Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Pe schiuri in Bucegi

pe schiuri in Bucegi

Iarna este frumoasa pe schiuri, asa ca va invitam sa pozam si sa simtim Bucegii la ei acasa.

Cand: 19-20 martie
Cati: maxim grup de 8 persoane (minim 3).
Pret: 350lei/persoana

Pe schiuri in Bucegi


Ce include: -unul sau doi ghizi montani si monitori de schi
– ghidaj, cazare la Piatra Arsa in camere de doua locuri cu dus, si mic dejun inclus. Voia buna o aduceti singuri!


La Piatra Arsa se poate servi masa, asa ca nu va trebui sa va transportati alimente cu dumneavoastra.
Obiective: -Sinaia- Cota 2000- Piatra Arsa- Babele, Sfinxul, Crucea eroilor de pe Caraiman.
– Dar cel mai mare obiectiv sa ne relaxam la munte!!! 🗻🗻⛷⛷⛷
Echipament: schiuri de tura, bocanci cu talpa aderenta, pantaloni si geaca de iarna, manusi, lanterna frontala, coltari, piolet ham, ochelari de schi, termos si ideal aparat foto. De restul ma
ocup eu: coarda si alte chestii
Dificultate: mediu


Program:


Vineri 19 martie ne vedem in Sinaia si putem urca cu telecabina sau pe schiuri de tura pana la Cota 2000. De aici coboram tot pe schiuri pana la Complexul Piatra Arsa. In functie de vreme, ora si starea participantilor putem sa mergem la Babe si Sfinx sa prindem apusul pentru cateva poze deosebite.
Pe seara, ne vom intoarce la cabana si vom sta de povesti la “gura sobei” si vom servi un vin fiert la primitoarele noastre gazde. Vom putea vorbi pe larg despre expeditiile noastre externe din acest an de pe varfurile Mont Blanc din Alpi, Grossglockner din Austria, Dolomitii italieni, varful Bobotov Kuk din Muntenegru sau Triglav din Slovenia, despre Jebel Toubkal din muntii Atlas, Everest Base Camp si Varful Island Peak 6120m din Himalaya, Nepal, vulcanul Damavand din Iran, cel mai înalt din Asia si Kilimanjaro din Africa si muntele Elbrus din Caucaz.


Sambata 20 martie dupa micul dejun plecam pe schiuri catre Crucea Eroilor de unde privelistea spre Valea Prahovei dar si spre abruptul Bucegilor este spectaculoasa. Pozam Monumentul Eroilor si ne intoarcem la cabana sa ne luam bagajul si sa o pornim spre casa. La Sinaia putem sa facem o coborare pe schiuri pana la masini (sau mai multe 😉 ).


Aceasta este o tura alpina la peste 2000m altitudine, care se va derula cel mai probabil in condiții de temperaturi scazute si pe zapada si gheata, poate chiar viscol.


****NUMAI ghizii dumneavoastra vor stabili la fata locului traseul si eventualele retrageri fortate de pe munte, ca urmare a conditiilor meteo dificile.
****Dacă veti avea nevoie de echipament tehnic: schiuri de tura, colțari, piolet, ham echipat și cască de alpinism veti putea inchiria de la noi!
Atentie!
Inscrierea in tura se face prin achitarea unui avans sau integral, pana joi 18 martie 2021!!!
Daca va veti retrage din tura va trebui sa va gasiti un inlocuitor.Relatii si inscrieri doar prin mesaj privat, maill:
drumetiiinromania@gmail.com sau la telefon:

0726 279 537-Cristi

Ne vedem prin munti #Sprevarf