nepal, vulcanul Damavand sau Ararat si Kilimanjaro din Africa sau muntele Elbrus din Caucaz, dar si mai apropiatele Musala sau Olimp.

Durata totala a circuitului este de circa 8-11 ore dus-intors.

Atentie!
Aceasta este o tura alpina desfasurata la 2000m altitudine, care se va derula cel mai probabil in condiții de temperaturi scazute si pe zapada si gheata, poate chiar viscol.
****Doar ghizii dumneavoastra vor stabili la fata locului traseul si eventualele retrageri fortate de pe munte, ca urmare a conditiilor meteo dificile sau modificarea rutei pastrand caracterul alpin al turei.
****Dacă veti avea nevoie de echipament tehnic: colțari, pioleti, ham echipat și cască de alpinism veti putea inchiria de la noi!


Nu trebuie sa uitati sa aveti la voi bocanci de iarna, haine groase, o geaca impermeabila Gore-Tex, rezistenta la vant, bluza de corp din polyester, pantaloni grosi sau suprapantaloni, manusi, caciula sau cagula, o lanterna frontala, termos pentru ceai, bete de trekking, rucsac pentru tura de 2 zile, trusa de prim-ajutor, dar si echipament tehnic: coltari, piolet, ham de alpinism, carabiniere cu filet, un anou si casca.
Inscrierea in tura se face prin achitarea unui avans sau integral!!!

Daca va veti retrage din tura dupa achitarea avansului, va trebui sa va gasiti un inlocuitor.
Atentie!
Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne scrieti cate ceva despre experienta voastra montana si dupa o discutie cu ghizii montani care va vor insoti, sa ne confirmati participarea!
Informatii si inscrieri doar la adresele:

drumetiiinromania@gmail.com sau
 la telefon: 0726 279 537-Cristi

Ne vedem prin munti #Sprevarf