Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Pe Lanțuri până La Om 2238m în Piatra Craiului, 17 iunie 2023

În luna iunie vă propun o tură de început de vară de o zi – pe cel mai înalt vârf din Piatra Craiului, La Om sau Piscul Baciului, 2238m cu urcare pe La Lanțuri -Zaplaz. Va fi un foarte bun antrenament pentru cei care vor să urce la vară prin Alpi, Dolomiți, Olimp sau Ararat, etc!

  • Locuri disponibile: 4.
  • Preț: 450 lei /persoană
  • Ghid montan atestat de Ministerul Turismului: Cristi Minculescu, legitimație nr. 6148

Ne vom întâlni sâmbătă dimineața 17 iunie la ora 8 în Zărnești lângă Posta Centrală. Ne vom ingriji să achiziționăm bilete de acces în Parcul Național Piatra Craiului(se pot lua si on line).

Ne deplasăm cu mașina până la Plaiul Foii, acolo de unde vom începe tura noastră pe ruta: Refugiul Spirlea – La Zaplaz – Lanțuri – Vârful La Om, 2238m – refugiul Grind – Prăpăstiile Zărneștilor – Fântâna lui Botorog.

Durata traseu: 8-10 ore

Dificultate: medie, vom avea de urcat și de coborât circa 1300m diferență de nivel. Traseul prezintă portiuni expuse dar asigurate cu cabluri metalice în anumite pasaje.

****Atenție! Traseul parcurs necesită o bună condiție fizică și rezistență!

Nu trebuie să fii un alpinist experimentat ca să mă însoțești, dar este recomandat să ai o bună pregătire fizică!

Dacă va fi necesar, voi folosi coarda de alpinism pentru a asigura partenerii de ascensiune. Va fi un bun prilej de a exersa nodurile elementare folosite în alpinism și în ture tehnice pe munte, precum și de a folosi câteva amaraje de asigurare pentru zonele expuse.

Este o tură alpină care se va derula la peste 2000m altitudine, așa că trebuie sa aveți la voi haine mai groase, geacă impermeabilă și rezistentă la vânt, pantaloni trekking, bluză de corp, ochelari de soare, mănuși de via ferrata, căciulă sau șapcă, bocanci, lanternă frontală (vom reveni din munți pe seară), bețe de trekking, rucsac pentru tura de o zi, bidon/termos pentru ceai.

Este necesară cască și ham de alpinism.

Dacă va mai fi zăpadă sus, este posibil să aveți nevoie de colțari și piolet. Vă voi anunța din timp despre starea traseului și echipamentul necesar!

Puteți închiria coltari și piolet, cască de alpinism și ham de la mine, preț 100 lei.

Ruta aleasă poate suferi modificări în funcție de starea vremii, iar deciziile din cadrul ascensiunii privind traseul urmat și eventualele retrageri forțate aparțin DOAR ghizilor montani cu experiență, care vă însoțesc!

Veți beneficia de echipament comun de alpinism: semicorzi, anouri, carabiniere.

Înscrierea în tură se face prin achitarea unui avans sau integral până în data de 1 iunie!!! Dacă vă veți retrage din tură după achitarea avansului, va trebui să vă găsiți un înlocuitor.

Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient să dați “join” pe Facebook, ci trebuie să îmi scrieți câte ceva despre experiența voastră montană și după o discuție, să confirmați participarea!

Informații și înscrieri doar la adresa: drumetiiinromania@gmail.com, sprevarf.ro sau la telefon/WhatsApp: +40726 279 537-Cristi

Ne vedem prin munți #Sprevarf