Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Tură de toamnă (în familie) pe vârful Suru

Tură de toamnă (în familie) pe vârful Suru, munții Făgăraș, 19-20 noiembrie 2022

Începutul toamnei în munții Făgăraș este unul deosebit de spectaculos și pitoresc, așa că vă invităm alături de noi la o tură frumoasă pe vârful Suru, 2281m, în creasta Făgărașilor, în extremitatea vestică!

Vom putea să ne bucurăm în caz de vreme bună de marea de nori a Făgărașilor, specifică începutului de toamnă pe aceste creste de munte! Gazdele noastre de la cabana Suru ne vor aștepta cu bunătăți, iar atmosfera va fi una în care tu te vei simți ca un adevarăt munțoman!


Perioada: 19-20 noiembrie
Locuri disponibile: 10.
Tarif: 400 de lei/ persoană(familiile au reducere la 300 lei/persoană)
Ghid montan atestat de Ministerul Turismului:
Cristi Minculescu, legitimatie nr. 6148

Ne vom vedea în data de sambătă 19 noiembrie- în jurul orei 10 dimineața în localitatea Sebeșul de Sus, situată în apropiere de Avrig, județul Sibiu.
Vom urca muntele către cabana Suru, situată la circa 1450m altitudine, prin muchia Moașei, una deosebit de frumoasă, muchie pe care pădurile de foioase vor avea o culoare splendidă de toamnă, un galben-arămiu. Nu uitați să aveți la voi aparatele foto căci zona este foarte fotogenică!

Vom ajunge la punctul terminus, cabana noastra – după circa 3-4 h de ascensiune destul de lejeră. Odată ajunși la cabană ne vom instala și vom discuta câteva amănunte tehnice despre tura spre vârful Suru, care se va derula a doua zi în creasta muntelui:

-despre echipament și starea vremii, despre ce trebuie să aveți la voi în rucsac, despre condițiile din teren și despre cum ne vom orienta în caz de vreme potrivnică!

Dificultate traseu in prima zi: ușoară spre medie, vom avea de urcat circa 900-1000m diferentă de nivel, dar ruta nu are portiuni tehnice. Totuși vom avea rucsacul în spate, așa încât ritmul de mers va fi unul lejer!

Ghizii montani care vă însotesc vă vor oferi asistenta necesară parcurgerii în sigurantă deplină.

****Sâmbătă seară, vom sta de povesti la un pahar de vin fiert la cabana noastră din lumea Făgărașilor și veți auzi câteva povesti interesante despre ceea ce am facut în această vară și anume ascensiunile din Dolomiți și Alpi, dar și despre ce ne propunem pentru anul viitor: expediția pe vârful Elbrus din munții Caucaz, cel mai înalt din Europa, despre tura din Himalaya la Everest Base Camp, despre ascensiunea pe care o pregătim pe Mont Blanc din Alpii Francezi, despre ascensiunea pe Grossglockner din Austria și Kilimanjaro din Africa!

****Vom discuta și despre planurile de viitor și despre ce dorim să vă propunem pentru această iarna: ture de iarnă în creasta Făgărașilor, Retezatului și Craiului, ateliere de tehnici alpine și de sigurantă pe munte, tehnici de căutare și salvare din avalansă!
Avem niște surprize pentru acest sezon așa că stați aproape!

A doua zi, duminică, 20 noiembrie, vom servi micul dejun la prima oră și ne vom îndrepta către creasta principală a masivului Făgăraș!
Timp de 3 h vom urca către vârful Suru, 2281m altitudine, pisc care ne va răsplăti cu priveliști fabuloase către vârfurile din jurul nostru: Ciortea, Negoiu si Budislavu, dar și către munții din jur: Cindrel, Lotrului și Buila Vânturarita!

Ne aflăm la peste 2200m altitudine, în creasta principală a munților Făgăraș prilej de a face cât mai multe fotografii cu piscurile fumegânde în lumina toamnei!
Ruta nu este una grea, însă trebuie să stai bine cu pregatirea fizică, căci, „vârful este jumătatea drumului”!
Dificultatea rutei: medie – vom avea de urcat circa 800m diferentă de nivel și apoi de coborât către cabană.
Durata până pe vârf și apoi la cabana: 5-7 ore dus-întors, în functie de condiția fizică a participanților!

După tura noastră către vârf, ne vom reîntoarce la cabana Suru, acolo unde vom face o mică pauză, ne luăm apoi rucsacii și coborâm pe muchia sau Valea Moașei către locul de unde am plecat și unde vom ajunge după circa 2,5-3h de traseu în coborâre.
Tura noastră se va derula în zona înaltă a munților Făgăraș, așa încât trebuie să aveți la voi haine groase, pelerină de ploaie, pantaloni de trekking, o geaca Gore tex impermeabilă și rezistentă la vânt, bluză de corp sintetică, pantaloni de trekking rezistenți la intemperii, căciulă sau cagulă, bocanci de munte, mănuși, o lanternă frontală, ochelari de soare, bețe de trekking, rucsac pentru tură de 2 zile!

Eventualele schimbări ale rutei sau retrageri fortate din cauza condițiilor meteo aparțin în mod exclusiv ghidului montan care vă insoțeste!
La cabană există pături de învelit, însă vă recomandăm să aveți la dumneavoastră un sac de dormit ușor!

Cabana este una foarte curată, iar toaletele se află în interior! 
Se poate servi masa, atât micul dejun cât și cina, ceaiul și cafeaua.

Tarif: 400 de lei/ persoană
Veți avea incluse cazarea la cabana Suru pentru sâmbătă noaptea și serviciile de ghidaj montan asigurate de 1  ghid montan autorizai cu experientă în munti.

Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient să dați “join” pe Facebook, ci trebuie să ne scrieți câte ceva despre experiența voastră montană și după o discuție cu ghizii montani care vă vor însoți, veți primi acceptul nostru!
Participarea voastră va fi confirmată prin achitarea unui avans de 50% (sau integral) al costului turei în contul nostru, până pe data de 31 octombrie.
Informații și înscrieri doar la adresele:.


drumetiiinromania@gmail.com  sau să ne sunați la telefon/WhatsApp:
0726 279 537- Cristi