Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Traseu cu familia la Zaplaz în Piatra Craiului

La Zaplaz sau porta catre o alta dimensiune!


Pentru multi nu inseamna cine stie ce drumetie, e o urcare de 800 de m diferenta de nivel care incepe de la Plaiul Foii si se termina sub stancile impunatoare din abruptul vestic al Pietrei Craiului, la intrarea in cel mai dificil traseu marcat din Romania-LA LANTURI. Pentru un copil, insa, care isi pierde toata ziua in fata calculatorului, e o performanta excelenta.


Gaurile de la Zaplaz sunt considerate porti catre o alta dimensiune. Saparturile in stanca pot fi intalnite urcand de la Refugiul Spirlea pe traseul La Lanturi.


Apa, vantul, anii au lucrat din greu la bolti, coloane, arcade, galerii, pentru a crea fenomenele de astazi. Zaplazul este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Piatra Craiului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati.
Peisajele sunt incredibile, iar sentimentul este unul de lume pierduta. Practic esti prins intr-o lume de piatra, intr-o lume a calcarului si a peretilor verticali.


Traseu:
Plaiul Foii (849 m) – Refugiul Şpirla (1440 m) – La Zaplaz (1698 m) –retur


Dificultate traseu:
Usor spre mediu, recomandat si copiilor de peste 8 ani.


Punct de intalnire:


Duminica 23.05.2021 dimineata la Plaiul Foii ora 9.30 (DE UNDE CUMPARAM SI BILETELE DE INTRARE IN PARC sau On line)
Detalii tehnice:


Echipament recomandat: bocanci sau adidasi cu talpa aderenta, pantaloni si geaca impermeabila si rezistenta la vant, polar, caciula.
Se recomanda: bete trekking, ochelari de soare, crema de protectie solara, apa si mancare (dulciuri) si aparat foto.


Cost 120 lei adult, copii au gratuitate


Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne confirmati participarea prin mesaj privat si sa achitati taxa de rezervare/participare! . In caz de retragere cu mai putin de 7 zile, trebuie sa gasesti inlocuitor!Informatii si inscrieri doar la adresa:


drumetiiinromania@gmail.com

sau la tel
0726 279 537-Cristi
Ne vedem prin munti! #Sprevarf