Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Hai la mare, dar tot #Sprevarf !!!

În luna seprembrie, când este foarte bine, urcăm iar pe renumitul Munte Olimp, din frumoasa Grecie și vom combina o tură alpină pe două vârfuri înalte, cu distracția pe plajele de la Marea Egee!

 • Perioada: 12-15 septembrie 2024
 • Locuri disponibile: 5
 • Preț: 320 euro/persoană (cuplurile au reducere la 300 eur/persoană)

Ghid montan atestat de Ministerul Turismului: Cristi Minculescu, legitimație nr. 6148.

Aceasta este una dintre turele dedicate iubitorilor de munte care își doresc să urce 2 vârfuri de aproape 3000m, dar și să se relaxeze la țărmul mării!

Vom urca astfel pe cel mai înalt vârf din Grecia: Mytikas, 2917m, dar și pe Vârful Skala 2866m și în plus, vom ajunge pe litoralul Mării Egee, acolo unde vom petrece 3 nopți și ne vom putea distra 2 zile pe plaja, așa încât să putem admira de la malul mării, chiar de pe plajă, crestele muntelui Olimp.

Program:

Ziua 1, joi 12 septembrie:

Vom pleca dimineață devreme în jurul orei 5 din Bucureşti către Grecia, și în jur de ora 16-17 ajungem cu mașinile la cabana Prionia, locul de unde vom începe tura noastră.

Ne luam echipamentul și urcăm la Refugiul Spilios Agapitos – „A”. (cabană unde este recomandat să aveți sac de dormit de vară).

Ruta nu este grea, dar vom avea de urcat 3 ore cu o diferență de nivel de circa 900m până la cota 2100m unde se află Refugiul A.

În această seară, după ce ne vom caza și vom servi cina, vom face o scurtă sedință tehnică despre tura de a doua zi.

Cazare Refugiul Spilios Agapitos, cota 2100m în cameră comună.

Ziua 2: vineri 13 septembrie:

Ne trezim dimineață devreme și servim micul dejun, apoi plecăm pe munte pe ruta: refugiul Spilios Agapitos- Vf Skala 2866m – Vf.Mytikas 2917m – retur refugiu – Prionia – Paralia Katerini- Marea Egee.

Vom urca spre Vârful Skala 2866, iar apoi direct către Mytikas 2917m, lăcaşul zeilor olimpieni, cel mai înalt vârf din Grecia.

Vom avea de urcat 3- 4 ore până pe vârful Mytikas, urmand să depașim câteva zone mai expuse, care necesită cunoștințe de cățărare elementară.

Traseul nu este unul greu, dar necesită să nu aveți teamă de înalțime și să aveți cunostințe elementare de mers pe un munte similar cu potecile din Piatra Craiului din țara noastră.

Dacă vă simțiți nesiguri, voi folosi coarda de alpinism pentru asigurarea voastră în zonle expuse.

În anumite locuri de pe munte vom putea admira Marea Egee și țărmurile sale!

Ne vom consemna victoria în „cartea vârfului”, situată chiar pe Mytikas, facem o scurtă sedință foto și admirăm peisajul uimitor către țărmurile mării. De aici urmează coborârea la cabană și apoi cu mașinile până la Paralia Katerini.

În aceeaşi seară ne vom caza la hotel in camere duble.(sau triple). Apoi, vom ieși la plimbare prin stațiune, prilej de a servi masa la una din tavernele de pe malul mării!

Durata circuit până pe vârf și apoi la masini: circa 8-10 ore.

Dificultate: medie-greu. Traseu cu câteva pasaje expuse care necesită să nu aveți frică de înalțime. Vom avea de urcat circa 900m și de coborât circa 1600m până la mașini.

Ziua 3: sâmbătă 14 septembrie:

Aceasta este prima zi de relaxare pe care o vom petrece pe țărmul Marii Egee, urmând să facem plajă și să ne distrăm, să înotăm în apele verzi ale mării! Sau putem să facem o croazieră pe mare!

Seara ne vom plimba prin stațiune și vom servi cina într-una din tavernele locale, urmand să încercăm unul dintre celebrele preparate ale bucătariei grecesti!

Vom petrece noaptea la același hotel în zona Mării Egee!

Ziua 4: duminica 15 septembrie:

În această zi, ne trezim dimineața să admirăm răsăritul soarelui de la țărmul Mării Egee! Apoi plecăm spre Romania, urmând să trecem prin Bulgaria în drumul nostru spre casă! Sosim pe seară în Bucureşti.

Preț excursie: 320 euro/persoană(cuplurile au reducere 300 eur /persoană)

****Servicii incluse:

 • 1 noapte de cazare la Refugiul Spilios Agapitos în condiții de cabană
 • 2 nopți de cazare la hotel în zona tărmului Mării Egee și mic dejun
 • servicii de ghidaj montan – veți avea la dispoziție 1 ghid montan atestat de Ministerul Turismului cu experiență, care a parcurs de mai multe ori ruta precizată!

Servicii neincluse:

 • transportul *ne putem grupa pe masinile personale, sau putem inchiria un microbuz 8+1, iar costul estimat al carburantului va fi calculat în funcție de numărul persoanelor din autoturism (inclusiv taxe de drum).
 • mesele (altele decât cele specificate)
 • băuturi alcoolice şi nealcoolice
 • bilete de intrare în Parcuri Naţionale, Muzee, sau croaziera, etc.
 • taxa de stațiune.

Echipament necesar:

 • bocanci de vară cu talpă aderentă, bluză de corp, geacă impermeabilă Gore Tex, pelerină ploaie, pantaloni rezistenți la vânt, bețe trekking, polar/fleece, tricou de schimb din poliester, frontală, mănuși, cremă de protecție solară, șapcă, trusă medicală, rucsac (30-40l), bidon apă (2litri).
 • nu uitați de costumele de baie!
 • ruta noastră necesită cască, ham de alpinism și carabiniere cu filet

****(Daca aveți nevoie de echipament tehnic puteți închiria de la mine cu suma de 50 de lei: cască de alpinism și ham echipat cu anouri și carabiniere- primii doi înscriși cu avans au echipament gratis).

Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient să dați “join” pe Facebook, ci trebuie să îmi scrieți câte ceva despre experiența voastră montană și după o discuție, să confirmați participarea! Înscrierea în tură se face prin achitarea unui avans de 50% sau integral până în data de 1 septembrie 2024!!!

Dacă vă veți retrage din tură după achitarea avansului, va trebui să vă găsiți un înlocuitor.

Informații și înscrieri doar la adresa: drumetiiinromania@gmail.com, www.sprevarf.ro sau la telefon/WhatsApp: +40726 279 537-Cristi

Ne vedem prin munți #Sprevarf