La sfarsit de iunie ne mutam baza in Alpii italieni, de unde vom urca mai multe varfuri de 3000 si 4000 de metri. Turele programate sunt o buna pregatire pentru varfurile ce vor urma in toamna in Caucaz si Nepal.
In perioada 25-30 iunie suntem in zona Matterhornului, unde avem ca obiective principale atingerea varfurilor: Klein Matterhorn 3883m, Breithorn Vest 4164m, Breithorn Centrale 4159m, dar si puntul de plecare catre Matterhorn, cabana Hornli situata la 3260m sau Pestera de Gheata de pe Klein Matterhorn.
In prima zi, 25 iunie, in functie de mijlocul de transport ales (avion sau masina) ne intalnim la Milano si apoi Cervinia, un mic orasel in regiunea Valle d’Aosta, Italia. Daca alegem sa mergem cu avionul pana la Milano, avem de schimbat un tren si cateva autobuze pana in Cervinia. O data ajunsi ne cazam intr-un frumos si modern camping la poalele muntilor.
Cazare la cort in camping, cu mic dejun.
Ziua doi, 26 iunie. Ne trezim devreme, strangem corturile si bagajele, sevim micul dejun si ne grabim sa prindem prima telecabina din cele trei ce ne vor duce pe Plateau Rosa la 3480m. Aici ne cazam la Refugiul Guide di Cervinio 3480m, luam imprimire camera si lasam mare parte din bagaj. Dupa o scurta pauza, avem bagajul de tura pregatit.
De aici incepe aventura noastra din Alpi. Ne punem hamurile, coltarii, ne legam in coarda si suntem gata de ascensiune!
Primul pe lista este Breithorn West 4164m si apoi urmeaza Breithorn Centrale 4159m. Suntem odihniti, fiind prima zi si traseul dureaza maxim 4 ore, pana pe varf. Ne intoarcem pe acelasi traseu si spre seara sarbatorim cele doua varfuri cu un capucino sau un vin la Refugiul Guide di Cervinio.
Cazare la refugiu in camera comuna, cu mic dejun.
Ziua trei, 27 iunie. Dupa micul dejun, cu aparatele pregatite pentru o noua zi mergem catre Kleine Matterhorn 3883m. Astazi avem zi de recuperare/odihna. Si din acest punct putem admira Matterhorn-ul, si de asemenea il vom putea poza cat savuram o cafea la inaltime si vizitam Pestera de Gheata. Pe seara revenim la Refugiul Guide di Cervinio.
Cazare la refugiu in camera comuna, cu mic dejun.
Ziua patru, 28 iunie. Dupa micul dejun strangem bagajele si pornim in coborare usoara catre Refugiul Theodul 3317m, unde vom lasa iar mare parte din bagaj. Tinta de astazi se afla in Elvatia si este punctul de plecare al alpinistilor catre Matterhorn 4478m, cabana Hornli Hutte 3260m. Traseul de azi dureaza aproximativ 9 ore si este unul destul de solicitant, nu tehnic dar este destul de lung (cam 15km) si are o diferenta de nivel de 1200m dus/intors, dar panorama oderita de pe tarasa cabanei merita tot efortul. Ultima seara din Apli o petrecem la Refugiul Theodul 3317m.
Cazare la refugiu in camera comuna, cu mic dejun.
Ziua cinci, 29 iunie. Ne luam la revedere de la inaltimile Alpilor si coboram in Cervinia. In functie de ora de zbor putem sa plecam spre Milano sau sa mai dormim o noapte in camping la cort si sa ne plimbam in voie prin frumosul orasel de munte.
Ziua sase, 30 iunie. In aceasta zi ne pregatim sa ajungem in tara, insa nu inainte de a petrece cateva ore in Milano. In functie de ora zborului ajungem la Bucuresti si ne amintim de frumoasele piscuri din Alpi.
Perioada: 25-30 iunie 2021.
Pret: 810 euro/persoana.
Grup: minim 3 persoane – maxim 6 persoane.
Pretul include:
Transferuri aeroport Milano- Breuil-Cervinia (tren si autobuz), cazare in camping la cort, cu mic dejun inclus- doua nopti (camping-ul este unul modern, dotat cu toalete, cabine de dus cu apa calda, sala de mese cu prize electrice), cazare refugiu- trei nopti, cu mic dejun inclus, bilete telecabina (dus-intors), doi ghizi montani romani cu experienta in munti inalti, minicurs alpinism, corturi, echipament comun de alpinism, corzi, anouri, carabiniere, cuie de gheata si scripeti, fotografii si filmare, alte cheltuieli organizatorice.
Pretul nu include:
Bilete de avion, sau auto, mesele nespecificate (pranz si seara), băuturi alcoolice şi nealcoolice, echipament individual– ham, coltari, piolet, casca, sac de dormit si saltea sau izopren, asigurare medicala, alte cheltuieli individuale, telecabine altele decat cele din program sau intrari muzee
Atentie! Aceasta este o tura care se desfasoara la peste 3800m pe ghetar si veti avea nevoie de echipament tehnic de iarna:
- bocanci de munte, bluza de corp, pantaloni rezistenti la vant, bete trekking, polar, tricou de schimb din poliester, frontala, manusi de iarna (doua perechi), crema de protectie solara, caciula/cagula, ochelari de soare/schi, trusa medicala, rucsac 20-30l pentru traseu, bidon apa/termos. Este necesar si echipament tehnic: coltari, piolet, ham de alpinism, anou, 2 carabinere cu filet, casca de alpinism. (echipamentul tehnic se poate inchiria de la noi contra sumei de 150 lei sau 45 lei piesa).
Daca vreti sa participati, nu este suficient sa dati “join” evenimentului de pe Facebook, ci trebuie sa sunati sau sa ne scrieti si sa ne spuneti cate ceva despre experienta voastra montana si sa achitati un avns au integral suma de 810 euro pana in data de 20 mai!!!
***Dupa inscriere daca renuntati la tura cu mai putin de 25 zile, pana in ziua turei, trebuie sa gasiti inlocuitor!!!
Informatii despre costuri, cazare si ghidaj, dar si pentru înscrieri doar la adresa:
drumetiiinromania@gmail.com sau
Telefon: 0726 279 537-Cristi.
Ne vedem prin munti #Sprevarf