Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Revelionul munțomanilor la cabana și Vârful Suru din Munții Făgăraș

Începutul de an înseamnă întâlnirea cu prietenii vechi și noi, prilej de rememorare a unor amintiri frumoase din munți, lângă cei dragi, cei care ți-au fost alături prin ploaie, prin vânt și prin crivățul iernilor petrecute pe creste!

Vă invit la o frumoasă tură de iarnă în munții Făgăraș, dar și la o petrecere pe cinste la cabana Suru, la început de An Nou! Normal că avem și tombolă- Secret Santa!

Obiectivul nostru montan va fi Vârful Suru, 2281m, din creasta Făgărașilor, în extremitatea vestică a acestor munți uluitori! Tura este dedicată celor care m-au însoțit (dar nu numai) prin munții noștri, dar și prin alți munți din afara țării și care doresc să se relaxeze prin zăpezile Făgărașilor, după petrecerile de Sărbători!

Vom putea să ne bucurăm în caz de vreme bună de marea de nori a Făgărașilor, specifică acestei perioade!

Gazdele noastre de la cabana Suru ne vor aștepta cu bunătăți, iar atmosfera de petrecere va fi una în care tu te vei simți ca un adevărat munțoman!

****În seara zilei de sâmbătă veți putea lua parte la o mică tombolă, așa încât vă rog pe fiecare dintre voi să vă gândiți la un mic cadou simbolic (valoric situat până în 50 lei) pe care l-ar putea oferi unuia dintre participanți, în cadrul tombolei!***

 • Perioada: 13-14 ianuarie 2024
 • Locuri disponibile: 10.
 • Pretul: 300lei/persoană
 • Ghid montan autorizat de Ministerul Turismului, cu experienta in munți: Cristi Minculescu, legitimatie nr. 6148

Ne vom vedea în data de sâmbătă 13 Ianuarie -în jurul orei 10 dimineața în localitatea Avrig, judetul Sibiu. Vom lăsa mașinile într-o parcare situată chiar la intrarea în traseul nostru de pe Muchia Moașei.

Vom urca muntele către cabana Suru, situată la circa 1450m altitudine, prin Muchia Moasei, una deosebit de frumoasă, dar cu câteva pante destul de abrupte, dar merită căci zona este foarte fotogenică!

Odată ajunși la cabană ne vom instala și după o scurtă pauză vom discuta câteva amănunte tehnice despre tura #Sprevarf ul Suru, care se va derula a doua zi în creasta muntelui!

Seara o petrecem în intimitatea cabanei cu cântece și voie bună!!!! Va fi o seară de poveste!

Vom cânta și vom dansa, vom sta de povești și ne vom veseli că de abia am intrat în Noul An!

****Vă pregătim câteva surprize printre care și o tombolă-Secret Santa, prin care fiecare dintre voi va putea să dăruiască dar și să primească un mic cadou din partea prietenilor! Vom povesti despre expedițiile din anii trecuți dar și despre cele viitoare!

A doua zi, duminică 14 ianuarie vom servi micul dejun la prima oră și ne vom îndrepta către creasta principală a masivului, urcand către înalțimile Făgărașilor, îmbracate în haine albe!

 1. Timp de 4-5 ore vom urca către vârful Suru, 2281 m altitudine, pisc care ne va răsplăti cu priveliști fabuloase către vârfurile din jurul nostru:

Ciortea, Budislavu, Gavanu și Moașa, dar și către munții din jur: Cindrel, Lotrului și Buila Vânturarița!

Vom urca pe muchia Moașei și vom avea de depașit câteva pasaje mai expuse acolo unde vom folosi corada de alpinism pentru asigurarea participanților!

Ne aflam la peste 2200m altitudine, în creasta principală a munților Făgăraș, prilej de a face cât mai multe fotografii cu piscurile vecine.

 • Durata până pe vârf și apoi la cabană: 6-8 ore dus-întors, în funcție de condiția fizică a participanților dar și de stratul de zăpadă, cu o diferență de nivel de aproximativ 800m.

De la cabană până la mașini vom ajunge după circa 2,5-3h de traseu în coborâre ușoară.

*****Despre echipament:

Aceasta este o tură alpină de iarnă, care se va derula la peste 2000m altitudine! Trebuie să aveți la voi bocanci de iarnă cu talpă rigidă, parazăpezi, pantaloni groși sau suprapantaloni, geacă impermeabilă Gore-Tex, rezistentă la vânt, bluză de corp din polyester, DOUĂ PERECHI DE MĂNUȘI, căciulă sau cagulă, o lanternă frontală, termos pentru ceai, bete de trekking, rucsac pentru tură de 2 zile, trusă de prim-ajutor!

***Pentru persoanele aflate la prima drumeție de iarnă oferim gratuit consiliere despre: echipament, condiție fizică și pregătire. Puteți lua legatura cu mine și veți afla tot ceea ce vă interesează despre o astfel de tură alpină!

*****Această tură de iarna necesită echipament tehnic specific pentru iesirea în creasta Făgărașilor:

 • – colțari, ham, cască de alpinism, piolet și bocanci de iarnă cu talpă rigidă.

***Dacă doriți și aveți nevoie, puteți închiria de la mine echipament tehnic de alpinism: ham de alpinism dotat cu anou și 2 carabiniere cu filet, cască, piolet și coltari – 120 lei setul complet (35 de lei o piesa de echipament luată separat).

Se recomanda: bete de trekking, cremă de protecție solară, aparat foto. Obligatoriu Voie bună!!!

Eventualele schimbari ale rutei sau retrageri fortate din cauza condițiilor meteo aparțin în mod exclusiv ghidului montan care vă însoțește!

Tarif 300lei/persoană include:

 • serviciile de ghidaj montan, instructaj și support pe traseu, veți beneficia și de echipamentul comun de alpinism care va fi utilizat în cadrul turei:
 • corzi de alpinism, carabiniere, anouri

Tariful nu include:

 • cazarea la Cabana Suru (85 de lei pe noapte)
 • transportul
 • mesele, cum ar fi micul dejun sau cina.

La cabană există pături de învelit, însă va recomand să aveți la dumneavoastră un sac de dormit ușor!

La cabană se poate servi masa și se gătește foarte gustos!!!(nu are rost să aduceți cu voi mâncare).

Pentru a lua parte la acest eveniment trebuie să îmi confirmați participarea prin mesaj privat sau la telefon/whatsApp și să îmi spuneți câte ceva despre experiența dumneavoastră în munți, ulterior achitând avans sau integral suma până în data de 20 decembrie 2023! În caz de retragere cu mai puțin de 7 zile, trebuie să găsiți înlocuitor!

Informații și înscrieri la adresa: drumetiiinromania@gmail.com sau la telefon/whatsApp: +40726 279 537-Cristi

Ne vedem prin munți! #Sprevarf

Detalii despre eveniment puteți regăsi și pe pagina de Facebook